WordPress sitem yavaş yükleniyor, sayfalar geç açılıyor gibi şikayetler artmaya başladı. (çözümü için en doğru yerdesiniz)
Birazdan bu eğitimi ücretsiz alacaksınız:
Bir WordPress site ne kadar hızlı olmalı? Google 2010 yılında cevapladı. 3 saniyeden geç açılan siteler yavaştır! Ama şuan sitenizin 1-2 saniyede açılması bile yetmez. Çünkü Önemli Web Verileri güncellemesi başka şeyleri de zorunlu kılıyor.
O zaman WordPress sitelerimiz için sağlam bir hız optimizasyonu yapmamız gerekir.
Bu Site Hızlandırma Eğitimine Neden İhtiyacınız Var?
WordPress hız optimizasyonu için yaklaşık 5 yılımı harcadım. Dünyanın dört bir yanındaki binlerce siteyi hızlandırdım. 5-10 saniyede bile açılmayan sitelerin 2 saniyeden önce açılmasını sağladım. Yıllarca böyle para kazandım.
Ve tüm bunları Uzay Performans teknikleriyle başardım.
Şimdi bu ücretli eğitime tamamen ÜCRETSİZ ulaşabileceksiniz. Hayp.net üyelerimiz, bu hediyeyi hak ediyorsunuz. Çünkü sitenizin yüklenmesini 1 saniye aşağıya düşürmek bile size çok şey kazandıracak.
WordPress sitesinde %30 daha fazla ziyaretçi ve %10 daha fazla satış kim istemez ki? (amazon hız raporu)
Binlerce siteyi hızlandırarak Google sıralamalarında yükselmesine, ziyaretçi sayısını ve hatta e-ticaret satışlarını arttırmasına yardımcı oldum. Bu kelimenin tam anlamıyla CRO (dönüşüm oran optimizasyonu) demektir.
Şimdi siz de dünya standartlarının üstünde bir hıza kavuşabileceksiniz.
WordPress Hız Optimizasyonu Nasıl Yapılır? Şimdi Eğitime Katılın.
Sadece bu konunun altına yorum yapın ve eğitimi ücretsiz kazanın. Konu altında kısaca cevaplamanız gereken 2 soru var.
1. Siteniz kaç saniyede açılıyor?
2. Neden sitenizi hızlandırmak istiyorsunuz?
Şimdi cevaplayın ve ücretsiz eğitim kuponu mesaj kutunuza gelsin.
Site hızının farklılık göstermesinin bazı sebepleri olabilir.
Özellikle siteniz yoğun trafik aldığı zamanlarda trafik olmadığı zamanlara göre daha yavaş olur. Aynı zamanda ziyaretçilerinizin sitenizde yük bindiren işlemler yapması da site hızında değişkenlik yaratabilir. (sepete ekle, ödeme yap)
Bunun dışında, kullandığınız sunucu&hosting yük altındaysa site hızı farklılık gösterebilir.
Yani farklı zamanlarda farklı site hızları normaldir. Ama bunu en stabil hale getirmek için elbette optimizasyon yapmak gerekir.
Uzay Performans’a daha evvel katılan şanslı öğrencilerdenim. Bir SEO’cu olarak bu eğitimde öğrenip uyguladığım yöntemlerin sıralamaya olan katkısına ben bile şaşırmıştım.
Bu arada etkinlik güzel bir etkinlik, görüyorum ve artırıyorum :)
Masaüstüne etki eden hız optimizasyonu mobile de etki edecektir. Ve tam tersi de geçerlidir.
Bu eğitim “puan odaklı” olmaktan ziyade “gerçek hız artışı” odaklı olduğundan, kök hızınızı yükseltmeye yardımcı olur. Böylelikle tüm cihazlarda hızlı bir WordPress siteniz olur.
Ama masaüstü ve mobil arasında bariz hız farkı varsa bunu bazı sebepleri olabilir.
Öncelikle mobil gezinimde sunduğunuz parçaları kontrol edin. Çok fazla animasyon mu var? Resimler responsive olarak tekrar boyutlandırılmıyor mu? Mobil tarafına etki eden ağır eklentiler mi var?
Bildiğiniz gibi masaüstü cihazlar mobilden daha güçlüdür. Bu yüzden masaüstü için yük teşkil etmeyen şeyler mobilde ağırlık yaratabilir.
O yüzden masaüstünde kullandığınız her unsuru mobilde de göstermemelisiniz.
Eğitimde gerçek hız çerçevesine daha yakından bakınca ne demek istedimi daha iyi anlayacaksınız
Bahsettiğiniz sürelerde açılan siteler kapsamlı bir optimizasyon gerektiriyor genelde. Umarım kolayca çözersiniz ve danışanlarınıza daha profesyonel bir izlenim sunarsınız websitenizde.
Mobil yavaşlıkları genelde işlemci taraflı yüklerden kaynaklanabiliyor. Mesela animasyonlu bir Slider masaüstünde çok fazla tarayıcı işlemcisine yük bindirmeyecektir. Fakat mobilde ağırlık yaratabilir.
Öncelikle mobil gezinimde sunduğunuz parçaları kontrol edin. Çok fazla animasyon mu var? Resimler responsive olarak tekrar boyutlandırılmıyor mu? Mobil tarafına etki eden ağır eklentiler mi var? Eğitimde gerçek hız çerçevesine daha yakından bakınca ne demek istedimi daha iyi anlayacaksınız
6 saniyeden 3 saniyeye düşürebildim. Bir kaç eklentiyle. Adste Kalite puanımı arttırmak için hızlandırmak istiyorum. Bu sayede TBMi düşürmeyi hedefliyorum.
Bazıları sitesinin anında açıldığını sanıyor. Aslında tarayıcı önbellek tuttu ve bu yüzden hızlıymış gibi görünüyor. Ama siteye ilk defa giren kullanıcılar ve Google botları için sitenizin “gerçek hızı” düşük kalacaktır.
Bu nedenle “TTFB” odaklı bir optimizasyon yapmamız gerekir.
Yavaş bir sitem var diyemem önbelleksiz 2 saniyede açılıyor.Ancak daha hızlı ve bahsettiğiniz önemli web verilerini geliştireceksek neden olmasın, katılmak isterim.
Üyelerimizin sitesinin şuana kadar ortalamada 5 saniye civarında açıldığını tespit ettik. Bunun anlamı, WordPress core olarak düşük bir başlangıç hızına sahip. Üzerine tema ve birkaç gerekli eklenti kurulduğunda 5 saniyeyi bulması kaçınılmaz oluyor.
O zaman yükü hafifleterek, yazılımsal sorunları çözerek ve son olarak diğer iyileştirmeleri yaparak 3 saniyenin altına inmemiz gerekir.