Sizce Youtube’da başarılı olmanın sırrı ne? Çoğu youtuber düzenli içerik üretmek diyor ancak sadece düzenli içerik üreterek bu başarılamıyor. Biraz şans faktörü var diyebilir miyiz?
algoritmayı sürekli takip edip, hızlı aksiyon + sürekli a/b testleri yapmak gerekiyor. mr.beast reisten ben bu özeti çıkardım
Bu konuda ayrı bir videosu mu var
ayrı bi videosu yok ancak röportajlarını izlersen algoritma ve a/b testlerine önem verdiğini söylediğini görebilirsin hocam
Hocam youtube için İngilizce içerik üreteceğim. ABD’de insanların önüne düşmem için ne yapmam gerekir,bilginiz var mı?
onu bilmiyorum hocam ya
Ben de youtube shorts, reels ve tiktok döngüsünde kısa videolar yayınlamak için araştırmaya başladım ufak ufak.
Geçen gün gördüğüm twitter paylaşımında Luc Boulch denen eleman youtube işinde şansın olmadığını kanıtlamak için youtube hesabı açıyor. Video Yayıncıları için olan bir Twitter hesabı elemanın yayınladığı videoyu tweet serisi şeklinde yapmışlar baya detaylı yazmışlar. Yaptıklarının özeti youtube fenomenlerinin (mr.beast ve diğer fenomenler) viral olan youtube shorts videolarını izliyor ve onlar ile ilgili videolar hazırlıyor. Önerdiği şeyler şunlar hazırladığı videoların izlenme sürelerini inceliyor sonrasında izlemeyi bıraktıkları süreleri arttırmak için denemeler yapıyor. İzlenme sürelerini arttırmak için devamlı yeni şeyler deniyor, düzenli video ekliyor. En önemlisi ilk 2 3 saniye içersinde izleyiciyi yakalayacak bir şey olması gerektiğini söylüyor. Daha fazla detaylar twit serisinde ve eleman kendi videosunda anlatmış.
42 gün sonra 100K takipçiye ulaşmış, şimdi ise 1.2 milyon takipçisi var.
Twit sersi x.com
Elemanın Videosu x.com
Youtube kanalı https://www.youtube.com/@Slam.dunked/shorts
Bu eleman 2022 yılında başlamış bunu test etmeye ve o zamanki koşullar ile şimdi ki koşullar farklı ama kurduğu mantık bana göre de doğru ve geçerli gibime geliyor. Yayınlanacak bir alan bul o alan ilgili viral olan ne var ne yok izle, kendine uyarla, video çek devamlı tekrarla, yayınlanan videoların bütün datalarını incele sonrasında düşük olan dataları iyileştirmek için denemeler yap.
Çok teşekkür ederim, tiktok ve youtube shortsta Amerika keşfetine düşmek için illa ABD menşeili sim kart gerekiyor mu biliyor musunuz?Tiktok için nereye baksam gerekiyor diyorlar