Merhaba, yapay zeka konusu da yine e-ticaret konusu için fazlaca muamma. Öyle geniş bir yelpazeye sahip ki başlayacak olan -benim gibi- da neresinden başlayacağını anlayana öğrenene kadar sistem kendini geliştiriyor. Aslında bu btc’nin ilk çıktığında kimsenin anlayamaması ve sonrasında kimsenin ulaşamaması gibi. Benim tahminim yapay zeka alanı da ciddi bir gelir kapısına dönüşecektir. Ama neresinden başlamak lazım? Bu konuda şu ana kadar özellikle direk yapay zeka ile ve yapay zeka destekli alanlar hakkında tecrübeleri olan paylaşırsa çok iyi olur diye düşünüyorum. Teşekkürler
Geçen sene baya takmıştım bunu kafama. Artık saplantı oldu ve fomoya dönüştü. Yani bişeyleri kaçırıyorum iç güdüsü.
Sonra anladım ki, bunun öyle doğrusal bir süreci yok.
Yapay zekayı oradan da buradan da öğrenmeye başlamanın bir farkı yok. Herkesin yolu ve yaklaşımı farklı. Kim nereden başarıya ulaşır kestiremeyiz.
Ama şöyle bir ölçüt var tabi
Size yapay zekanın siber güvenlik uygulamalarındaki gelişmeleri bir anlam ifade etmeyebilir. Ama eticarette mesela pazar, ürün araştırmalarında falan inanılmaz gelişmeler yaşanıyor. Aynı şekilde müşteri hizmetleri şuan emekleme sürecinde ama şimdiden müşteri destek hattı maliyetleri büyük oranda düştü şirketlerin.
Sonra kişiselleştirilmiş öneriler füryası var bide
Müşterilerin davranışlarındaki örüntü tespit edilip, onlara özel teklifler, reddedemeyeceği şeyleri karşısına çıkarmak için eğitiliyor şimdi bazı modeller.
Bu eğitme tarafına bi dalayım dedim sonra vazgeçtim. Yani eğitilmiş modeller, kütüphaneler ve ortaya çıkan uygulamalar üzerinden daha kolay bir ticaret döndürülebilir.
Tüm bunlar için uzaklara bakmaya gerek yok. Sizin yaşadığınız, çevrenizdekilerin ihtiyaçları neler? Neyin çözülmesi gerektiğine kani olursanız onun için yapay zeka uygulamaları araştırıp onlarla haşır neşir olursunuz.
Genelde en yakından başlayan ihtiyaç, sorun ve arzular çözüldüğünde de büyük kazanımlara dönüyor. Hem maddi hem de tecrübe açısından.
Yapay zeka gerçekten çok geniş bir dünya ve nereden başlayacağını bilememek çok normal. En iyi başlangıç, ChatGPT gibi araçları keşfetmek olabilir. İstediğiniz soruları sorarak yapay zekayı daha iyi tanıyabilirsiniz.
Direkt gelir elde etmek isterseniz de yapay zeka araçlarını tanımalısınız, metin tabanlı, görsel tabanlı, kod tabanlı, video tabanlı yüzlerce faydalı yapay zeka aracı mevcut. Bu araçları deneyerek ve tanıyarak kendinize yeni bir iş modeli geliştirebilirsiniz.
-
RunwayML veya Kling AI gibi araçlarla kısa videolar oluşturabilirsiniz.
-
MidJourney ile görseller tasarlayıp bunları sosyal medya projelerinde veya dijital ürünlerde kullanabilirsiniz.
-
Heygen ile dijital karakterler hazırlayıp işletmelere tanıtım videoları sunabilirsiniz.
-
ChatGPT kullanarak bir e-kitap yazabilir, Canva ile kapak tasarımı yapıp bunu kendi sitenizden ya da pazaryerlerinden satabilirsiniz.
-
Bolt.new gibi araçlarla hiç kod bilmeden mobil app fikrinizi hayata geçirip yayınlayıp gelir elde edebilirsiniz.
İşin özü size tavsiyem yapay zeka ile ilgili topluluklara üye olun bu konuda içerik üretenleri takip edin ve zaman ayırın, öğrendikçe aklınıza fikirler gelecek. Başarılar dilerim :)
Yapmak istediğiniz işin peşine düşün. Yola çıkın. Sonra ihtiyaçlarınızı fark edeceksiniz. Tam bu noktada öğrenim olacak, böylece en optimal öğrenmeye ulaşılacak. Üst düzey ileri matematik öğrenip makine öğrenmesi üzerine çalışmak da yapay zeka alanı mesela ama bununla hiç ilgili olmayabilirsiniz demek istediğim bu.
Çekiç olsun elimizde. Kılıç yapıcısı çekici başka kullanır. Marangoz ise daha başka kullanır.
Araçları amaçlamamak meselesi bir nevi.
en kestirme cevap sanırım bu hepimiz için
Kervan yolda düzülür demişler hangi alandan başladığınız yada ne zaman başladığınızın bir önemi yok başladığınızda zamanla kendi artılarınızı eksilerinizi keşfederek yol haritanızı oluşturabilirsiniz, Herkesin ilgi alanları ve/veya seveceği sevmeyeceği alan farklıdır.