Türkiye’de mail açılma oranları çok düşük diyorlar, siz bu konuya katılıyor musunuz?
Direkt olarak karşı tarafın "Gelen Kutusu"na düşebilir ve ilgi çekici bir içerikle ürün pazarlaması yapabilirsen bence başarılı olur.
hocam şöyle diyim, biz bi tasarım ajansı kuruyoruz, ajansa önceden referans almak için bi süre ücretsiz hizmet vereceğiz, bunada şubat ayında başlayacağız,
önceden firmalara bu durumu haber verip potansiyel firmaları belirlemek istiyoruz, bi bekleme listesi oluşturduk işte onun mailini atacağız, hani kayıt olun böyle böyle şeyler olacak diye, umarım istediğimiz gibi gider
Öncelikle şimdiden hayırlı olsun.
Hevesini kırmak istemem ama düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.
Ücretsiz hizmet verme işi bana pek mantıklı gelmiyor. Zira müşteri ücretsiz hakkını kullandıktan sonra o müşterinin devamlılığını sağlamak çok daha zordur.
Bir de tanıtım maillerine karşı çok fazla bir talep olduğunu da düşünmüyorum.
Bunların yerine ;
-
Sosyal medya araçlarını çok kaliteli içeriklerle doldurup bölgenizde reklam yapmak (ama en az 6 ay) daha etkili olacaktır.
-
Bilişim sektöründe tanınan kişilerle de ortak çalışmak (verdiğiniz hizmetleri tanıtmalarını sağlamak)
-
Etkinlikleri takip edip (mesela oniki.net gibi) bu etkinliklere bizzat katılmak ve iş ağını genişletmek (yeni insanlarla tanışmak)
gibi eylemlerin daha faydalı olacağı aşikârdır.
Ama sizler yine de “e-posta pazarlaması” ile başlaycağız diyorsanız yazdığınız iletilerde mutlaka merak uyandırıcı (kullanılan teknoloji v.b. materyaller) cümlelere de yer vermelisiniz.
Bu konuda her zaman takdir ettiğim Neil Patel’in e-posta pazarlama iletilerine aşağıda bir örnek vermek istiyorum.
Not : “da” eki ayrı yazılır.
Sevgiler.
Ücretsiz hizmetten kastım şu şekilde aslında; mesela webflow ile websitesi tasarımı yapıyoruz, ücretsiz kısımdayken komple websitesi değilde sitenin sadece hero kısmını yapacağız.
Müşteri beğenirse sitenin kalanı için ücret ödemesi gerekecek, deneme sürümü gibi diyebiliriz. Direkt hepsini ücretsiz verseydik dediğinizin olması daha olası olurdu ama böyle bi şansımız olduğunu düşünüyorum (ayrıca sürekli ücretsiz olmayacak ilk ay ücretsiz olur ondan sonra onu kapatırız)
Bu arada pazarlama için sadece mail marketinge odaklanmadım yanlış anlaşılmasın içerik üretmeye ve dediğiniz gibi diğer sektörde ki kişilerle bağlantı kurmaya çalışıyorum.
Fuarlara katılmamız ve markamızın gözükeceği şekilde ücretsiz sponsor olmamızı tavsiye edenler var bu konu da ne düşünüyorsunuz? Sizce mantıklı mı?
(-de, -da bilgisi için teşekkürler xD)
Fuar işi bana çok yalın geliyor.
Günümüzde zaman kavramı inanılmaz değerli.
Bu yüzden dolayı fuarlarda geçirilen zamanı (ajans olduğunuz için) boşa geçen bir zaman gibi görüyorum.
5 yıl önce İstanbul’daki bir bilişim fuarına katılmıştık. (Hipotenüs’te çalıştığım yıllar) Boşa geçen 2 gündü benim için. Artık firmalara ulaşmak çok daha kolay.
Aslında siz firmalara ulaşmaktansa onların sizi aramasını sağlamalısınız. Bunu da farkındalık yaratarak başarabilirsiniz.
Kendinizi potansiyel müşteri yerine koyun ve bir ajansı seçmeniz için karşınızda ne gibi özelliklerin (diğer firmalardan farklı) olmasını beklerdiniz ?
Çünkü sizler gibi yüzlerce ajans var bu ülkede.
Yurt dışında başarılı iş yapan ajansları referans alın kendinize. Nasıl bir strateji izliyorlar ? Hangi pazarlama araçlarını kullanıyorlar ? v.b.
Bir de şunu eklemek istiyorum. Linkedin’de profesyonel bir hesap açarak ağınızı mutlaka büyütün.
Fuar için dediklerinize hak veriyorum sosyal medyanın bu kadar güçlü olduğu bi dönemde açıkçası o maliyetin altına girilmez.
Bizim ajansın farklılığı şurada bence
-
websitelerini no-code bir app ile yaptığımız için hem websitenin tasarımı daha hızlı bitiyor hemde kaliteli bir iş çıkıyor, Türkiye’de webflow kullanıp bunu hizmet olarak satan çok az kişi var.
-
hizmetimiz ise abonelik modeliyle grafik tasarım hizmeti, 3 farklı planın belli başlı özellikleri var en ucuz planda 8 tasarım hizmeti var, en pahalı planda ise günde 2 talep açabiliyorsun üstelik markalaşma tasarımınıda plana dahil ettik.
Hızlı, pratik ve bunları sunarken kaliteden ödün vermeyen bi ajans olarak öne çıkmayı istiyoruz.
Belki başkaları için bunlar önemsiz etkenlerdir ama en azından gözümle görmek istiyorum.
LinkedIn’de hesabım var ama aktif kullanmıyorum, açıkçası ortamınıda sevdiğim söylenemez, o kadar etkili bir yer mi?
Kişisel hesabını kullan ama şirket için de bir hesap mutlaka açıp premium üye olmanı tavsiye ederim.
Aktif olarak paylaşımlar yap ve gruplara da mutlaka katıl.
Ağını büyüterek ilerlediğinde zamanla faydasını mutlaka göreceksin.
Tamamdir hocam tesekkur ederim, sales navigator icin premium almistim hesabima etinden sutunden faydalanmaya çalışayım tesekkur ederim
Peki hizmetlerimiz hakkinda ne dusunuyosunuz? İlgi çekici geliyor mu?
Hangi hizmetler ?
…
Yukarıda yazmıştım gözden kaçmış
yıllardır dönüp dolaşan bir mit bu da (: türkiyede çalışmadığı dönemler 2010 yıllarına kadardı. ama lafı o zamandan beri döner bunun
şu mobil cihaz dünyasında mail marketingin çalışmayacağı ülke yok neredeyse.
1-teslim edilebilirlik
2-içerik
tamamsa tamamdır.
Hmm anladım, kafam baya karışmıştı biri diyor çalışmıyor biri diyor olmazsa olmaz vs. İçim rahatladı bu konuda teşekkürker.
Kampanya için lemlistten template ile devam edeceğim bilgim pek olmadığından sence mantıklı mı abi? Otomasyonlu 2-3 mailli templateler var
Tam da bugünler de bunu yapıyorum. Kafelerde workshop istanbul adı altında workshoplar düzenliyoruz. Heykel, tuval vb. Firmalara da bu hizmetleri veriyoruz, çalışanları için değerlendirebiliyorlar. Çok yeni başladım maile, iletildi ve okundu bilgisi talep ediyorum. Okundu bilgisinden, şirket içinde birbirlerine gönderildiğini görebiliyorum ama geri dönüşler ne türde olacak bende çok merak ediyorum :)
Hizmeti tanıtmak için workshop vermek fikri iyiymiş baya samimi ortam oluyordur ne güzel, kafelere workshop için nasıl teklif veriyorsunuz peki?
her $1 yatırmanın karşılığında hala ve her yerde en fazla geri dönüş sağlayan pazarlama enstürmanı mail marketing, takma sen birilerinin dediklerini
adam bilmiyorki attığı mailler spama mı tanıtım kutusuna mı düşmüş, çalışmadığını söylesin maillerin.
en önemli hususların başında bu geliyor zaten m.mde, genel kutusuna düşmeyen mailden pek hayır gelmiyor. en verimli olanıysa, mailin önemli mailler olarak işaretlenmesi ve genel kutusuna ek olarak telefona da bildirimin düşmesidir. bu biraz çaba gerektirir.
hangi sağlayıcıyı kullanırsan kullan, daha önce hiç mail göndermediklerin ve toplu olarak mail gönderildiğinde genel kutusuna düşüyormu önce test et derim. 1den fazla link kullanma, çok resim vs. kullanma basit olsun şablon. yazı fontu 14pxdi sanırım daha üstü olmasın. gmail block keywordlere bak, o kelimeleri kullanma, işte “ücretsiz” “bedava” falan gibi kelimeler.
sonrası metin yazarlığı, hiç tecrbüen yoksa çok kısa tut mailleri. derdini sitede anlat, oraya link ver yani.
ve en önemlisi konu başlıkların, herşey tüm çabaların neredeyse tamamen doğru bir başlık yazmana bağlı. abartı değil, başlık bu işin %80’ini oluşturuyor. en basit ve güçlü şablon:
bu mail ne hakkında? kullanıcı bu maili neden açmalı?
başlık ne olduğunu net ve basitçe açıklayamıyorsa ve başlığın herhangi bir vaadi yoksa tıklanmayacak ve zamanla düşük nitelikli mailler attığın anlaşılınca, sonrasında attığın mailler tanıtım veya spama düşecek.
o yüzden başlık gerçekten bu işin can damarı.
Abi çok teşekkür ederim bilgiler için, gmail block keyword olayından hiç haberim yoktu. Sayende güzel bi kampanya yapacağım inşallah
Ben denedim ancak çok başarılı olamamıştım,tecrübenize ve yapmak istediklerinize göre değişiyor durum.
Siz ne için denemiştiniz hocam
İlk başlangıcı tanıtma amaçlı yaptık ama artık ücretli olarak kafelerde yapıyoruz. 2 saatliğine yaptığımız etkinliklerde, müşterilerimiz kahvelerini ve yiyeceklerini alacaklar ve size de katkısı olacak diye bağlıyorum. Onların da işine geliyor. workshop_istanbul instagram kontrol edebilirsin yaptığımız işi.