Türkiye'de E-Mail Marketing

Merhabalar,

Sizce Türkiye’de e-mail marketing iyi bir şekilde çalışıyor mu?

Yurt dışında e-mail marketingin çok fazla satış getirdiğine dair pek çok yazı okudum ama gözlemlediğim kadarıyla bizim ülkemizde durum yurt dışındaki gibi değil.

Sizin düşünceleriniz nedir? Hala bu sistem çalışıyor mu ?

Gelen kutusuna düştüğü sürece çalışır elbette. Tanıtım ve Spam olunca sorun oluyor maillerin gittiği yer.

Bunun dışında mail konu başlığı, içeriği ve toplanan maillerin hedeflediği insanların ilgi seviyesi de önemli.

3 Beğeni

tanıtım ya da spama düşmesini nasıl engelleyebiliriz acaba, bunun bir tüyosu var mıdır hocam bildiğiniz? @Melih_Cat

bikaç şey var.

1- dkim, dmarc ve gönderilen sunucunun güvenirliği. mesela convertkit bu konuda başarılı.

2- spam filtresine takılmayın. çok fazla link koymak veya “ücretsiz” “satın al” gibi mailler düşük değerli hatta spam algılanabiliyor.

3- maillerin tıklanma oranı önemli. mail gönderdikleriniz açmazsa bi süre sonra spam veya tanıtıma gönderilir. o yüzden mail listenize herkesi değil, sadece ilgili insanları eklemelisiniz.

4- abonelikten çık seçenği olmalı

5- maillerinizde kullanıcıların cevap yazacağı şeyler söyleyebilirsiniz. maillerinize cevap geldikçe güvenirliği artar

başlangıç için bunlar yeterli :)

2 Beğeni

süper bilgiler, teşekkürler hocam @Melih_Cat