Topical Authority oluşturmak için 10 adım

Topical authority, bir web sitesinin belirli bir konu hakkında derinlemesine bilgi sunarak o konuya dair otorite haline gelmesidir. Bu, sitenin o konuya ilişkin kapsamlı, güvenilir ve kaliteli içerikler üretmesiyle elde edilir. Arama motorları, sitenizin bu konuda uzman olduğunu ve doğru, değerli bilgiler sunduğunu tespit ederse, sitenizi o konuya dair üst sıralarda gösterir.

Topical Authority oluşturmak için 10 adım

Adım Açıklama Örnek
1 Ana Konuyu Belirleme: Hedef kitlenize hitap eden ana bir konu seçin ve bu konunun geniş bir yelpazesini kapsayacak şekilde plan yapın. “SEO Teknikleri” ana konusu.
2 Alt Konuları Belirleme: Ana konuyla ilgili detaylı alt başlıklar belirleyerek içeriği derinleştirin. Alt konular: “Teknik SEO”, “Yerel SEO”, “E-Ticaret SEO’su”, “SEO Araçları”.
3 Anahtar Kelime Kümelerini Araştırma: Her alt konuyla ilişkili uzun kuyruk anahtar kelimeleri bulun ve gruplandırın. “Teknik SEO rehberi”, “E-Ticaret için SEO nasıl yapılır?” gibi arama terimleri.
4 Pillar (Ana) İçerik Oluşturma: Ana konuyu kapsayan kapsamlı bir rehber veya makale hazırlayın. Blog yazısı: “SEO Teknikleri 2024: Kapsamlı Rehber”.
5 Cluster (Alt) İçerik Oluşturma: Alt konular için daha spesifik ve derinlemesine içerikler üretin ve bunları pillar içeriğe bağlayın. Blog yazıları: “Yerel SEO Teknikleri: İşletmeler İçin İpuçları”, “SEO Araçları Karşılaştırması”.
6 Dahili Bağlantılar Eklemek: Cluster içeriklerinizi pillar içeriğe bağlayarak içerik ağınızı oluşturun. “Yerel SEO teknikleri için SEO Teknikleri 2024 rehberimize göz atın.”
7 Otorite Kaynaklara Referans Verme: İçeriklerinizde güvenilir otoritelerden alıntılar yapın ve kaynak gösterin. “Google’ın rehberine göre SEO’nun en iyi uygulamaları.”
8 Düzenli Güncellemeler Yapma: Ana ve alt içeriklerinizi sürekli güncelleyerek konunun güncelliğini koruyun. “SEO Teknikleri 2024” rehberine yılın ortasında yeni trendler eklemek.
9 Etkileşim ve Geri Bildirim Almak: İçeriklerinize gelen yorumlar ve sorulara yanıt vererek topluluğunuzu aktif tutun. Kullanıcı yorumu: “Yerel SEO için en iyi araç nedir?” Cevap: “Google My Business, yerel SEO için mükemmel bir başlangıçtır.”
10 Performansı Ölçmek: Google Search Console ve diğer SEO araçlarıyla topical authority içeriğinizin performansını izleyin. Google Analytics’te “SEO Teknikleri 2024” yazısının oturum süresi ortalamasını kontrol etmek.
4 Beğeni

Ben Topical Authority oluşturmak için ChatGpt uzantısından yararlanıyorum. @GOKTUG’un bahsettiği adımları tek tek yapıyorum.

Topical Authority For SEO GPT Generator

Bu chatgpt uzantısına niş alanınızı belirtiyorsunuz. Sonra alt başlıkları istiyorsunuz. “Bana 20 tane SEO Teknikleri ile ilgili alt başlıkları ver” gibi. Size eklenti başlıkları, başlık açıklamasını, URL yapısını tablo halinde veriyor. Siz ne kadar alt kategorilere inerseniz daha spesifik detayları görebilirsiniz.

Prompt yazarken semantik yapıda olmasına dikkat et gibi ekstra detaylar verirseniz daha ayrıntılı sonuçlar elde edersiniz. Baya başarılı eklenti.

3 Beğeni

Teşekkürler katkınız için.