Tiktoktaki banka reklamları

Son 1-2 senedir tiktoktan yapılan banka reklamları hakkında ne düşünüyorsunuz? Bahsettiğim bu Z kuşağı üzerinden yapılanlar. Z kuşağı olarak bana çok saçma geliyor üzerimde hiçbir etkisi yok, sizce mantıklı mı?

2 Beğeni

gen z marketing son yıllarda en ciddi şirketlerin bile iştahını kabartıyor. amaç tüm z kuşağı mensuplarının ilgisini çekmek değil zaten. böyle birşey mümkün de değil.

ama baskın çoğunluğun dikkatini çekebilecek düzeyde reklamlar onlar. bankalar bile bunu yaparken bizim bazı kasıntı kurumsallar için fazla “ciddiyetsiz” görünüyor.

isteyen gözünü kapatabilir ama gerçekler tam olarak bunlar.

4 Beğeni

Buna artı olarak maliyet de olabilir. Tv reklamı ve TikTok reklamı arasında maaliyet olarak çok büyük bir fark var. TikTok reklamı kişiselleştirilebilir. 10 sn video da işini görür ama tv reklamı 30 60 Sn arası genel izleyiciye hitap etmeli. Çok fazla reklam maliyeti hakkında bilgim yok ama mantıken bunları düşünüyorum bende.

5 Beğeni

Sana saçma gelen durumun temelde sebebi, bu tarz markaların gençleri anlamak için aynı dili konuşmuyor olması.

İstatistik olarak odaklanma süresi 2024 yılında 8,25 saniye olmuş.

Bu noktada anlatılmak istenilen içeriklerde TAKİP EDEN BİR HİKAYE KURGUSU veya DUYGUSAL BAĞLANTI kurmak içerik planlamasında önemli bir etken.

Fakat geleneksel ticarete alışmış insanların, sosyal medya yönetmesi için anlaştığı kişilerin bu tarz KULLANICI DENEYİMİ ön planlı çalışmalar yapmadığı aşikar.

Bugün görüştüğümüz marka özelinde bile, trendlerin takibi ve uyarlanması konusunda toplantıda konuştum.

İnsanlar ticaretin denize benzediğini ve surf yapmak için dalga gelirse (trendler) bununla ileri gidebileceğini keşfedemedi.

Senin gibi bir gencin bu kadar önemli bir geri dönüt vermesi benim için (çalıştığımız markalar özelinde) önemli bir tavsiye.

Sana teşekkür ediyorum,

Forumdaki herkese saygılarımla.

2 Beğeni

Zaten 50 yaş üstündeki insanlar televizyon izliyorlar ve mesela Akbank’ın TV ve tiktok reklamlarını izleyince fark anlaşılıyor. Yani kurumsal kimliklerinden bir şey de kaybetmiyorlar yaşlı insanların gözünde, gençlerin kurumsal kimlik zaten umrunda değil. Birkaç kişiden duyduğuma göre bu Akbank’ın vs. reklamlarını görüp tatil yapmak için kredi çeken çok oluyormuş.

Bir stajyere bile çektirilebilir