Sosyal medya etkileşimlerini artırmak için 14 adım

Adım Açıklama Örnek
Hook (Kanca) İnsanların dikkatini çekecek güçlü bir giriş yap. İlginç bir soru, iddialı bir ifade veya merak uyandırıcı bir görsel kullan. “Bu SEO taktiğiyle Google’ı kandırabilirsiniz… ama dikkat!”
Pattern Interrupt (Dikkat Dağıtıcıyı Kırma) İnsanların sürekli gördüğü içeriklerden farklı bir şey sunarak dikkat çek. Beklenmedik bir format veya ters köşe bir bilgi kullan. “SEO öldü mü? Evet, eğer bu hatayı yapıyorsan!”
Story (Hikaye) Kendi deneyiminizden veya başkalarının yaşadığı bir olaydan yola çıkarak bir bağ kur. İnsanlar hikayelere daha fazla ilgi gösterir. “Bir müşterim, bu yöntemi kullanarak 1 ayda 10 kat daha fazla trafik aldı!”
Relatable Problem (Bağ Kurulabilir Sorun) Hedef kitlenin yaşadığı bir problemi vurgula ve onları içeriğe çek. “Sitenizde içerik üretiyorsunuz ama trafik mi gelmiyor?”
Agitation (Sorunu Büyütme) Problemi daha büyük ve acil hale getirerek takipçinin ilgisini canlı tut. “Google sıralamanız her gün düşüyorsa, büyük bir hata yapıyor olabilirsiniz!”
Big Promise (Büyük Vaat) İçeriğin sonunda takipçiyi neyin beklediğini açıkça söyle. “Bu yazının sonunda, organik trafiğinizi 2 katına çıkaracak taktiği öğreneceksiniz.”
Micro-Commitment (Küçük Taahhüt) Kullanıcıdan küçük bir etkileşim alarak bağlılık yarat. Yorum atmalarını veya beğenmelerini iste. “Bu taktik ilgini çekti mi? ‘Evet’ yaz ve detayları paylaşayım!”
Offer (Teklif) Takipçiye bir şey sun. Bu bir içerik önerisi, ücretsiz kaynak veya özel bir fırsat olabilir. “Bu yöntemi adım adım görmek ister misin? Yorumlara ‘Evet’ yaz, linki göndereyim!”
Engagement (Etkileşim Çağrısı) Takipçileri yoruma, paylaşmaya veya içeriği kaydetmeye teşvik et. Algoritmalar, etkileşimi yüksek içerikleri öne çıkarır. “Arkadaşını etiketle ve ona bu taktiği öğret!”
Curiosity Loop (Merak Döngüsü) İnsanları içeriğin devamını görmeye veya bir sonraki paylaşımı beklemeye teşvik et. “Bunu öğrendin, ama asıl bomba yarın geliyor! Takipte kal!”
Social Proof (Sosyal Kanıt) Kullanıcı yorumları, başarı hikayeleri ve istatistiklerle güven oluştur. “Geçen hafta bu yöntemi 500 kişi denedi ve çoğu inanılmaz sonuçlar aldı!”
Scarcity (Kıtlık Faktörü) Zaman sınırlı teklifler veya fırsatlar ile kullanıcıyı harekete geçir. “Sadece 24 saatliğine, SEO rehberimi ücretsiz indir!”
Authority (Otorite Göstergesi) Kendini veya içeriğini güvenilir ve otoriter bir kaynak olarak sun. “Bu teknik, Google eski çalışanları tarafından kullanılıyor!”
Call to Action (Harekete Geçirici Mesaj) Kullanıcının ne yapmasını istediğini açıkça söyle. Basit ve net bir çağrı yap. “Bu stratejiyi denemek için hemen kaydol!”
4 Beğeni