Soğuk DM Sizce Mantıklı mı?

Arkadaşlar selamlar. İnstagramda paylaşımlarımızla etkileşime girmiş kişilere mesaj atıp yazıştıktan sonra onlara finalde ürünümüzü sunma fikri mantıklı mı sizce?

1 Beğeni

Deneme yanılma ile bunu yüzde 2-3lük bir takipçi kitlenle test edebilirsin. Ama iyi paylaşım ve yönlendirmelerinle insanların sana dm atmasını sağlamak daha iyi sonuç alabilirsin. Örneğin soru cevap yaparak daha çok mesaj ve soru alabilirsin

1 Beğeni

aynı sohbetin arkasından konu ürüne gelirse niyet tahmini yapmak güç değil.

müşterilerle dm ile sohbeti sıcak tutup ürününüzü yine genele sergilerseniz, zaten güvenirliği ve samimiyeti gelişen müşteri bu yoldan da alır. ihtiyaç ve arzu yoksa zaten aylarca görüşseniz de satışa ulaşamayabilirsiniz.

sattığınız ürünün high ticket mi bilmiyorum nitekim bu çok ölçeklenebilir sayılmaz. birebir satış, satışı öğrenmek için süper pratik alanıdır ancak sattığınız ürünün karlılığı düşükse bu çok sürdürülebilir değildir.

bireçoklu satış için copywriting, vsl ve içerik pazarlama türevindeki senaryoları da gözden geçirebilirsiniz

2 Beğeni

bilgi için teşekkürler hocam

evet bunu yapıyorum ara ara, ama daha sık yapmak gerekiyor sanırım

High-ticket ürün satarken direkt hedef kitlemdeki insanlara soğuk dm atmıştım.

Çıkardığım dersleri şöyle özetleyebilirim;

• copy-paste yerine çok az da olsa özelleştirme eklemek dönüş oranını artırıyor.
  • günde 2-3 tane atmak yeterli değil, 25-50 arası mesaj atınca anlamlı hale geliyor. En azından benim denemelerimde dönüş oranları %2-3 civarındaydı. 2 mesaj atınca dönüş almak bile 1 ay sürer.
  • bir de verileri tutmak işe yarıyor. Kaç kişi dönmüş, oran ne bunları bilmek işe yarıyor.
2 Beğeni