Saas projem için nasıl bir fiyatlandırma yapmalıyım sizce?

1 Saas projesi geliştiriyorum ama fiyatlandırmayı nasıl yapacağıma karar veremedim. özellikle aylık mı yoksa yıllık mı daha iyi olur? Veya maliyet üzerinden mi yapıyorsunuz?Kullandığınız bir strateji ya da tavsiye var mı??

En iyisi hem aylık hem yıllık seçenek sunmak aslında.

Aylık abonelik müşteriyi çekmek için ideal ama yıllık ödemede indirim yaparsan uzun vadeli kullanıcıları tutmak daha kolay oluyor. Bence, yıllık ödemeye %15-20 indirim verip teşvik edebilirsin. Ayrıca freemium modeli de düşünebilirsin, insanlar önce ücretsiz versiyonu deneyip memnun kalırsa, premium’a geçme ihtimalleri yüksek oluyor.

Tabi her zaman sunucu, araç -gereç, vergi maliyetlerini hesaba katarak bir fiyat belirlemelisin.Ben maliyetin 3x üzerinden fiyatlandırmayla başlarım genelde.Gerçi kişiden kişiye değişebilir kesin bir kural değil bu.

1 Beğeni

Fiyatlandırmada yeni nesil stratejilere yoğunlaştım bende bu aralar.

Mesela PWYW modeli. İstediğin kadar öde. Kullanıcıya bir taban fiyatı sunuyorsun. Bunun üzerindeki fiyatı kendi seçiyor. Gumroad’da bu vardı örneğin.

Yada kullandığın kadar öde modeli. AWS ve Google Cloud bunu sunuyor kullanıcılara.

Bana göre bunlar sabit fiyatlandırmaya göre kullanıcılara daha adaletli görünüyor bu modeller. Duruma ve sunduğunuz SaaS çeşidine göre değişir elbette.

2 Beğeni