Oyunum hakkında yardımınız lazım!

Öğrenciyim ve herhangi bir gelirim yok. Ayrıca oyunumu tamamen tek başıma geliştirdim.

Şu an elimde bitmiş bir oyunum var ve bunu Steam platformunda yayınlamayı düşünüyorum. Ancak vergi ve şirket kurulum süreciyle ilgili bazı sıkıntılarım var.

Oyunu satışa sunduğumda şirket açmam gerekecek. Ancak tahmin ettiğim kadar satmazsa, şirketin aylık giderleri ve kurulum sürecindeki ödenecek para kazancımı aşabilir ve farklı bir yerden herhangi bir gelirim olmadığı için bu benim için büyük bir sıkıntı yaratabilir. Bunun üzerine biraz araştırma yaptım ve Steam’in 1000 dolara kadar kazancı tutabildiğini öğrendim. Yani, 1000 dolara ulaşana kadar parayı çekmeyerek şirket açmam gerekmeyebilir.

(Şirket kurulum sürecindeki ve sonraki aylarda çıkacak giderleri tam olarak bilmiyorum, bu yüzden tahmini konuşuyorum.) Diyelim ki oyun belirli bir süre içinde 1000 dolara yaklaştı ve ben de şirketi kurdum. Ancak burada yeni bir problem ortaya çıkıyor: Oyun zaten zar zor 1000 dolara ulaştı ve eğer devamında yeterli satış olmazsa, kurulum sürecinde harcadığımız paranın oyunun kazandırdığı paranın yarısı olduğunu varsayarsak ve devamında şirketin aylık giderleri beni eksiye sürükleyecek.

Özetle:

• Şirketi en başta açarsam, eğer oyun beklediğim kadar satmazsa zarara uğrayacağım.
  • 1000 dolar sınırına kadar parayı Steam’de bekletirsem, en azından süreci ertelemiş olacağım. Ancak şirketi geç açmam, devamında yeterli satış olmayacağından yine sürdürülemez bir duruma yol açabilir.

Bu konu hakkında fikirlerinizi merak ediyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Ayrıca yıllık belirli bir gelire ulaşana kadar vergi muafiyeti gibi bir durum var mı? Şirket açma zorunluluğuyla ilgili net bir bilgiye ulaşamadım. Eğer böyle bir muafiyet varsa, en azından süreci daha mantıklı yönetebilirim. Yaptığım oyunu iş dünyasında portfolyoma ekleyip bir iş başvurusu sürecinde de gösterebilirim. Bu sebeple ücretsiz yayınlamakta bir seçenek

1 Beğeni

serbest meslek gelirleri yıllık 200bin₺’ye kadar gelir vergisinden muaf diye biliyorum, ama senin yaptığın iş serbest mesleğe veya bu sınıra dahil mi fikrim yok

şahıs şirketi açmak ve kapatmak uzun süren karmaşık şeyler değil

genç girişimci desteğinden faydalanabilecek bir yaştaysan gelir vergisinden muaf oluyorsun, bir kaç artısı daha var 1 yıllık bağkur ve kosgeb’e başvurma vs.

şirketi mükelleften açabilirsin, kullanmadım ama reklamını çok görüyorum ikas’ta da orayı kullanmışlardı

oyun zaten 1k doları geçerse bi yerlere gelmiştir demek, 1k’ya kadar steamde bekletip sonra şirketi açıp vergini verebilirsin istersen, satış yapamazsan şirketi kapatırsın geri

tabi benim dediklerimi kesin yargı olarak kabul etme bir mali müşavire de danış kesinlikle

1 Beğeni

Anladım teşekkür ederim.

1 Beğeni