Marka tescili şartmı?

Kendi kıyafet markamı kurmak istiyorum marka tescili çok uzun sürüyor beklemeden direk aksiyon almak istiyorum bu konu hakkında bir bilginiz varmı ?

2 Beğeni

değil diye biliyorum siz başlayın ardından tescilinizi alın

1 Beğeni

Merhaba. Marka tescili uzun sürmüyor aslında. Ben daha yeni aldım, istediğim marka boştaydı hemen onaylandı. Onaydan sonra marka sizin için korunmaya başlıyor ve istediğiniz gibi kullanıyorsunuz ve başkası alamıyor. Sadece belgeleşmesi sürüyor. Tescil belge tebliği için 2-4 ay kadar zaman gerekiyor.

2 Beğeni

marka tescil, önünde sonunda karşınıza bir engel olarak çıkacaktır. özellikle tekstil kategorisinde bir çok satıcı ile aynı ürünleri satacağınız için pazaryerlerinde buybox ve genel markalar başlığı altında listelenme durumlarını olacaktır. bu da satış kaybı ya da satış yapamama demek olacak.

tescil işlemlerini bir marka vekili ile yapabileceğiniz gibi, bireysel olarak e-devlet üzerinden de yapabiliyorsunuz. çok büyük bir maliyeti olmuyor yaklaşık 2-4 aylık bir süre sonunda tescil onaylanır.

bir de şunu belirteyim, tescili beklerken ticarete başlamanıza bir mani yok. zaman kaybetmeyin bu durum sizi harekete geçmekten alıkoymamalı.

siz projenizi başlatın ve bir yandan da marka tescil işlemlerinizi ihmal etmeyin derim.

başarılar…

2 Beğeni

Şart değil ama almanızı tavsiye ederim. Buyboxlar ile baş edemezsiniz. Ortalama 4-6 ay sürüyor beklemek istemiyorsanız marka satışı yapan ajanslar mevcut araştırabilirsiniz

1 Beğeni

Başvuruyu yapıp işe başlayın derim. Adınız duyulup başkaları tescil almayı deneyene kadar zaten sizinki onaylanmış olur. Bazı e-ticaret pazaryerlerinde başka mağazaların markasını tescil ettirip, kapattıranlar vardı. Yani hiç tescil etmemek de iyi bir fikir değil, tescil etmeden başlangıç yapmamak da.

2 Beğeni