Sadece güvenilir yerlerde kullandığım kartımdan para çekilmeye çalışıldı dün.
Daha önceden önlem aldığım için 3.000 TL cebimde kaldı.
Neler yaptım?
Öncelikle üç çeşit kart kullandım. Banka kartı, kredi kartı ve sanal kart.
Sanal kartları sürekli harcama yaptığım sitelerde kullandım ki, bu sitelerden bir sızıntı olursa, yeni kart siparişi vermekle, bankayla görüşmekle uğraşmiyayim.
Sanal kartı silip, yeni bir tane oluşturmak birkaç dakikamı alıyor.
Kredi kartı güvenliğiniz için dikkat etmeniz gerekenler:
-Banka kartınız adına, ana hesapta yüklü bakiye bırakmayın, birikim hesabına geçirin, çünkü bankaya bağlı kartları her an kullanma durumunuz var ve sürekli limitle, kapatıp açmakla uğraşmak yorabilir, unutabilirsiniz de. Bu daha pratik. O an için ana hesapta bakiye yoksa karttan para çekemezler.
-Kredi kartınızı e-ticaret işlemlerine kapalı konumda bırakmanız en iyisidir, kullanacağınız zaman uygulamadan aç-kapa yapabilirsiniz. Lakin kapatmayı unutabilirsiniz, onun için de online harcama limitini düşük belirlemelisiniz, yüklü harcama yapacaksanız, o ay için yükseltirsiniz. Limit olursa açık unutsanız dahi fazla kaybınız olmaz.
-Sık kullanmadığınız sanal kartlarınız varsa, bunların tamamı kullanıma kapalı konumda olmalı.
-Aboneliklerinizin olduğu sanal kartları, aylık abonelik ücretiyle denk limitlemelisiniz. Sanal kartın bağlı olduğu dijital cüzdan hesabınızda da çok fazla bakiye bulundurmamalısınız. Gerek olursa bankadan iletir, kullanırsınız.