Geliştirdiğim mobil uygulamalarda Adsense reklamlarından ve ücretli üyelikler satarak pasif gelir elde etme yolundayım.
Bunun dışında blog sitesinde içerikler hazırlayıp reklam gelirleri kazananları biliyorum. Aynı şekilde youtube kanalında içerikler üreterek reklam geliri kazananlar da var.
Benim önerim pasif gelir kazanmaya yeni başlayacaklar adsense reklam geliri üzerinden başlamaları. Sizin düşünceleriniz nedir bu konuda
Benim 1,5 yıl instagramda içerik ürettim. Tabii önceden de içerikler üretiyordum.
Arkadaşlarım paylaştıkları reels videolarını ve gönderileri kitleye uygun bir şekilde paylaşmayı biliyorsa instagramdan da dijital ürün satışı yaparak da gelir elde edilebilir.
Tabii bu gelirler ilk başta öğrenci arkadaşlarım için uygun olacaktır. Aylık 5-10k arası gelir edebilir ilk yıl için.
Hayp.net için diğer platformlarda paylaşılmayan tecrübelerimi paylaşabilirim.
Instagram için içerik üreterek gelir elde etmek isterseniz yaklaşık ilk 5-6 ay para kazanmak için yeterli. Üzerine o kadar vakit ayırmaya gerek yok haftada 4 saat yeterli olacaktır diye düşünüyorum.
Tabii bende ilk başlarda tecrübe ederek videolarımı editleyip paylaştım. Ne izleniyor, ne ne kadar süre izleniyor bunlar tecrübe edilip geliştirilmesi çok zor şeyler değil.
Instagram hesabımı yaklaşık bir buçuk ay önce sattım, paraya ihtiyacım olduğu için. En son paylaştığım 3 reelsim 2 gün için 1milyon izlenmeyi geçmişti. Sayfamın 1,5 yılda ulaştığı toplam izlenme 60milyonun üzerindeydi. Aylık 2-3milyon erişim vardı. Tabii mezun olmaya yaklaştığım ve okuluma daha çok zaman ayırdığım için ınstagrama çok zamanlarda vakit ayıramıyordum. Bu yüzden de satmak daha mantıklı oldu.
İnstagram içerik üretme piyasasını az çok da tanıdım. Bazı arkadaşların en az 2-3 hesap yöneterek tam zamanlı iş olarak bunu yaptığını da kendilerinden duyuyordum. Fakat kendim de bu işin içinde olduğumdan 2-3 hesap büyültüp onları yönetmek çok zahmetli oluyor hele ki ek gelir gelsin diyorsanız.
İşiniz, okulunuz varsa ilk 3 ay için denemenizi öneririm. Tek bir ınstagram hesabı o kadar vakit istemiyor. Sadece içerik bulmak, editlemek zaman alıyor. Bu süre zarfında da not alıp alınan aksiyonunuzun sonucunu kağıda dökerseniz sizler için bir yol haritası olur diye düşünüyorum.
iki çeşit kazanç mevcut aslında.biri reklam modeli diğeri ürün satışı.bir kitleye sahip olduğunuzda bence en mantıklısı kitlenize ürün satmak.bunlar tabiki dijital ürünler olabilir
herşeyden önce bir kitle oluşturmak için içerik üretmelisiniz sürekli.sonra hangi modeli seçeceğinize karar verebilirsiniz.
bir youtube kanalı, instagram sayfası blog sitesi. ne olursa olsun devamlı içerik şart
Öncelikle pasif gelir tanımını biraz açıklığa kavuşturmak lazım.
Klasik örnek, bir evi kiraya vermek pasif gelirdir. Aydan aya neredeyse hiçbir çaba sarf etmeden gelir kazanırsınız. Burada çaba miktarının azlığı söz konusudur.
Ama dijital girişimlerde durum biraz farklı.
Evet otomasyonlarla kendiliğinden çalışan bir sistem kurulabilir ve böylece pasif gelir akar. Asıl olay o sistemi kurabilmektir.
Yani uyurken bile gelir kazanmanın yolu birçok gece uykusuz kalmayı gerektirebilir.
Diğer yandan deneyimlerime göre, otomatik bir sistem kursanız bile elinizi tamamen çekip çabayı ortadan kaldırdığınızda pek sürdürülebilir olmuyor. Yani dijital girişimler öyle veya böyle sizin iteklemenize bir noktada muhtaçlar.
O yüzden bir daire kiraya vermekle kıyaslandığında bu denklemi kaçırmamak gerek.
Amaç sürekli olarak geliştirerek, size bağımlı olmayan bir sistem kurmak için çabalamak. Sonrasında da elinizi tamamen çekmeden ama günde 1-2 saat harcamanın yeteceği seviyeye ulaşmak.
Demek istediğim, pasif gelir asla kolaya kaçılamayacak seviyede önem ve ilgi istiyor.
Bu ciddiyet ve kararlılık olduğunda ise ne satarsanız satın onu otomatize ve optimize etmenin yollarını arıyorsunuz.
Pasif gelirler, sürekliliği olmayan, kağıt kalem hesabıyla yapılmayacak kritik yatırım ve gelir modelidir. Çoğu insan, pasif gelirin çalışmadan ya da bir yatırım yapılmadan elde edileceğini sanır. Ancak, durum böyle değildir. Pasif gelir, herhangi bir yatırım ya da emek sonrası sürekli gelir sağlayabilecek bir model olabilir. Operasyon ve iş süreçleri gibi kritik konular üzerinde çalışmalar yapılmadığında, pasif gelirin hükmü olmayacaktır.
Mobil uygulama geliştirme fikrinizi beğendim; fakat gerçek şu ki, yapılan iş sonucu üzerinden gelir sağlama “hadi yaptım, oldu, hadi bakalım, müşteriler/kullanıcılar gelsin, indirsin” gibi düşüncelerle yürütülmemelidir. Marketing, satış, operasyon ve veri analizi gibi parametreler üzerinde çalışmalar yapılmalı; aksi takdirde maalesef uygulama çöpten ibaret olabilir.
Yorumlarınız için teşekkür ederim, haklısınız bunu bir ciddiyet içerisinde değerlendirmek lazım.Pasif gelir şipşak oluşturulabilecek bir model değil.En azından bu yoldayız ve gün geçtikçe yeni şeyler öğreniyoruz