Selamlar. İnstagram konusunda iyi olan kişilere bir sorum vardı.
Hikaye izlenmeleri zaman zaman çok düşüyor. Genellikle uzun yazılar ve pazarlama yazıları paylaştıgımda düşüyor. Tek lokmada okunan kısa içeriklerde ise izlenmeler 3-4k ları görüyor.
31k takipcili bir hesaptan söz ediyorum.
Bu hikaye izlenmelerini pazarlama yazıları atsak bile izlenmesini artırabileceğimiz bir stratejisi var mıdır acaba?
Çok fazla değişken var. Hikaye, kısa formatlı içerik türü olduğu için genelde dikkati çekmek, kanca takmak üzerine. “Genellikle uzun yazılar ve pazarlama yazıları paylaştıgımda düşüyor.” demişsiniz siz de. Mesela, bir tane değişkeni (Yazı Uzunluğu) bulduk. Böyle böyle bütün değişkenleri çıkartın ve deneyler yapın. Her deney sonrası gelen veri hikaye üretim zekanızı en güçlü noktaya çıkaracak ve toplamda en çok etkileşimi alacak içeriği oluşturmadaki yönteminiz olacak.
Sayfanın türüne göre değişiklik gösterir. En çok izlenen hikayeleri haftada en az üç kere paylaş. İzlenen hikayelerin tarzında hikayeler paylaşabilirsin. Aynı hikayeyi hep atma. Ayda 1 kere aynı izlenen hikaye paylaşabilirsin.
İzlenen hikayeni attıktan yaklaşık 6 saat sonra pazarlama için hikayeni paylaş. Şimdi senın sayfanın türünü bilmediğim için çok yorum yapamıyorum ama bunları uygularsan izlenmeleri arttırısın.
Yapabileceğin en mantıklı şey deneme yanılma yoluyla yöntemi.
Benım sayfam varken, 33k takipçi vardı en çok 8k izlenme almıştım diye hatırlıyorum. En çok izlenen hikaye sonrası attığım pazarlama amaçlı dijital üründen en az 2 tane gün içinde satış yapıyordum.
Sayfanın türünü bilmediğimden tam olarak uygulayabilir misin bilmiyorum. En çok yaptığım satışlar soru cevap hikayeleriydi. Ürünler ve sayfanın hakkındaki soruların cevaplarımı paylaştığımda o günki satışlar yaklaşık 1 haftalık satışlarıma denk oluyordu.
Tabii, soru cevabı ben sayfa çok cıvık olmasın diye her 10k takipçi arttığında yapıyordum.
Soru cevap şeklinde daha çok satışlarını arttırabilirsin. Normal bir sorunun cevabını şöyle cevaplardım ben.
“Yine çok sorulan bir soru diye başlardım. Sorunun cevabını yazardım. Ve en son da bunları e-kitabımda anlattım diye link paylaşırdım…”
Soru cevap hikayelerin izlenmesi normal hikayelere göre çok düşük olur. Bu senı karamsarlığa itmesin. Asıl satışlarım soru cevaplardan geliyordu.
Ayrıca çok yazı olan hikayelerin ilk cümlesi kitlenin dikkatını çeken bir şeyse o hikaye izlenir ve amacına ulaşır. Hiç yazı yazmadan kitlenle aranda bir bağ kuramazsın.
Deneme yanılma yöntemiyle en uygun stratejileri kendin için oluştur.
Çok yazı olursa hikaye izlenmez diye bişi yok.
Benım en çok izlenen ve en çok satış gelen hikayelerim, direkt e kitabın önemli bir sayfasını paylaşmamla oluyordu.
Kitlene uygun her uzun ve ilgi çekici hikaye amacına ulaşır.