İlk Reklam = Sonuç O

Arkadaşlar Selam,

Yeni çıkardığımız SAAS ürünümüz için ilk reklam deneyimini paylaşacağım.

Reklam deneyimimi anlatmadan önce birkaç önemli noktaya değinmek isterim.

• Laravel altyapılı bir proje
  • Screaming Frog’da neredeyse hata yok
  • SEO altyapısı mükemmel
  • Site çok hızlı (Maşallah diyelim)
  • Bilinirlik = 0

İlk yaptığım site olduğu için çok benimsedim. Siteyi incelemek isteyenler, tanışmak isteyenler, öneri sunmak isteyenler mesaj atabilir.

Şimdi gelelim ilk reklam deneyimimize.

• Reklam twitterda bir topluluğa verildi. Topluluk direk olarak hedef kitleyi içeriyor.
  • 4 saatte siteyi ziyaret eden kişi sayısı yaklaşık 1400 kişi
  • Sayfa görüntüleme 4700
  • Kayıt olan kullanıcı sayısı 3
  • Paket satın alan kullanıcı sayısı 0
  • Reklam bilgi sayfasına verildi, hizmet sayfasına verilmedi.

Sizce bu deneyimden hangi sonuçları çıkarmalıyım.

• Reklam bilgi sayfasına verilmemeli mi?
  • Fiyatlandırmamı yanlış
  • Bilinirlik düşük olduğu için güven hissiyatı mı oluşmadı
  • B2C yerine B2B ye’mi odaklanılmalı?

Evet arkadaşlar, sizlerin değerli görüşlerini bekliyorum.

1 Beğeni

SaaS pazarlamada kullanıcı deneyimi ve sosyal kanıt çok önemlidir. Öncelikli olarak ürüne sizin inanmanız ve kullanıcıların size güvenmesi gerekir. Birkaç soruyla pazarlama çalışması yaparak kullanıcılar elde etmenizin kısa sürede mümkün olduğuna inanıyorum. Örneğin:

Ürün satan kişi olarak, ben kimim ve konumlandırmam ne durumda?

Ürün, hangi kitlelere hitap ediyor ve ne vadediyor? SaaS, diğer hizmetlerden farklı olduğu için müşteriye ücretsiz değer sunmanız gerekir. Blog yazıları, YouTube bilgilendirici videoları ve Instagram’da ilgi çekici konularla ürün ya da markaya karşı soğuk hedef kitleleri ısındırmanız önemlidir. Bu duruma, İkas’ın yolculuğu örnek gösterilebilir. Mustafa Namoğlu, hem kişisel markasını hem de ürünün markasını duyurmak için “Kolay Değil” isimli YouTube kanalıyla her gün içerik üreterek hedef kitlesine değer kattı ve başarılı oldu. Bu basit, ama gerçekten kolay olmayan bir durumdur ve ekip çalışması gereklidir.

Potansiyel, yani sizin satmak istediğiniz kişi ya da hedef kitlenin isteklerini veya problemlerini bilmeniz ve anında çözüm sunmanız gerekir. Örneğin, bir probleme çözüm getiren e-kitap ya da webinar ile kitlenizi harekete geçirebilirsiniz. Yukarıdaki stratejilere ilk adım olarak benzer yöntemlerle SaaS ürün satışı yapabilirsiniz.

Daha iyi stratejiler için ürünün hikayesini oluşturmak ve bu hikaye üzerinden çalışmalar yapmak daha etkili olacaktır. Dilerseniz bu konuda yardımcı olabilirim.

2 Beğeni

Merhabalar, detaylı cevabınız için çok teşekkür ederim. Sizinle tanışmak isterim.

1 Beğeni