Herkese merhaba. Etsy' de bir dijital ürünler sattığım mağazam var

Bu mağazama bir türlü etsy search visit alamıyorum. Bana yol gösterebilecek bir arkadaşımız var mıdır acaba?

1 Beğeni

Merhaba ilk olarak, ürün başlıklarını ve açıklamalarını optimize etmen çok önemli. İnsanların arama yaparken kullanabileceği anahtar kelimeleri düşün ve bunları doğal bir şekilde metinlerine yerleştir. Mesela “dijital poster” yerine “ev dekorasyonu için minimalist dijital duvar posteri” gibi daha detaylı başlıklar kullanabilirsin.

Etiketlerde de benzer mantıkla ilerle. etiket haklarını sonuna kadar kullan. Hem genel hem de spesifik, niş etiketler ekle.

Başlangıçta biraz zaman alabilir ama sabırlı ol. Etsy algoritması seni tanıdıkça ve olumlu yorumlar aldıkça aramada daha üst sıralara çıkarsın.

Bu arada kesinlikle rakip mağazaları da incele - başarılı olanlar nasıl başlıklar kullanıyor, nasıl açıklamalar yazıyo vs bi bak derim

5 Beğeni

Profil ismin etsy mağaza ismin anladığım kadarı ile. Siteyi inceledim biraz gözüme çarpan en büyük eksiklik Policy sayfan yok bu baya önemli etsy algoritmaları kesinlikle bu tarz şeylere göre hareket ediyor. EU vatandaşlarını da içine alacak şekilde police sayfası olusturman lazım.
İkinci olarak FAQ sayfası yok onu da policenin alt kısmında gözükmesi lazım. Müşteri ne alacağını bilmesi gerekiyor.
Üçüncü olarak 7 fotoğraf kullanıyorsun bir de video yok. Fotoğraf sayısını 10 olacak şekilde tamamlaman lazım. Bir tane sosyal medya bannerı yap kare seklinde takip edin falan yazarsın. Böyle bir kac fotoğraf standart olur. Diğerlerini mockup şeklinde kullanırsın.

Açıklama kısmında dosya PNG olarak veriyorsun. About sayfanda “EPS, PDF, AI, DXF on many products.” diğer dosya formatlarının da olduğunu yazmışsın. Rakiplerin genelde benim bildiğim bir sürü formatı ekliyor sadece SVG veya PNG olarak satmıyorlar. Bu tek dosya biçimi dezavantaj sağlıyordur.
PNG, JPG gibi dosyaların kaça kaç olduğunu da belirtmeniz gerekiyor. Örnek olarak 3000x3000 300DPI PNG file şeklinde.
Bir başka sorun bazı ürünlerde başlık kısmını açıklama kısmına kopyalamışsınız. Bu tarz şeylerden kaçınmanız lazım. ChatGPT veya benzer bir yapay zeka programında başlık oluşturma açıklama oluşturma yapabilirsiniz. Kelime tekrarlarından kaçınmanız lazım etsy de yapay zekayı kullanıyor bir şekilde. Etsy de 3-4 kelime uzunluğunda etiket longtail keywordlar girmeniz gerekiyor. Gerçi bunlar anlamsız kalmaya başladı. Dikkat ettiyseniz çok uzun kelimeleri en altta gösteriyor kullanıcılara. Kendi algoritması bir bütün olarak yayınlanan ürünü inceleyip ona göre arama yapılmış kelimeleri ekliyor.
Anasayfada olan Announcment bölümüne istediğiniz zaman mesaj atabilirsiniz herhangi bir sorunuz varsa en kısa süre içersinde 24-36 saat içersinde yanıtlarız gibi bişiler de eklemeni tavsiye ederim.

Rakiplerini incelemeni en çok satanlar balina olanları ayrı incele daha küçük boyutta olanları ayrı incele.
Henüz inceleme yazısı almamışsın bu da bir etken. Rakibin binlerce satış yapmış, yüzlerce inceleme almış. Müşteri yerine kendinizi koyun siz olsanız ne yapardınız. Bu yüzden sizin onlarda olmayan şeyleri de yazmanız gerekiyor. Birinde FAQ kısmında eksiklik varsa siz bunu görüp FAQ sayfanızı yazacaksınız.
Pinterest trendleri falan sıkı takip edin her an yeni trendler ortaya çıkıyor.

7 Beğeni

Bu anlattıklarınızı zaten biliyor ve uyguluyorum. Ancak yine de bir kaçak var demek ki olmuyor yani

2 Beğeni

Çok teşekkür ederim. Bunların notunu alıyorum

1 Beğeni

Bu etiketler ile işin zor. Erank vb. tool alıp etiket araştırması yap. Ondan sora ürün ürütmeye başlarsın. Ayrıca diğer arkadaşın dediğin gibi sık sık rakiplerini incelemen gerekiyor.

3 Beğeni

Etiket araştırmasını nasıl yapmalıyım sizce?

2 Beğeni

Toolsy diye yerli bir eklenti var, onu kullanabilirsin. Rakiplerin hangi etiketleri kullandığnı gösteriyor.

3 Beğeni

Alura, Everbee, Marmelead, Erank bu eklentiler üzerinden araştırma yapabilirsin. Hepsinin ayrı ayrı avantajları dezavantajları var. Ücretesiz sürümleri genelde baya sınırlı oluyor.
Alura içlerinden en free kullanabileceğin eklentilerin başında geliyor. Erank da öyle sayılır. Diğerleri sınırlıyor. Crome eklentisini kuruyorsun browsera site üzerinden bakıyorsun. Youtube eğitim videolarından iyice detaylı şekilde öğrenirsin.
2-3 kelimelik longtail kelimeler oluşturman lazım. Ürüne bütün olarak bakmak gerekiyor. Ama artık tagların bir önemi yok öyle. Neden böyle diyorum dikkat ederseniz etsy’de bir ürüne bakığınızda en altta etiketlerin altında kendi etiket bulutunu oluşturuyor.

Rastgele bir örnek buldum başkık bu mesela

“Personalized Log Candle (All Wax) Scented Soy Names Valentines Day, Boyfriend Gift, 16th Anniversary, wedding shower for him or her romantic”

Etiketlerin listelendiği yerin altında da bu kelime gruplarını etsy kendi yazıyor. Ve bunlar değişiyor duruma göre.

“16 Year Wedding Anniversary Candle”, “Wax Anniversary Gift 16 Years”, “28 Anniversary Gift for Her”

Yani senin bakman gereken şeylerin başında rakiplerini incelediğinde bu altta çıkan kelimeleri toplayıp ona göre kendi ürün açıklamasına, başlık kısmına falan semantik olarak yedireceksin.

Yoksa 2 3 kelime uzunluğunda etiketleri yazıp üst sıralara çıkardı herkes. Ne yazık ki artık öyle olmuyor eskiden olabilirdi. Etsy 20 karakter sınırıydı yanılmıyorsam kelime gruplarını oluşturup ekliyorsun. Etsy algoritması sayfayı inceleyip yeniden kendi aranan kelimelere göre uygun olanları yerleştiriyor oraya.

3 Beğeni

bu kerem başalının eklentisiydi değil mi??

4 Beğeni

Cevaplar oldukça açıklayıcı ve destekleyici olmuş biz de faydalanırız teşekkürler.

2 Beğeni

Çok teşekkür ederim.

Çok teşekkür ederim.

ay sonunda ya şöyle etsy tartışmalarına hasret kalmışız önümüze düşmüyor ne zamandır :nerd_face:

1 Beğeni

Evet, onların eklentisi. Başka bu işi yapanlar da var ama ben onu kullanımoyorum.