Hangi hosting firmasını kullanmalıyım?

Arkadaşlar merhaba birkaç hosting firması kullandım çeşitli sebeplerden sitemi taşımak zorunda kaldım.

Birisinde destek taleplerime geç dönüş oluyordu.Diğerinde sitemin yavaş olmasından şikayetçiydim.Sitem için hangi hostingi kullanmalıyım bir türlü karar veremedim tavsiyeleriniz nelerdir?

guzelhosting kullanıyorum fiyat uygun hizmet gayet kaliteli

2 Beğeni

CSA Digital ile performans sorunu yaşayacağınızı sanmıyorum.

1 Beğeni

Mükemmel bir firma maalesef yok.

Bazen siteleriniz yavaşlar veya sunuculara saldırı olur. Bazen fiyatlar beklenmedik şekilde yükselir. Bazense destek hattı yoğundur en kritik zamanınızda bile cevap alamazsınız.

Adını duyabileceğiniz birçok firmayı kendim veya müşterilerim için kullandım.

Gofasthost kalite standartını korumaya özen gösteriyor diyebilirim. Ama bazı zamanlar onun da çekilmez yanları oluyor. Bunun dışında CSA Digital bizim arkadaşlarımızın firması. İstikrarı koruyarak devam ettiriyor onlar da firmalarını.

Diğer yandan, geçmişte acı tecrübeler edinmiş biri olarak şunu önermeliyim.

Hangi firmayı kullanırsanız kullanın… Düzenli olarak veritabanı ve dosya yedeklerinizi bilgisayarınızda bulundurun (: Olası bir durumda sıkıntı yaşamamak için.

5 Beğeni

Ben yaklaşık 4 senedir güzel hosting kullanıyorum. İyi bir hizmet verdiklerini söyleyebilirim. Son 1 yıldırda CSA digital kullanmaya başladım. Teknik ve optimizasyon açısından bu hosting firması da iyi diyebilirim. Güncel olarak ikisini de kullanmaya devam ediyorum

2 Beğeni

Yaklaşık 2 sene civari guzelhosting kullandım ve kucuk projeler icin kullanmaya devam ediyorum bir yandan. Belli seviye siteler icin önerebilirim ilk baslangic icin. Ust paketlerini bilmiyorum belki daha iyidir. Ama işim için kullandığım site için mecburen geçiş yaptım.
Sunucu ayarlamasından tut, CDN ince ayarlarına kadar bir sürü şey yapmama rağmen belli seviyenin üzerine çıkamıyordum.

Vultr üzerinden VPS aldım Ubuntu üzerine CloudPanel (OpenSource ) kurdum. Sonrasında siteyi taşıdım kurdum. Genel ayarlamaları yaptım şimdi baya memnunum.

Vultr VPS tercih etmemin nedenlerinden en önemlisi sunucu lokasyonu abd olması sonrasında hız konusu. İzlediğim karşılaştırma videoları falan baya işime yaradı.
CloudPanel: Ücretsiz Açık kaynak kodlu bu panel baya hafif sayfalar arası geçişte veya yaptığınız işlemlerde hissediyorsunuz. Diğer ücretsiz paneller nasıl bilmiyorum ama bu baya hoşuma gitti. Daha önce Cpanel kullanıyordum bu panele tonla ek şey konmuş belki çoğu gereklidir detayını bilmiyorum ama sunucu paneli baya hantal yapıya kavuşuyordu. Sunucu yavaşlayınca bu olay siteyi de etkiliyordu.

Cloudpanelin en kötü özelliği belli şeylerinin olmaması email özelliği gibi. Zaten email olayını da Google ile halletiğimden dolayı kullanmıyordum benim için bu sorun değildi.

Diğer beni etkileyen sonradan öğrendiğim Nginx kullanıyor olması ve bu wordpress üzerinde bir iki etkiye yol açtı. htaccess kullanılamadığından dolayı birincisi GZIP olayını etkinleştiremedim. Komut kullanarak halletmek gerekiyor hala uğraşıyorum bu sorunla.

Benim gözlemlediğim yurtdışı fiyatları Türkiye fiyatlarından daha uyguna geliyor.

3 Beğeni

teşekkür ederim eherkese

hangisini seçtiniz peki finalde?

ben söyleyeyim hiçbirine :joy: yavaş gelin beyler her ağızdan bir ses çıkmış kafa karışmazmı bu kadar :no_good_woman: