Günümüzde yapay zeka araçları inanılmaz bir hızla çoğalıyor, ancak hangilerinin gerçekten işimize yaradığını veya yeni şeyler keşfetmemizi sağladığını bulmak bazen zor olabiliyor. Bu başlık altında, kullanıp memnun kaldığınız, günlük hayatınızı veya iş akışınızı gerçekten kolaylaştıran yapay zeka araçlarını paylaşıp birbirimize fayda sağlamayı amaçlıyorum.
Özellikle tek sayfa üzerinden onlarca araca erişim sağlayan, fakat hangisinin daha mantıklı olduğunu anlamakta güçlük çektiğimiz platformları da merak ediyorum.
Benim kullandığım yapay zeka araçları;
- ChatGPT
Mobilden satın alırsanız 499 TL aylık ücretlendirmesi mevcut.Hayatımın olmazsa olmazı konumuna gelmiş durumda;
-Günlük hayatta artık Google’nin yerini aldı benim için. Meraklı biri olduğum için hemen herşeyi sorabiliyorum.
-Sağlıkla ilgili bir problemim olduğunda DoktorGPT’m teşhis ve çözüm önerileri veriyor. (Yine de doktora gitmeyi tavsiye ediyorum.)
-Psikolojik veya mental durumumla ilgili her gün tavsiyeler alabiliyorum.
-Günlük plan, program oluşturuyorum ve önem sıralaması yapıyorum.
-Çeviri olarak kullanıyorum diğer dil çevirilerine göre kelimeleri direkt çevirmek yerine anlamını çeviriyor, çok başarılı. (Chatgpt yoksa DeepL tavsiye ederim ücretsiz.)
-Youtube içeriklerim için görsel oluşturma ve hareketlendirme için kendi eğittiğim tarzda promptlar oluşturabiliyorum.
-Yapmış olduğum Wordpress sitelerime özgün makaleler yazdırıyorum. (gerekirse insancıl promptu vererek yapay zeka intihal testlerinden geçirebiliyorum.)
-Upworkte aldığım işler için kullanıyorum.
-Sıkıştığım konularda tartışıp beyin fırtınası yapabiliyorum.
Liste uzar gider, bugün sahnesini hatırladığım ama filmin kendisini hatırlayamadığım bir durumda sahneyi tarif ederek filmi buldurdum mesela(chatgpt api ile bu nişte bir mobil app yapılabilir )
Özetle ChatGPT kullanmayan varsa hala şiddetle tavsiye ediyorum. Hayatınızı epey kolaylaştırıyor olmadan ne yapıyorduk acaba sorusunu sorduruyor. Ama herşeyi devletten beklerseniz herkesin aldığı sonuçları alırsınız. Mevcut bilgi birikimin üstüne daha faydalı oluyor sizde kendi bilgilerinizi aktarmalısınız en iyi sonuçlar için.
- Kling Ai
Ürettiğim görselleri hareketlendirmek için kullanıyorum .Şu anki haliyle bile herkes kendi kısa filmini yapabilir. Kredi sayısına göre fiyatlandırması değişiyor ama şu an %50 indirim var denemenizi tavsiye ederim. Görsel hareketlendirerek bir çok iş modeli kurabilirsiniz.
- Freepik Premium
Mystic, Flux görsel üretme araçlarını içerisinde barındırıyor.Yeni gelen güncelleme ile birlikte video üretme araçlarıda eklendi.Luma Dream, Runway Gen 3, Minimax, Mochi, Kling Ai gibi araçların tamamını Freepik Premium ile tek sayfadan erişebiliyorsunuz.Aylık plan fiyatları verdiği kredilere göre değişiyor ve her aracın harcadığı kredi değişkenlik gösteriyor.
- Elevenlabs
Metinlerinizi gerçek bir sese dönüştürme konusunda devrim yaratan bir araç mutlaka duymuşsunuzdur. Eskiden ingilizce tabanlı sesleri Türkçe konuşturunca yapay zeka olduğu belli oluyordu ama şimdi Türkçe sesler eklendi ve kullanıldığında belli olmuyor. İçeriklerimi seslendirmek için kullanıyorum.Reklamlarınızı profesyonel seslendirebilirsiniz. Ayrıca kendi sesinizi de platform üzerinden satıp para kazanabiliyorsunuz. Ses klonlama, ses değiştirme, ses eğitme gibi bir çok özelliği bulunuyor. Aylık 5 veya 10 dolar ücretlendirmeleri yine verilen krediye göre değişiyor.
- PhotoRoom
Ürün görsellerini profesyonelleştiren bir araç. Telefonunuzla bile çekmiş olsanız arkaplanı otomatik kaldırıp yapay zeka yardımıyla en uygun arkaplanları, ürünlerinize ekliyor. Kesinlikle denemelisiniz bazı görselleri bambaşka seviyelere taşıyabiliyor. 1 hafta ücretsiz denemesi mevcut aylık 125 tl ücretlendirmesi.
- CapCutPro
Bir video edit programı. Basit editler için kullanıyorum. (bir After Effects değil malesef). Otomatik altyazı oluşturup senkronize etme, titremeleri kaldırma, görüntüleri netleştirme, videodaki bir nesneye kamerayı kitleme, uzun videoları kısa dikey videolara dönüştürme gibi bir çok yapay zeka aracını içinde barındırıyor. Basit editler yapanlara tavsiye ederim aylık 250 tl ücretlendirmesi.
Daha var ama çok uzun oldu o yüzden bitiriyorum siz hangi yapay zeka araçlarını kullanıyorsunuz ? Hayatınızda ne gibi problemleri çözüyor ?