Kadın giyim mağazası açtık sadece sanal ve birde depomuz var. Satışa başlayalı 1 ay oldu ve istediğimiz verimi alamadık. İkas altyapılı sitemiz, trendyol, amazon , İnstagram kanalları üzerinden satışa açık. Trendyol üzerinde kargo bedava, Avantajlı ürün, Hızlı Teslimat, ürün değerlendirmeleri ve 10/10 satıcı puanı mevcut ama satış yok. Meta üzerinden reklam denedik yaklaşık 10 bin tl yatırdık fakat sipariş olarak geri dönüşü olmadı. Neler yaptıklarımı anlattım fakat nerede hata yaptığımı görmeniz için marka ismi lazım ama buradan veremiyorum maalesef. konuya mesajınızı bırakırsanız eğer özelden iletebilirim @Melih_Cat Nörommarketingci olarak özellikle senin yorumunu merak ediyorum hocam yardımcı olursan çok sevinirim.
Meta reklamları 10 bin tl harcamaya hiç mi kazandırmadı? Reklamı kim girdi? Girdiğiniz reklamda data tuttunuz mu? Piksel eklediniz mi?
Instagram hesaba beğeni yorum arada özelden fiyat soran oluyor ama siparişe dönüşüm 0 , youtubedan izlediğimiz kadar biz yaptık hocam
evet bu kısım önemli. metriklerinize göre tıkanıklığın nerde olduğunu görebiliriz. 10k reklama 0 siparişin farklı bir noktada mutlaka açmazları vardır.
kampanya mı reklam seti mi reklamda mı sorun var bilmek gerekir. eğer dönüşüm reklamı olarak kurulduysa ve sitenizde piksel de varsa, pek müdehale etmediğinizde bile meta öğrenimi bir şekilde satın alacak müşterileri getirmesi gerekirdi. yani 0 dönüşüm o yüzden büyük bir dar boğaz olduğunu gösteriyor.
özelden detay iletebilirseniz incelemek isterim.
evet olay sadece meta değil. ama oradan sadece data toplamak bile müşteri yolculuğundaki pürüzleri görmemize yardımcı olur. sonrasında başka pazarlama yaklaşımlarını bu veriler üzerinden ilerletebilirsiniz.
Merhaba,
Sisteminiz için kurduğunuz funnel ve potansiyel müşteri adayları (lead) için izlediğiniz yol haritasında bir sorun olabilir.
Veyahut markanızın verdiği güven ve müşteriler için satın almaya teşvik edici bilinçaltını harekete geçiren yaklaşımlar konusunda sorun yaşamış olabilirsiniz.
Reklam çalışmalarınızda hedef kitle analizini yapan kişinin hedeflemesi hatalı olabilir.
Markanız ile ilgili yapılacak en kısa vadede çözüm;
-Trafik ağınızın kontrol edilmesi.
-Lead toplanması ve değerlendirilmesi.
-Doğru hedef kitle çalışması ile bilinçaltına uygun gösterimlerin paylaşımlarınızda sunulması.
-Reklam setlerinin buna uygun düzenlenmesi.
-Marka değerinin yükseltilmesi için strateji oluşturulması.
Kısaca; Growth Marketing (büyüme pazarlaması) ile sizin mevcut konumuzun ve hataların tespit edilip gerekli yol haritası belirlenmeli.
Bu alanda çalışmalar gerçekleştiriyorum. İletişime geçmek isterseniz, yazabilirsiniz.
Yapabileceklerimizi birlikte müzakere edebiliriz.
Saygılarımla.
10.000 Tl reklam karşılığında satış olmaması üzücü olmuş, kesinlikle reklam stratejinizi gözden geçirmeniz gerekir. Bu konuda deneyimli olan arkadaşlar yukarıda size yazmışlar. Benim nacizane tavsiyem, başlangıç dönemi için belli zorluklar yaşanıyor ama satışların veya herhangi bir şeyin büyüyebilmesi için devamlılık şart oluyor. Sosyal mecralarda devamlılık, müşterilerinizin ürünlerinizi görmesi ve yayılması belli bir zaman alacaktır. İçinizi ferah tutun, azimle devam edin. Umarım bol satışlı günlerinizi en kısa sürede görmeye başlarsınız.
Değerli önerileriniz için teşekkür ederiz hocam, trendyol influencer ve yurt dısı satış henüz açılmadı maalesef meta reklamlarını youtubedan ızledığımız kadarıyla yapmaya calıstık mesaj atanlar oluyor ama yok henüz doğru düzgün sipariş alamadık maalesef.
Diğer arkadaşların bahsettiği gibi meta reklamları çok önemli özellikle kullandığınız reklam içeriği iyi ise mutlaka dönüşüm aldırır