Girişimcinin ortakları ve kendisi

Selamlar,
Bir işe başlarken ortak ile mi hareket edilmeli veyahut tek başımıza kendimizin verdiği karar ile mi hareket edilmeli
kimisi ortak veya ortaklar ile hareket etmenin yararlarından bahsederlerken kimisi ise tek başına olmanın huzurunu öne koyar her ikisi farklı bakış açılarıyla ele alıdnığından getirdiği başarı ve başarısızlıklar farklı ihtimaller doğurduğu için kişiyi ikilemde bırakıyor.
iyi çalışmalar

1 Beğeni

Türkiye’de ortaklığın yürüdüğünü görmek çok zor. Vardır illa ki güzel giden ortaklıklar ama istisnalar kaideyi bozmuyor. Maalesef yozlaşmış bir millete döndük, kazanmak için her yol mübah gibi görülüyor artık. Tecrübelerime dayanaraktan önerim eğer yapabiliyorsan kendi başına yürü çıktığın yolda. Elbette etrafındaki kişilere danış, fikirlerini al ve kendi süzgecinden geçirip kararını ver. Kendi çıktığın yolda tüm sorumluluk senin olacaktır, kendine hesap verirsin ama başkasının atacağı kazıklardan sen mesul olmasanda, içinde kendi kendini yiyeceksin.

1 Beğeni

Merhaba.

Ben şimdiye kadar ortaklığı tavsiye eden kimseye rastladığımı hatırlamıyorum açıkçası. Etrafımda gördüğüm, dinlediğim kadarıyla zor iş. Özellikle de aile/akraba/yakın arkadaş ortaklıkları.
Tabii ki olumlu örnekleri vardır. Güçlerini birleştirip işini katlayanlar da olmuştur. Burada kanımca en önemli şey tarafların iş yetkinliği ve profesyonelliği. Profesyonellikten kastım iş bilirlik değil; objektif ve hakkaniyetli yaklaşım. Bu şekilde çok güzel bir iş çıkabilir.

1 Beğeni

her zaman tek başıma yürü fikri var aklımda ancak tek başına olmanın verdiği huzur bir yana bir yerden sonra mental zorluklarla da başa çıkmak zor oluyor network önemli zira yardım alabileceğin kişilerin olması güzel ama fikir ayrılıkları olabiliyor en nihayetinde

ortaklık birbirini tamamlamaktır diye düşünüyorum en basite indirgeyerek. “Bir işte iki kişi her zaman aynı fikirdeyse bunlardan biri gereksizdir”. farklı yetkinlikleri bir araya getirdiği sürece ortaklıklara rasyonellik açısından değerlendirilebilir açısıyla bakabiliriz

1 Beğeni