Girişimciler ne kadar kazanıyor? Siz ne kadar kazanıyorsunuz?

İyi günler buraya yeni katıldım ve merak ettiğim bir soru var. Ne kadar kazanıyorsunuz??

Bu iş yapmaya değer mi? Yani girişimciler hep gösterildiği gibi muhteşem hayatlar mı yaşıyorlar?? Maaşlı çalışmaya oranla bir girişim yaptığınızda geçiminizi nasıl sağlıyorsunuz ?!! Eminim benim gibi henüz izleme aşamasında olanlar merak ediyordur bu gibi şeyleri

2 Beğeni

Hoş geldiniz sorularınız biraz tebessüm ettirdi açıkçası :sweat_smile:

Girişimcilik bir meslek olmadığına göre bir maaş veya standartı da yok demektir.Aslen girişimcilik zaten kendi işini yapmaktan öte birşey de değildir.Dolayısıyla çeşitli girişimlerden çeşitli kazançlar sağlanabilir.

Yinede somut bir veri beklentinize karşılık kendimden örnek vereyim.Şirket giderleri, masraflar ve vergi kesintileriyle 2 asgari ücret seviyesindeyim ben.Birkaç sene önce ayrıldığım maaşlı işimden pek ileride olmadığımın farkındayım ancak daha özgür olduğumu hissettiğim için devam ediyorum severek :cupid:

4 Beğeni

1 yılı geçtiği için benim girişimcilik, yıldan ay oranıyla $1,633 olduğunu hesapladım geçen gün excellimde.yılın başında fiziksel ürünler de sattım ama son 5 aydır dijital ürünlere yöneldim. 2025’i tamamen dijital ürün ticaretiyle tamamlamak istiyorum yıl sonu hedeflerim falanda yok nereye varıyorsa oraya varsın :money_mouth_face:

3 Beğeni

Teşekkürler sizin temeliniz var mıydı sıfırdan mı başladınız veya ne kadar sermayeyle arkadaşlar

Temel derken, başlangıç seviyesinde web tasarım ve programlama biliyordum sadece. Ama ilk paramı yavaş wordpress siteleri hızlandırarak kazanıyordum. Sermaye falan yok dediğim gibi freelancer başladım hizmet vererek yani.

1 Beğeni

Merhaba, @hyper in de dediği gibi Girişimcilik bir meslek olmadığı için kazanç oranı/miktarı kişiden kişiye, sektöre ve girişiminde bulunduğu işin hangi adımında olduğuna göre değişir. Ayrıca size girişimciler ile ilgili şunları söyleyebilirim;

• Dışarıdan bir göz olarak her zaman başarılı insanların iyi hallerini ve pahalı yaşamlarını görürüz. O yüzden bu kişiler dediğiniz gibi muhteşem hayat yaşıyorlarmış gibi görünür. Ancak genellikle o kişinin hangi yollardan geçtiğini dışarıdan bakanlar göremez.
  • Girişimciler bir çok zor yoldan geçerler. Çok fazla yol ayrımına düşerler.(Mutlaka kişiden kişiye ve sektöre göre değişiklik gösterir.)
  • Maaşlı çalışan birisine kıyasla daha fazla iş stresi olur. Maaşlı çalışan birisi sadece mesai saatlerinde iken işi düşünürken bir girişimci 7/24 işini düşünür.
  • Yani kısacası hiçbirşey dışarıdan bakıldığı gibi değil. Genellikle başarılı insanları görüyoruz. Başarısız olanları veya yarı yolda bırakanları göremiyoruz çünkü bıraktılar pes ettiler. Başarılı olanlar ise inişli çıkışlı bir serüvenden sonra bizim Başarılı tabirinde bulunacağımız kişiler oldular.
3 Beğeni

Bende bu sebeptendir işimi bırakmak istemiyorum dürüstçe belirtiğiniz için sağolun.Burada merakımı gidermeye çalışıyorum başka bir maksadım yok arkadaşlar öyle anlaşıldıysa kusura bakmayın