Geleceği Şekillendiren Güç: Misal Âlemi ve Çekim Yasasıyla Hayallerinize Ulaşın

Selam dostlar, umarım gününüz iyi geçiyordur. Rezonans Kanunu isimli kitabı okurken kendim deneyimlediğim bir teknikten bahsetmek istiyorum. Bu teknik biraz absürt gelse de beyinde oluşabilecek hormonal durumlar hem çalışma düzeninizi maksimum seviyeye getirecek hem de çekim yasasını kullanarak bir şeyler elde etmenize yardımcı olacaktır.

“Çekim yasası mı, nereden çıktı?” dediğinizi duyar gibiyim. Ben de ilk duyduğumda şaşırmıştım; ancak inandığımız İslam dininde de “misal âlemi” olarak adlandırdığımız, hayal ettiğimiz şeyleri düşündüğümüz bir yerin varlığından bahsedilir. Bu konunun detayı uzun olduğu için şimdilik pas geçiyorum.

Maalesef, zihnimiz genellikle olumsuz düşünmeye programlanmış durumda. Bu programı kırmanın tek yolu, tekrarlı olarak olumlu olaylar yaşamaktır. Olumlu olaylar yaşamadan da, düşünce gücünü kullanarak yakında gerçekleşebilecek olumlu olaylarla zihnimizi beslemeliyiz.

Geçmişteki başarılarımızı düşünmek, beynimizde mutluluk hormonlarının salgılanmasını sağlar. Bu, beyindeki retiküler aktive edici sistemin o olayla ilgili bilgi ve tecrübe edinmemizi kolaylaştırır. Gelecekte olmasını istediğiniz bir olayı, geçmişte yaşanan başarılı bir olayla yakın zamanlarda olduğunu hayal ederek sanki bu durumu yaşamış gibi kabul ettiğinizde, beyin “Ben bu durumu zaten yaşadım ve bunun için neler yapabileceğimi biliyorum” diyerek harekete geçer ve size bir yol haritası oluşturur.

Tabii ki, bu olayın kabul edilebilir bir hedef olması önemlidir; örneğin, $1000 kazanırken birden $1 milyon kazanmayı beklemek, gerçekçi olmayan bir beklenti olur. Beyninizin ve zihninizin birlikte çalışmasını sağladığınızda, küçük adımlarla büyük başarılar inşa edebilirsiniz. Önemli olan, geçmiş başarılarınızdan güç alarak istikrarlı ve kararlı bir şekilde ilerlemektir. Hayalini kurduğunuz geleceğe ulaşmak, inancınız ve bu yöntemle zihninizi beslemeniz sayesinde mümkün hale gelir.

2 Beğeni