Fiziksel Satıştan Dijitale Geçiş

Herkese selam :blush:. Ben B2B fiziksel satış yapıyorum. Dijitale geçmek istiyorum. O nedenle buradayım. Deneyimleriniz çok değerli. Platforma emek verenlere ve ikasa teşekkürler

4 Beğeni

Selam son zamanlarda katılan arkadaşlar belki bilmiyor olabilir biz bunları biraz tartıştık da o aklıma geldi diye konuya eklemeye yapayım :partying_face:

Dijitalin büyük fırsatlar sunduğunu biliyoruz fakat pek çoğumuz için aynı zamanda “öteki dünya” gibi algılanabiliyor.

Kurallar aynen geçerli arkadaşlar.Ürün ve satıştan ibaret. Tekrardan hoşgeldiniz :slight_smile:

3 Beğeni

evet ya hep şunu merak etmişimdir.fiziksek başlayıp dijitale geçmek mi zor yoksa sıfırdan dijital ile başlamak mı???

1 Beğeni

Aramıza hoşgeldiniz (:

Ülkemizde hızla büyüyen bir teknoloji girişimi olarak ikas hepimize ilham oluyordu zaten. Bir noktada sponsor da olup dijital girişimleri desteklemesini topluluğumuz adına büyük bir şans olarak görüyorum.

Önden ilerleyip arkadaki girişimcilere yol açan herkese de saygılarımı iletiyorum.

Umarım burası sizin de dijital girişimleriniz için yol açar ve başkalarına ilham olur.

2 Beğeni

Çok sağolun. Hoşbuldum :blush: Emeklerinize sağlık. Şimdiden pek çok bilgi edindim. Çok yararlı bir platform

1 Beğeni

Hoşbuldum :slightly_smiling_face: Evet bana hep öteki dünya gibi geliyor.

Dijital ürün satışı dışarıdan kolay gibi gözükse de aşırı zor. Seçilen sektöre göre rakip sayısı çok fazla olabiliyor veya çok çok düşük fiyatlar ile ürünlerini listeleyebiliyorlar.

Hangi platformda dijital ürün satacağınıza göre de fiyat politikası ile müşteri çeşitliliği değişiyor.
Creativemarket ile Creativefabrica bambaşka müşteri kitlesi oluyor. Etsy üzerinden düşünüyorsanız orası da bambaşka bir dünya oluyor.

Etsy’de ki müşterilerin %90 üzeri kadın profilinde ve üreteceğiniz ürünleri de ona göre ayarlamanız gerekiyor. Bir de çok fazla satıcı olduğundan dolayı niş alan bulmanız gerekiyor.
Eğer youtube videolarında 2024’ün en çok satan ürünleri gibi videolara göre ürün yaparsanız. Satış yapmanız baya zor olur. Çünkü videoları izleyenler aynı ürünleri yapmaya başlıyor ve bir süre sonra niş alanda ki ürün sayısında patlama oluyor. Ürün görselleri çok çok iyi veya farkındalık yaratacak şekilde değilse müşteri yeni bir dükkandan almak yerine en popüler bestseller olan dükkan ürünlerini seçiyor.

İlk olarak vereceğim en önemli tavsiyenin başında seçtiğiniz platformun satıcılar için oluşturduğu sayfayı okumanız ve özümsemeniz gerekiyor. Kuralları ve sitelerde verilen tavsiyelere uyarsanız diğer satıcıların baya önüne geçmiş olursunuz.

Etsy üzerinden örnek vermem gerekirse Etsy satıcılarının en az %80 i site kurallarını okumuyor veya yeni yayın değişikliklerden falan haberleri olmuyor.
Görsellerde kullanacağınız mockupları falan çok iyi seçmeniz gerekiyor trendleri takip etmeniz ve temiz görseller olması gerekiyor.
Etsy de ilk görsel üzerine “customize text” gibi yazı falan koyamazsınız artık bir sürü böyle ince küçük değişiklikler yapıyor bunları iyi takip etmek gerekiyor.

3 Beğeni

Bence sıfırdan başlayana göre ne olursa olsun tecrübeli olan daha hızlı ilerler.

Aslında “kolay olduğu için zor” diyebiliriz çünkü rekabetin yüksek olması tam olarak bu kolaylıktan geliyor.

Pek çok açıdan maliyetsiz.Böylece herkes için bir hedef haline gelebiliyor.Fakat rekabetten doğan zorluk mu yoksa fiziksel ürünlerdeki sermaye, iş gücü, lojistik, depolama gibi zorluklar mı derseniz;

Rekabet aşılır ama başlangıç sermayesi bile bu kadar külfetli olan fiziksel ürün dünyasında adım atmak bence bambaşka yönleriyle zor.

4 Beğeni