Duyuru: Bazı üyelikler silinecek. Yapay zeka içerikleri engellenecek

Merhabalar,

2025’e özel yaptığımız bazı değişiklikleri duyurmak isterim.

Pozitif gelişmeler

• Bildiğiniz gibi kontrolsüz kalabalıklaşmak yerine kaliteli büyümeyi benimsedik ve üyelik kayıtlarını durdurduk. Artık sadece davet sistemiyle kayıt olunabiliyor.

• Topluluk içi etkinliklerimize dışarıdan çığ gibi talepler geliyor. Ücretli olarak yayınlamamız bile teklif ediliyor fakat ısrarla kabul etmeyeceğiz. Söz verdiğimiz gibi SEVİYE 2 üyelerimiz için sonuna kadar 0₺ kalmaya devam edecek.

• Özenli fayda sağlamaya gayret eden tüm yardımsever üyelerimiz için ödül havuzumuzu gittikçe genişliyor. Üyelik seviyesine bakılmaksızın değer sağlayan her üyemiz için etkinliklere bedelsiz katılım hakkı ve bazı süpriz hediyeler vermeye devam edeceğiz.

Dikkat edilmesi gerekenler

• Yapay zekadan kopyala-yapıştır konuların açılmasına müsaade etmeyeceğiz. AI içeriklerden faydalanmak isteyen zaten AI servislerini kullanır; haypnet böyle bir yer olmamalı.

• Özensiz, anlamsız, alakasız, değersiz veya seviye kasmak için yapılan tüm üyelik eylemlerini tespit edip gerekli işlemleri yapacağız.

• Birazdan temizlik filtresini çalıştıracağız. Haypnette 3 aydan uzun süredir katılım sağlamayan üyelikler silinecektir.

• Ayrıca kural dışı hesap paylaşımı gibi durumlara asla müsaade etmeyeceğiz. (bkz: Kural dışı davranışlar tespit etttik. Tekrar uyarı yapılmayacaktır)

Güçlü sponsor destekçilerimiz sayesinde sizler için yepyeni etkinlik ve süprizler sağlamaya devam ederken, bunları göz önünde bulundurmanız ricamızdır.

Teşekkürler.

12 Beğeni

Sıkıntılı bir konuya değinilmiş, yerinde kararlar olmuş.
Birde sanırım 2. Seviye olabilmek için belirli bir konu açmak lazım arkadaşlar o konu sayısını tutturmak için çabalıyor sanıyorum.
Bu 2. Seviye olayı için detaylı bir açıklama iyi olacaktır üstad @Melih_Cat

1 Beğeni

Sizlerden gelen öneri ve fikirleri ciddiye alıyoruz. Seviye 2 telaşını da anlıyorum. Nitekim herşey için yeni kurallar eklemek yerine spam ve flood yapmaktan kaçınma hassasiyetini vurguluyoruz sadece.

Ayrıca Seviye 2 olmak aynı zamanda faydalı, beğenilen şeyler yapmayı gerektiriyor. Şu iki gündür spam filtremize takılan bir üyemiz var mesela. İki kelimeyle başlık açıyor. Ve 3-4 cümlelik konular açıyor. Sistem otomatik askıya almış hesabı.

Bu tür kullanıcı hareketlerini bizden önce sistem filtreleri yakalıyor. O yüzden biz duyurumuzu yapmış olalım (:

3 Beğeni

Gelişmeler harika Melih hocam ai içerikle post kasanlar anlaşılmıyor sanıyorlar galiba… :face_with_hand_over_mouth:

1 Beğeni

Evet @Melih_Cat hocam çok yerinde bir hareket olmuş, yapılması gereken bir eylemdi.

Hatta yerinde olsaydım her yazılan konuyu bir ai dedektörü ile taratıp belli kriterlere göre yayınlanabilir yapardım. En azından insan denetimine gerek kalmaz ama şuan maalesef piyasada Türkçeyi düzgün analiz eden ai dedektörü yok denilebilir. Huggingface bakılabilir.

İkinci bir konu da zaten yeni kayıt olan birinin bence belli bir rozeti alana kadar tanışma kategorisi hariç konu açmamsı lazım diye düşünüyorum.

3 Beğeni

Şuan yaklaşık 185 üyelik silindi ve dediğiniz gibi kirlilik yaratan konuları ai ve copy-paste detect filtreleriyle tespit edebiliyoruz.

3 Beğeni

katılıyorum böylesi daha iyi bence de

q*_*p