Disiplin nasıl sağlanır?

Selamlar herhangi bir konuda çalışırken disiplininizi nasıl sağlıyorsunuz ? ben anlık gazla ilk başlarda çok istekli ve düzenli olarak çalışıyorum fakat aradan zaman geçince o enerjiyi ve disiplini koruyamıyorum. Özellikle kısa vadede sonuç alamayınca hiçbir hevesim kalmıyor. Aşmam gereken en büyük sorun bu disiplini sağlayamamak fikirlerinizi duymak isterim.

5 Beğeni

şu tekniği kullan ya da iyi hissettiğinde yap diye bir tavsiye vermekten ziyade sadece ne olursa olsun, nasıl hissedersen hisset devam et diyorum.

2 Beğeni

Bence bu durum, disiplin sağlayamamanın altta yatan nedenini bularak çözülebilir.

Örneğin ben bu sorunu yaşadığımda, nedeninin fazla iş yüküyle ilgili olduğunu farkettim. Ayrıca işler gözümde çok büyüdüğü ve oldukça detaylı düşündüğüm için bitiremiyordum. Yükü azaltıp detayları da parçalara böldüm.

Çok sevmeme rağmen bazı gönüllü işleri sonlandırdım.

Sonra da, kendimi zorla işe doğru itip o işi bitirmeden başka bir işe başlamama sözü verdim.

Şu kitap bana çok faydalı oldu, Storytelden dinledim:
O kurbağayı ye.

Hatta o kurbağayı ye tekniği deniyormuş buna.

2 Beğeni

Teşekkür ederim bende bir göz atayım

Bunu sağlayabilmek zaten işin temeli bunu sağlayınca disiplin de sağlayabilmiş olunur mesele bunu sağlayabilmek benim adıma

1 Beğeni

en zor kısmıda burası zaten bu temeli oturtmak, ne olursa olsun denemekten vazgeçmemeli.

1 Beğeni

teşekkürler hocam bir şekilde oturtmalı

1 Beğeni

rica ederim, iyi çalışmalar

Mecburiyet veyahut zorundalık. Bu iki kelimedir benim için.

Evet, ben de Ayşe Hanımın önerdiği bu kitabı ve yöntemi tavsiye ederim. O kurbağayı ye kitabı bir iki günde okunabilecek kadar kısa bir kitap. Buradaki maddelerden kendinize notlar alın.

İşleriniz fazlara ve küçük alt görevlere ayırabilirsiniz. Günlük, haftalık iş programı yapın ve bunu bir eisenhower matrisinde bölümlere ayırın. İlk başta size önemli gelen bir konu belki önemsiz yada başkasına devredebileceğiniz bir iş olduğu ortaya çıkabilir. Pomodora tekniği de güzel oluyor. Telefon gibi bildirimleri sessize alıp 20 dk lık periyotlar halinde çalışmalar çok verimli oluyor.

Herkesin en zorlandığı noktalardan biri bende aynı şekilde disiplini sağlamakta zorlanıyorum ama bence bir işe başladığın zaman mutlaka kısa ve uzun vadede planlamalar yapmak lazım ve bu planları gözünün önünde bulundurup ne kadar ilerleme olup olmadığına bakmak lazım böyle aşama aşama ulaşılan hedefler bi motivasyon ve disiplin sağlayabilir bence