Merhaba arkadaşlar,
Hiç kendi kendinize ‘Bu dil öğrenme işi neden bu kadar karmaşık?’ diye sordunuz mu? Hepimiz o en baştaki heyecanla başlayıp, bir noktada dil bilgisi kuralları arasında kaybolmuşuzdur. İşte tam bu noktada size faydalı olabileceğini düşündüğüm bir çalışma paylaşmak istiyorum. Hem ChatGPT’nin gücünden faydalanarak, hem de kendi öğrenme sürecinize uygun şekilde özelleştirilmiş bir dil bilgisi çalışma planı oluşturabileceğiniz bir prompt hazırladım.
Kısacası, dil öğrenmek isteyen herkes için eğlenceli, etkili ve kişisel bir plan oluşturma rehberi! Umarım faydalı olur, yorumlarınızı ve ek önerilerinizi dört gözle bekliyorum.
Prompt ve örnek kullanımı:
"Ben [öğrenmek istediğiniz dil] öğreniyorum ve dil bilgimi geliştirmeye odaklanmak istiyorum. Haftada [ayırabileceğiniz saat sayısı] saat çalışabilirim. İşte odaklanmak istediğim alanlar:
Dil Bilgisi Kuralları: [Öğrenmek istediğiniz dil] dilinin temel dil bilgisi kurallarını anlamam gerekiyor. Kuralları açıklayıp her biri için örnekler verebilir misin?
Cümle Kurulumu: [Öğrenmek istediğiniz dil] dilinde cümle kurmayı pratik yapmak istiyorum. Bana egzersizler verebilir ve cümlelerim hakkında geri bildirimde bulunabilir misin?
Fiil Çekimi: [Öğrenmek istediğiniz dil] dilinde fiil çekimi konusunda zorlanıyorum. Fiillerin nasıl çekimlendiğini açıklayıp pratik yapmam için egzersizler verebilir misin?
Zamanlar: [Öğrenmek istediğiniz dil] dilinde farklı zamanları anlamam ve kullanmam gerekiyor. Farklı zamanları açıklayıp her biri için egzersizler verebilir misin?
Etkileşimli Dil Bilgisi Egzersizleri: En iyi yaparak öğreniyorum. [Öğrenmek istediğiniz dil] dilinde yapabileceğim etkileşimli dil bilgisi egzersizleri verebilir misin?
Lütfen, ayırabileceğim zamanı ve odaklanmak istediğim alanları dikkate alarak, önümüzdeki [hafta sayısı] hafta için haftalık bir plan oluştur. Teşekkür ederim!"
Prompt Örneği
"Ben İngilizce öğreniyorum ve dil bilgimi geliştirmeye odaklanmak istiyorum. Haftada 5 saat çalışabilirim. İşte odaklanmak istediğim alanlar:
Dil Bilgisi Kuralları: İngilizce dilinin temel dil bilgisi kurallarını anlamam gerekiyor. Kuralları açıklayıp her biri için örnekler verebilir misin?
Cümle Kurulumu: İngilizce dilinde cümle kurmayı pratik yapmak istiyorum. Bana egzersizler verebilir ve cümlelerim hakkında geri bildirimde bulunabilir misin?
Fiil Çekimi: İngilizce dilinde fiil çekimi konusunda zorlanıyorum. Fiillerin nasıl çekimlendiğini açıklayıp pratik yapmam için egzersizler verebilir misin?
Zamanlar: İngilizce dilinde farklı zamanları anlamam ve kullanmam gerekiyor. Farklı zamanları açıklayıp her biri için egzersizler verebilir misin?
Etkileşimli Dil Bilgisi Egzersizleri: En iyi yaparak öğreniyorum. İngilizce dilinde yapabileceğim etkileşimli dil bilgisi egzersizleri verebilir misin?
Lütfen, haftada ayırabileceğim 5 saati ve odaklanmak istediğim alanları dikkate alarak, önümüzdeki 4 hafta için haftalık bir plan oluştur."