Herkese merhaba, geçen gün instagram reklamlarında , aşağıda paylaştığım arşiv önüme düştü. 10 milyondan fazla dijital içeriğie sahip bir arşiv. 195$ fiyatı var ve indirim veriyorlar 138$'a düşüyor. Sormak istediğim böyle bir arşivi alıp, pazarlamak, satışını yapmak gelir getirir mi? Her şeyin pazarlama olduğu günümüzde, bir de dijital dünyanın içinde olan sizlerden bilgi almak istediğim
Güzel bir arşive benziyor içinden ayıklayıp satmayımı düşünüyorsunuz
Tek bakışta söylüyorum. Bu arşivden güzel bir dijital ürün mağazası kurulabilir. Ve kesinlikle dediğiniz ciddiyetle ilerlenirse çok güzel de kazandırabilir. (içerik ve detayını incelemek gerek belkide. göründüğü kadarıyla söylüyorum)
Bunları direkt dijital marketlerde satamazsınız. (Creativemarket, Creativefabrica, Etsy) gibi yerlerde direkt indirip tekrar yükleyip satamazsınız. Şikayet edildiğiniz an dükkan kapanır.
Ticari kullanım lisansı veriyor ama tekrar ürünün satışını genelde vermezler. Ama bu üründen çok güzel parçaları ayıklayıp ince işçilik sonrasında kendi belirlediğiniz iş modeline uydurabilirsiniz. Gerçi satın almadan önce lisans durumunu öğrenirseniz netlik kazanmış olursunuz. Sonrasında belli başlı değişiklik sonrasında platformlarda satabilirsiniz sorun olmaz diye düşünüyorum diğer türlü aşırı riskli bir ticaret olayına girmiş olursunuz.
Veya yine kendi işinize uyarlayıp websitenizi açıp ödeme altyapınızı kurup kullanabilirsiniz o durumda platformlara göre daha rahat olursunuz. Platformlarda en ufak bir olayda şikayet ediyor rakipleriniz.
150 bin lightroom presets diyor mesela bunların ayarlarını değiştirip kendinize uyarlayabilirsiniz sonra set oluşturup satışa sunabilirsiniz. Genel olarak her şey değiştiği için sorun olmayacaktır.
Ama mesela 650 bin SVG bundle diyor. Nereden toplamış, nasıl oluşturmuş içeriğin detaylarını bilmek gerekiyor. Bunları tişörtlerde, baskı işlerinde falan kullanılırsa ve rakiplerde benzeri veya aynısı çıkarsa sonrasında sorun oluşturur. Bazı alanlar gri bir iki ayarlama ile sorun yaşanmaz gibi ama bazı alanlar sıkıntılı.
Çok detaylı bir arşiv olduğu için evet içinden ayıklanıp değerlendirilebilir veya toplu arşiv şeklinde satılabilir.
Teşekkür ederim, burada bulunmamın sebebi bu ürünleri nasıl ve hangi şekilde pazarlayabilirim. Karşıma da böyle bir şey çıkınca direk buraya sormak istedim. Listeme aldım, buradan öğreneceklerimiz ile yola devam edeceğim.
Detaylı bilgilendirme için teşekkür ederim. Tam olarak öğrenmek istediğim buydu. Platformlardan ziyade, kendi web sitesini kurup oradan ilerleme ve buna bağlı instagram reklamları ile yola çıkabilirim diye düşünmüştüm. Neler olacak göreceğiz, ihtiyaç halinde değerli bilgilerinize talibim :)
Arşivi detaylı inceleyip içerisinden sağlam şablonları seçip, WooCommerce bilgisi varsa bir Woo mağazası; yoksa Shopify mağazası açılıp, Instagram’dan sponsorlu çıkarak bu şekilde satış sağlanabilir. Ancak en önemli nokta, arşivin içeriğinin ne durumda olduğudur. +300 dijital ürün mockup denmiş, bunların kalitesi de önemli.
Şahsen bu işe girecek olsaydım arşivi satın aldıktan sonra bir Woo mağazası oluşturup sanal pos bağlantılarını sağlayıp bir kaç düzine instagram gönderisi hazırlar ve sponsorlu çıkardım farklı bundle şeklinde satardım
x set 10₺
y set 15₺
x+y 20₺ ve/veya
elimde olan 300 dijital ürün mokcup’ını
100 adet 10 ₺
200 adet 18₺
300 adet 25₺ gibi
Bu belirttiğim tüm arşivi inirmek için olan fiyat. Sizinde belirttiğiniz gibi arşiv kategorilere ayrılmış ve bunlar 29-39$ gibi fiyatlardan web sitesinde ayrı ayrı satışa sunulmuş.