Selamlar, google akademi yeterli olur mu sizce? Gerçekten öğrenmek istediğim ve kendi “şirketlerimin” menfaatine kullanmak istediğim bi yetkinlik. Ancak nereden başlanır nasıl yapılır sadece meta ads den mi ibaret hiç bilmiyorum. Yardımcı olabilecek varsa sevinirim.
Selamlar hocam,
Dijital pazarlama için kendinize bir alt dal seçip,
Örneğin SEO gibi…
O alt dal üzerinde uzman olup, geriye kalan kısımda da gelecek gördüğünüz alanları öğrenerek devam etmenizi öneririm.
Genel bir dijital pazarlama uzmanlığının pek mümkün olmadığını düşünüyorum.
Çünkü en basitinden SEO bile öğrendikten sonra sürekli takip isteyen, değişken bir alan.
E birazcık öğreneyim deseniz, o da işinize yaramaz.
Mesela ben lise çağında bu işlere merak sardığımda alanım grafik & web tasarım idi.
Adobe programlarına hakimdim, front end tarafında belli bir seviyedeydim.
Ama kendi sitelerimde uyguladığım yöntemlerin başarıya ulaştığını görünce SEO’ya yoğunlaştım. Sonra asıl ekmeği de bu alandan yedim. Benim girdiğim zamanlarda sektörde boşluk vardı, şimdi pek öyle değil.
Siz de ilginizi çeken, pazarı canlı olan bir dijital pazarlama nişinden ilerleyebilirsiniz.
Arkadaşımız sanırım hizmet verme anlamında sormuyor.
Kendi işleriniz için bunu öğrenmek istiyorsanız, ihtiyaçlarınızı önce masaya yatırmalısınız. Sattığınız ürünler insanların aradığı şeyler mi? O zaman Google Ads’e odaklanmak iyi olabilir. Bu tür aramalara “ihtiyaç” araması diyebiliriz. Tam o anda, müşterinin ihtiyaç duyduğu anda karşısına çıkmak demektir.
Ama Meta daha çok “arzu” pazarlamasıdır.
Reklamlarınız müşterinin karşısına çıktığında çok yüksek ihtimalle o anda ihtiyacı olmayacaktır. Ama arzu yaratırsınız ve sonra ihtiyaç olduğunda satış gerçekleşir.
Mesela araba tekerleği satıyorsunuz diyelim.
En anlamlı strateji Google Ads’dir. Çünkü müşterinin o anda ihtiyacı yada çok yakın bir zamanda ihtiyacı vardır. Ama bunu Meta’da hedefleyemezsiniz. Tekerlek ihtiyacı olmadığı sürece çıktığınız reklamlar da etkili olmayacaktır.
Ama giyim ürünlerinde mesela Meta daha elverişlidir.
İnsanların karşısına birkaç defa ürününüzü çıkardığınızda ve arzu yarattığınızda ihtiyaç olmasa bile satın alabilirler.
Kısacası Google Ads ve Meta arasındaki fark, müşterinin ihtiyaç anına göre değişir. Acil giderilmesi gereken ihtiyaçlar için Ads öğrenirseniz, müşteriyi anında yakalamak üzerine gelişeceksiniz.
Meta’da ise süre gelen bir pazarlamayla arzu yaratıp, o anda satmaktan daha çok süreklilik üzerine gelişeceksiniz.
İşinize ve amacınıza göre birinden başlayabilirsiniz. Google ve Metanın kendi akademileriyle başlamak çok iyi bir başlangıç olabilir.
bir ona bir buna başlamış ve arada kalmaktan yorulmuş biri olarak bu tavsiyelerinizi çok kıymetli buldum hakikatten
Evet hizmet vermek için değilde kendi girişimlerim için bu yetkinliği istiyorum dediğiniz gibi google ads bizim için daha iyi sanırım sonuçta logo tasarımı isteyen google a yazıyor instagramda aratan azdır heralde, hepinizin yanıtları için çok teşekkür ederim