Şimdi yurt dışında şirketi olanlar yada şirket kurmak isteyenler dikkat edin (çözümü en altta)
Büyük bir tehlike kapımızda
Bir müşteri eğer İran ve Rusya gibi ülkelerden alışveriş yaparsa, Stripe veya Paypal hesabımız kapatılabilir. O zaman buna engel olmamız gerekiyor.
Nasıl yapacağız?
Stripe’nin yasaklı ülkeler sözleşmesinin Ekim 2024 güncellemesini aşağıya bırakıyorum. Olaylar gittikçe karışıyor.
Bu listedeki ülkelerin sitemize girişini engellemeliyiz
Cloudflare ile ülke bazlı engelleme yapılabiliyor. Bu ülkelerden bir müşterinin ödeme yapmasını engellemek için en iyi yol siteye erişimi engellemektir.
Biliyorum bu çok acımasızca
Ama içinde binlerce doları olupta hesabı kapatılan tanıdıklarım var. Binbir zorlukla ödemelerini almaya çalışanları biliyorum.
Stripe veya PayPal sorunlu değil ama mecburlar
Mesela sayısız defa Stripe hesabımda kredi veya payout olmadığında bile borç kredi kullandım. Müşterilere iadelerini bu borçlarla yapabildim. Yani bana güvenerek beni borçlandırabiliyor hemde faizsiz.
Ama yaptırımlara karşı boyun bükmekten başka birşey yapamıyorlar
O yüzden hesaplarınızın kapatılmaması ve diğer mağduriyet senaryolarını yaşamamanız için son gelişmeleri aşağıdan takip edin.
1- Cloudflare hesabınıza girin
2- Soldaki menüden “Security” altındaki “Waf” seçin
3- “Custom Rules” bölümüne tıklayın
4- “Create Rules” butonuna dokunun
5- Bu alanı aşağıdaki gibi doldurun:
Hepsi bu kadar.
Bu Stripe ve Paypal gibi kuruluşların riskli ve yasaklı gördüğü ülkeleri engellediniz… Başka bir deyişle olası ödeme altyapısı hesap sorunlarının önüne geçtiniz…