Ben Sezer Durmuş, Merhaba!

Merhaba ben Sezer Durmuş. Yaklaşık olarak 9 senelik insan psikolojisi, kadın-erkek ilişkileri, ticaret, beden dili, kitle manipülasyonu, etkili iletişim gibi konularda eğitimler almış bir yaşam koçuyum.

Kendimi geliştirdiğim alanlarda insanlara değer katmak için adım attığım dijital dünyada 4-5 senelik bir içerik üreticiliği geçmişim var.

Bu alanda kişisel gelişim alanında büyüttüğüm ve bana network + para kazandıran Kendini İnşa Et ismindeki sayfanın sahibiyim.

Psikoloji bilgim ile dijital serüveni birleştirerek bu alanda en iyilerden olan Akgün Doğaç ile bir arada çalışma fırsatı buldum.

Bir dönemde marketing tarafında etkili işler yapmış BatuZ ile akademisi içerisinde çalışmıştım.

Şuan da ise aktif şekilde growth marketing alanında markalara hizmet vermeye, yurt dışı üzerinde hedeflediğimiz kitlelere ihtiyaçlarına yönelik ürünler geliştirip satma ile uğraşıyorum.

Bu platformdaki değerli insanlara bilgilerimi sunmak ve alanında yetkili insanların gösterdiği yol haritalarını sürecime eklemek için bulunmaktayım.

Umuyorum keyifli arkadaşlıkların bir başlangıcı olacaktır.

“Bilgi paylaşıldıkça güzeldir.”

Saygılarımla.

6 Beğeni

Hoşgeldiniz Sezer Bey. Ben de dijital pazarlama, video kurgu, çekim, fotoğraf ve e-ticaret işlerinde deneyimliyim. Şu an zor bir dönemde olduğumuz için yalnızca e-ticaret işi ve freelancer olarak dijital pazarlama işlerini yapıyorum. B2B sistemi ile ürün satışını gerçekleştiriyorum. Şu an işler tamamen durdu sanırım savaş ve yeni yıla hazırlıklar etkiledi. Rusya’ya araba yedek parçası satışı yapıyorum. Son 15 günde yalnızca 2 sipariş alabildim. Allegro, Amazon, ali express ve trendyol yurt dışına satış mağazalarını açmak istiyorum peyderpey. Operasyonel kısımda iki kişi olduğumuz için biraz ağır gidiyor süreç… Tavsiyeleriniz olur mu?

2 Beğeni

hoşgeldin @Sezer_Durmus aramıza katılmanıza sevindim

1 Beğeni

Teşekkür ederim @Melih_Cat hoşbuldum

1 Beğeni

Merhaba @denizalti öncelikle hoşbuldum.

Ticaret hayatında en önemli konulardan birisi “insanların her zaman parası olduğunu” bilmektir.

Yaptığınız satış ürün/hizmet her ne olursa olsun, insanların satın almama sebebi onların zihindeki değeri oluşturamamaktır.

Satış yapmak istediğiniz insanların algısında ürün/hizmetiniz EKMEKTEN SONRAKİ en değerli şey olmalıdır.

Piyasa ne kadar durgun olursa olsun, satışlar ve ticaret her zaman olacaktır. Çünkü her kriz aslında bir fırsat ortamı getirmektedir.

(Sizin için Rusya-Ukrayna savaşı problem oluşturuyorken, bir başkası için fırsat olarak değerlendirebileceği alan olabilir.)

Burada devreye iki konu giriyor;

-Network.
-Trafik.

Eğer yapmak istediğiniz iş alanında doğru networke sahipseniz, günün sonunda satış yapabilecek zemini oluşturabilirsiniz.

Diğer açıdan Trafik ise, Amazon, Trendyol gibi büyük markaların satış kanallarını kullanma nedeninizi açıklıyor.

Çünkü o platformları kullanan kullanıcı ağının fazla olması sebebiyle oradaki trafiği değerlendirmek istiyorsunuz.

Tavsiyem ise şudur: 2025e girerken artık en büyük güç ulaşabildiğin kitleler (Trafik) olması.

Alanınızda daha önce yaptığınız işler ile kendi bireysel markanızı hacimlendirmek, insanlara değer katarak samimi bağlar oluşturmak ve bireysel trafik ağınızı inşa etmeniz.

Ticaret hayatında tutunmanın ve bunu dijital sektöre lanse etmenin en önemli kaidesi budur.

Her zaman adınız ve soyadınız ile iş yaptığınızı da unutmayın.

Saygılarımla.

1 Beğeni