Merhaba Hayp, ben Doruk.
İzmir Ekonomi Üniversitesi Reklamcılık mezunuyum. Ancak son senemde, ajans hayatının bana göre olmadığını fark ettim ve bunun üzerine hobim olan müzik prodüksiyonunu DJ’liğe entegre ederek yeni bir yol çizdim.
Kuşadası’nda bulunan elektronik müzik mekanları Lure ve Hall’da müzik direktörlüğü yaptım. Özellikle Lure’da, proaktif bir manifestoyla her tür inancı ve yaşam tarzını kapsayan bir topluluk oluşturduk. Bu vizyonu müzikle harmanlayarak, Lure ve Hall’un markalarını yarattık ve böylelikle ben de Kuşadası’ndan hiç beklenmeyecek iki mekanın ortaya çıkmasına ciddi bir katkıda bulunmuş oldum.
Miss Monique, Alex Stein gibi global sanatçıları ağırlayarak, yerel sahnenin endüstri standartlarında gelişmesi için çabaladım. Bu süreçte, düşük bütçeli bir rockstar hayatı yaşadım ancak gece hayatının olumsuzluklarından uzaklaşmak için radikal bir karar alarak her şeyi bıraktım ve yeni beceriler edinmek üzere farklı bir yola girdim.
Şubat ayında SEO öğrenmeye başladım. Bu süreçte, yapay zeka üzerine biri Türkçe, diğeri İngilizce olmak üzere iki web sitesi kurdum. Şu anda bir SEO ajansında çalışabilecek düzeyde bilgi sahibi olduğumu düşünüyorum.
Yapay zeka ile ilgili içerik üretmek, bu alanda kalmamı sağladı ve ufkumu genişletti. ChatGPT ve Visual Studio Code kullanarak birkaç demo uygulama bile geliştirebildim. Şu sıralar AI otomasyonlarıyla ilgileniyorum ve günlük hayatta karşılaştığım problemlere çözümler sunan basit App/SaaS projeleri geliştirmeyi hedefliyorum.
Özellikle marka yaratma konusunda kendime güveniyorum. Planım, edindiğim SEO deneyimini de kullanarak, projelerimin pazarlamasını belli bir noktaya kadar kendi çabamla yapmak. Bu şekilde, yeni ve sürdürülebilir bir hayat kurmayı amaçlıyorum.
Bu yolculuk kolay değil, ama sürece inanıyorum.