Adım | Açıklama | Örnek |
---|---|---|
1. Hook (Çekici Başlık) | Ziyaretçinin dikkatini çekecek kısa ve net bir başlık oluşturun. Bu başlık, ziyaretçinin sorununa çözüm vaat etmeli. | “Dakikalar İçinde SEO Uyumlu Makaleler Üretin!” |
2. Story (Hikaye Anlatımı) | Sorunla empati kuran ve hedef kitlenin yaşadığı acıyı anlamış olduğunuzu gösteren bir hikaye anlatın. | “Eskiden saatlerimi içerik yazmaya harcardım. Şimdi yazılımım sayesinde 10x hızlı üretiyorum.” |
3. Offer (Teklif) | Ürününüzün veya hizmetinizin sağladığı faydaları net bir şekilde açıklayın. Değer önerinizi ekleyin. | “Tek tıkla özgün, kaliteli ve SEO uyumlu makaleler oluşturun. Zamandan tasarruf edin!” |
4. Problem (Sorunu Tanımla) | Ziyaretçinin yaşadığı temel sorunu tanımlayın ve bu sorunun hayatlarındaki etkisini vurgulayın. | “İçerik üretimi için saatlerce vakit harcayıp yine de istediğiniz kaliteyi yakalayamıyor musunuz?” |
5. Solution (Çözümü Sun) | Ürün veya hizmetinizin, ziyaretçinin yaşadığı sorunu nasıl çözeceğini anlatın. | “Yazılımımız sizin için içerik üretir, SEO kurallarını uygular ve yazı kalitesini artırır.” |
6. Call to Action (Harekete Geçir) | Ziyaretçiyi hemen harekete geçmeye yönlendirecek güçlü bir çağrı yapın. | “Hemen Ücretsiz Deneyin! 7 Günde 10 Makale Üretin.” |
7. Urgency (Aciliyet) | Teklifin sınırlı olduğunu veya özel avantajların kısa süre için geçerli olduğunu belirtin. | “İlk 100 kullanıcıya özel: %50 indirim fırsatını kaçırmayın!” |
8. Social Proof (Sosyal Kanıt) | Başarı hikayeleri, müşteri yorumları veya dönüşüm oranları ile güven oluşturun. | “1000+ içerik üreticisi bu yazılımı kullanarak zaman kazandı ve gelirlerini artırdı!” |
9. Risk Reversal (Risk Geri Çevirme) | Müşterinin kaygılarını azaltmak için iade garantisi veya güvence sunun. | “30 gün memnuniyet garantisi! Beğenmezseniz paranız iade.” |
10. Value Stack (Değer Yığını) | Teklifinizin içeriğini ve değerini artıran bonuslar veya ek hizmetler ekleyin. | “Makale Üretim Yazılımı + SEO Analiz Aracı + İçerik Başlık Önerileri = Toplam Değer: 3000₺, Bugün Sadece: 399₺!” |
7 Beğeni
vazgeçmeden azimle uygulanması gerekenler
1 Beğeni