Başarılı bir landing page için 10 adım

Adım Açıklama Örnek
1. Hook (Çekici Başlık) Ziyaretçinin dikkatini çekecek kısa ve net bir başlık oluşturun. Bu başlık, ziyaretçinin sorununa çözüm vaat etmeli. “Dakikalar İçinde SEO Uyumlu Makaleler Üretin!”
2. Story (Hikaye Anlatımı) Sorunla empati kuran ve hedef kitlenin yaşadığı acıyı anlamış olduğunuzu gösteren bir hikaye anlatın. “Eskiden saatlerimi içerik yazmaya harcardım. Şimdi yazılımım sayesinde 10x hızlı üretiyorum.”
3. Offer (Teklif) Ürününüzün veya hizmetinizin sağladığı faydaları net bir şekilde açıklayın. Değer önerinizi ekleyin. “Tek tıkla özgün, kaliteli ve SEO uyumlu makaleler oluşturun. Zamandan tasarruf edin!”
4. Problem (Sorunu Tanımla) Ziyaretçinin yaşadığı temel sorunu tanımlayın ve bu sorunun hayatlarındaki etkisini vurgulayın. “İçerik üretimi için saatlerce vakit harcayıp yine de istediğiniz kaliteyi yakalayamıyor musunuz?”
5. Solution (Çözümü Sun) Ürün veya hizmetinizin, ziyaretçinin yaşadığı sorunu nasıl çözeceğini anlatın. “Yazılımımız sizin için içerik üretir, SEO kurallarını uygular ve yazı kalitesini artırır.”
6. Call to Action (Harekete Geçir) Ziyaretçiyi hemen harekete geçmeye yönlendirecek güçlü bir çağrı yapın. “Hemen Ücretsiz Deneyin! 7 Günde 10 Makale Üretin.”
7. Urgency (Aciliyet) Teklifin sınırlı olduğunu veya özel avantajların kısa süre için geçerli olduğunu belirtin. “İlk 100 kullanıcıya özel: %50 indirim fırsatını kaçırmayın!”
8. Social Proof (Sosyal Kanıt) Başarı hikayeleri, müşteri yorumları veya dönüşüm oranları ile güven oluşturun. “1000+ içerik üreticisi bu yazılımı kullanarak zaman kazandı ve gelirlerini artırdı!”
9. Risk Reversal (Risk Geri Çevirme) Müşterinin kaygılarını azaltmak için iade garantisi veya güvence sunun. “30 gün memnuniyet garantisi! Beğenmezseniz paranız iade.”
10. Value Stack (Değer Yığını) Teklifinizin içeriğini ve değerini artıran bonuslar veya ek hizmetler ekleyin. “Makale Üretim Yazılımı + SEO Analiz Aracı + İçerik Başlık Önerileri = Toplam Değer: 3000₺, Bugün Sadece: 399₺!”
7 Beğeni

vazgeçmeden azimle uygulanması gerekenler

1 Beğeni