Sıfırdan bir işe başlamak gerçekten zor. Ben de çok fazla sermayem olmadan e-ticarete adım attım ve birkaç kez farklı ürünler denedim. Üniversite dönemimde sürekli araştırma yapıyordum, okul bitmeden önce ise daha fazla işin içine girdim. Türkiye’de kendi sitem üzerinden fiziksel ürün satmaya başladım ama başarısız oldum. Bu başarısızlığın nedenlerini öğrendim ve tecrübe kazanmış oldum aslında. Sürekli olarak devam eden bişeyler satma isteği var, ancak artık bir işte çalışarak gelir sağlamam gerekiyor ve bu iki şeyi bir arada yapıp yapamayacağımı bilmiyorum. 9-5 çalışan bir girişimci olabilir mi sizce?[Tam olarak girişimci de denmez de olsun:)]
Çok zor bir soru.
Bir söz vardır.
Tek koltukaltında 2 karpuz taşınmaz diye.
Olmaz demiyorum ama e-ticaret de yapacağım diyorsan bunu fiziki kargosu olmayan ürün & ürünlerle yapman lazım.
Umarım anlatabilmişimdir.
E-ticarette ilerlemiş birçok insandan, maaşlı işinizi bırakmadan başlayın ve ticaretiniz yeterince oturduğunda önceki işinizden ayrılın minvalinde söz duydum ben. E-ticaret güzel ama riskli bir süreç. Hele ki yurt dışı satışta. Her an yeni bir düzenlemeyle işin rengi değişebiliyor. Üstelik pazar yerleri haksız kapatmalarla senelerdir satış yapan mağazaların bile satışını durdurabiliyor.
Ben de şu an hem maaşlı işte çalışıyorum hem de girişimim için hazırlık yapıyorum. El üretimi olduğu halde ilk etapta sürüm kaygım olmadığı için işimden kalan vakitleri ticari ürün hazırlamakla geçireceğim. Bence ikisi bir arada olur.
İmkansız değil ama kolayda değil
Kendim için durumu özetleyeyim Sabah 08:00-17:00 bir işte çalışıyorum 17:15 gibi evde oluyorum yemek ve dinlenme faslı derken 20:00’da kendi diğer işlerim için pc başına oturuyorum 02:00 arası kendi işlerimi yönetiyorum buradaki en büyük sorun 1. uyku 2. sosyal hayat 3. aile hayatı bunların üstesinden gelebilirim dersen eğer sorun yok ha şunuda belirtmek isterim 08-17 arası sabit işimde yönetici konumunda olduğum için ve işletme sahibim durumumu bildiği için kendi işlerimi tam odak olmasada yürütüyorum müşteri ziyaretleri veya ufak tefek revize işleri.
yapılır. henüz yolun başında olduğun için gelecekte hangi yoldan ilerleyeceğin ya da hangi yolun senin için daha doğru olduğunu bilmediğin için her ikisinden de gitmeyi tercih edebilirsin.
bir diğerini ezmeye başladığında zaten tercihini daha verimli olduğun yöne doğru çevirebilirsin.
tabii ki bu söylediklerim girişimci ruhlu ve gününün 18 saatini aktif kullanabilecek kişiler için geçerlidir. genç ve bekarken saldır saldırabildiğin kadar
ufak ufak adımlarla başlayarak bal gibi de olur bana kalırsa
Yanıtınız için teşekkürler
Zor olacak ama deneyeceğim Dijital ürün denemeyi düşünüyorum buradaki etkinliğe yetişebilirsem bi başlangıç olacak bakalım.
Bende aynı şekilde çok fazla bu şekilde sözler duydum.
Sürekli takip edip haberdar olmak gerekiyor bende deneyeceğim bakalım hayırlısı
Umarım sizin içinde her şey yolunda gider.
Bizim durumumuzda olanlara güzel bir örnek olmuş bence
Gerçekten zor bi süreç anlattıklarınız kolay değil
Ne kadar süredir bu şekilde devam ediyorsunuz
Benim için “Bak yapan biri varmış” dediğim kişi oldunuz. Teşekkürler
Yazıyı okuduktan sonra hemen başlayasım geldi 18 saati kullanabilecek durumdayım dediğin gibi yapabileceğini düşünüyorum bende.
Müthiş motive oldum bu arada:)
Teşekkürler
Ufak ufak başladık bakalım umarım olur.
Merhaba Uğurcan,
Türkiye’de yaşayan ve özgürlüğünü eline almak isteyen her gencin maalesef içerisinde olduğu bir çıkmaz bu durum. (Hatta çoğu insanın)
Hayatta kalmak için para gerekli, evet.
Bir yandan çalıştığın zaman birileri zengin oluyor fakat sen sadece belirli bir düzeyde kazanıyorsun, acı veriyor insana.
Burada bazı denklemler devreye giriyor;
Herkes şanslı doğmuyor maddi veya manevi anlamda.
O yüzden eğer sen de ailevi anlamda arkanda güç bulmakta zorluk çekiyorsan ve hayatını değiştirmek istiyorsan,
Öncelikle bilinçli tüketici olmanı tavsiye ederim.
Para kazanmadan önce, sana sunulan ve tüketmen için karşına çıkan her konuda SEÇİÇİ olmalısın.
Bu farkındalık sana gelişim için ilk kapıyı açacak.
Sistem içerisinde dolaşırken en tehlikeli olan insanlar karşı çıkanlardır.
Burada şunu kastediyorum; bir yandan işte çalışıp hayatta kalmak için gerekli maddi gücü yaratacaksın. Öte yandan “out of league” olmak için çalışmalara başlayacaksın.
Ve etrafına bu tarz konulardan bahsederken KETUM davranacaksın.
Yani yüzüne bir maske takacaksın.
Ayrıca “seçiçi ol” dediğim kısımda sana anlatılan, tüketicilerin bahsettiği konuları maske takıp dinleyecek ve arka tarafta tamamen kendine odaklanacaksın.
Sabah yataktan kalkma sebebini bulmak için IKAGI tekniği denilen Japonların kullandığı yol ile, hayata karşı kendini keşfedeceksin.
Mentalitenin sağlam kalmasına özen gösterecek, sonuca değil sürece odaklanacaksın.
Bunlar ilk kısımda işine yarayacak bilgiler.
Not: Etrafındaki insanlar, Matrixten çıkmak için gerekli yetkinliğe sahip değil. Günü gelince onları bile sen kurtaracaksın.
Bu yüzden networklerini doğru oluşturmalısın.
Herkesle her zaman vakit geçirme. Zamanını yönet.
Başarılar dilerim.
Merhaba;
Tam olarak anlattığın profildeki kişiyim ve dediğin gibi benim gibi çok fazla arkadaş var aynı durumu yaşayan.
Hem benim hem de bu durumu benimle birlikte yaşayan arkadaşlarım adına çok güzel bir şekilde anlatmışsın.
Tavsiyelerin için teşekkür ederim; söylediklerini dikkate alacağım.