3D printer baskılarının satışı

Bu türden bi ticaret planlaması yapmak istiyorum aklına her hangi bi alan gelen olup yardımcı olan olursa dinlemekten memnuniyet duyarım .

4 Beğeni

Merhaba, bende bir süredir bu alanda araştırmalar yapıyorum. Satış alanı olarak geniş ve niş bi pazara sahip. Genel olarak 3 ana kategoriye ayırabilirsiniz.

Birincisi e-ticaret sitelerinde hazır ürünleri seri olarak basıp satışa sunmak olabilir. Bunlar hızlı üretim olacağı için satış fiyatları düşük olabiliyor. Örneğin telefon tutucu, saksı, duvar süsü gibi. Aynı zamanda daha değerli tasarımlar keşfederek pahalı ürünlerde satabilirsiniz. Tasarım yeteneğiniz varsa piyasada olmayan niş bir ürün bile satabilirsiniz. İnternet üzerinde çok fazla ücretli/ücretsiz modeller paylaşılıyor.

İkincisi oyun karakterleri yada özel talebe istinaden baskılar olabilir. Üretim süreci, boyama, kaplama, zımparalama gibi özel işler olursa daha pahalı ve karlı satışlar olabilir. Örneğin bir oyuna ait ışın kılıcı, oyuncu figürü yada araba için artık üretimi olmayan plastik yedek parçalar gibi.

Üçüncüsü endüstriyel imalat sektörü olabilir. Yazıcısı olmayan işletmelerle anlaşıp prototip baskılarını yada fason üretimlerini yapabilirsiniz. Xometry adında bir platform var. Size makine ve yetkinlerinize göre dünya genelinde işler sağlıyor ve kendinize uygun olan siparişlere başvuru yapabiliyorsunuz.

Fakat her işte olduğu gibi bunun da bazı zorlukları var. Makine tercihini iyi yapmalısınız. Bazıları hobi amaçlı olduğu için seri ve uzun soluklu üretimlerde yeterli olmayabilir. Alacağınız makinenin teknik parçalarını iyi tanımalısınız. Üretim esnasında bir arıza meydana gelirse bunu sizin çözmeniz gerekiyor. Uzun solukları baskıları yakından takip etmeniz gerekebilir. Baskı kayması, iyi yapışmama gibi durumlarda baskı hataları meydana gelebilir ve bu da kayıplara neden olabilir. Ayrıca makine çalışırken koku ve gürültü yapıyor, bunun için uygun şartlarda bir yer olmalı.Ticari satışlar için tek makine yetersiz kalabilir. İlerleyen zamanlarda işler büyürse yazıcı çiftliği veya fabrikası kurmak gerekebilir.

Youtube’da bu işi uzun zamandır yapan kişilere bu işe yeni başlamak isteyen bizim gibiler için detaylı anlatım videoları paylaşıyorlar. Bunları iyi dinleyip araştırmak gerekiyor.

3 Beğeni

Oyun ve film figürleri satan biriyle tanışmıştım. Çok ciddi bir para yatırmıştı işe. Figürleri tek tek elle boyanıyordu. Çok zahmetliydi ve rekabetin çok yüksek olduğu bir alan. Önce ufak figürler çıkarıp satmayı deneyerek yapıp yapamadığınıza bir bakın bence.

1 Beğeni

Aslında ben makine mühendisiyim ve aklımdaki 3 seçenek olan endüstüriyel satışlar ama bunun için bi sermaye gerekiyor bu sermayeyi oluşturmak için satış yapabileceğim alanlar arayışındayım açıkcası .

Hem sermaye yok hem de telif yeme ihtimali yüzünden figür satışından çekiniyorum

Aslında konu ürün bulmaktan ziyade satışının olup olmaması tasarım anlamında sorun yaşayacağımı düşünmüyorum ana konu bu ürünlerin satışının gerçekleşmesi .

Sektör hakkında pek bir bilgim yok. Hangi ürüne talep oluyor veya yatırım yaparsam satış olur mu gibi sorulara pek cevap veremem. Arkadaşlar çok güzel açıklamış neler yapılabileceğini. Benim verebileceğim en önemli tavsiye 3D Print çıktılarının videolarını çekin. Paylaşılan hesaplara bakarsanız videoların izlenme oranları güzel. Tiktok, Instagram Reels, Youtube Shorts videoları çekip hesaplarınızda yayınlamanız. Ciddi izlenme alıyor bu videolar. Bu ne işinize yarayacak her video açıklamasına youtube üzerinde websitenizin linkini verebilirsiniz veya free pdf template verip o ürünün newsletter hesabınızı büyütebilirsiniz veya ürün linkini verip yine satışa çevirebilirsiniz. İnstagram üzerinden link verilmiyor galiba en son kural değişti mi emin değilim. En önemlisi belli izlenme sayısına ulaşınca youtube üzerinden para kazanma olayını aktif edebiliyorsunuz. Telifi olan ürünlerin satışını yapmazsınız o ürünlerin çıktılarının videolarını paylaşırsınız. (Yine de youtube üzerinden veya instagram üzerinden telifli ürünlerin videoları var mı kontrol edin. Telif hakkından dolayı para kazanma sekmesi kapalı olur büyük ihtimalle ama izlenme ve takipçi kazandırır). Özetleyecek olursam aslında yapmanız gereken bir kendi ağınızı oluşturma ve kendi sisteminizi kurmanız gerekiyor. İş kolu ne olursa olsun atılması gereken zorunlu adımlar bu. Satılacak ürün veya hizmet bul sonraki adım websitesi ve pazaryerlerinde satışa başlama sonraki adım sosyalmedya ağını büyütmek için adımlar. Ücretsiz ürünler veya servisler ile newsletter (bülten aboneliği) büyütme, görsel veya video paylaşarak takipçi ve izlenme arttırma. Süreç zor değil ama kolay da değil. Sabır gerektiren bir süreç. Bu sistemi bir şekilde kurgulayan güzel para kazanmaya başlıyor. Eğer video falan çekim işine girerseniz genele hitap etmeniz daha mantıklı olur diye düşünüyorum ama araya da niş ürünler ve videolar da eklerseniz sektörünüzde yavaş yavaş önemli yerlere gelmeyi başarırsınız.
@jpntr ye %100 katiliyorum

1 Beğeni

nasıl bi yol izleyeceğimle ilgili fikir oluşturdunuz kafamda teşekkür ederim.

fikirleriniz çok yardımcı oldu teşekkür ederim.