Abone modelli bir ajans kuruyoruz ve ödeme altyapılarına nedense ayrı bi hevesimiz var, ödeme arayüzünün güzel gözükmesini ve basit olmasını istiyoruz + henüz şirketi resmi şekilde kuramadığımız için iyzico gibi çözümleride kullanamıyoruz, sadece link açabiliyoruz o da istediğim bir şey değil.
Bu altyapı ile tanıştık ve gerçekten tam aradığımız şey, ancak ödemeyi buradan nasıl alacağız anlamadım açıkçası.
Ya Stripe bağla diyor ya da open collective slug diye bir şey istiyor ancak onuda yapamadım, en mantıklısı stripe sanırım. Bu işin içinden nasıl çıkarız bilen var mı?
Merhabalar, ilgili site hakkında bilgim yok maalesef.
Paytr - bireysel müşteri (şirket istemiyordu)
Stripe - İngiltere’de şirket kurarak açabilirsiniz, Türkiye için kapalı maalesef.
Yalnız her iki seçenekte de gelirleriniz maliyeye takıldığı an, Türkiye’de de bir şirket kurmanız istenir. Ayrıca maliyenin gözüne takılana kadar bekleyecek olursanız, ceza alırsınız. O yüzden stripe şart değilse TR’de basit bir şahıs şirketiyle de başlayabilirsiniz. Fakat, yurtdışından ödeme alacaksanız, TR şahıs şirketi + ingiltere limited şeklinde ilerlemeniz en sağlıklısı.
evet kuralları az çok biliyorum, şuan izlemek istediğim yol ilk müşteriyi aldıktan sonra şirketi kurmak yönünde, çünkü “ajansın” şuan hiç bi geliri yok o yüzden şirketin büyük ihtimal bi süre bana yük olacağını düşünüyorum
şirket kurulduktan sonra 2 hafta geriye dönük fatura kesilebiliyormuş sanırım, şeytanın bacağını kırarsak inşallah şirketi direkt açmak istiyorum bende
Merhaba, eğer WordPress tabanlı bir site kullanıyorsanız YITH WooCommerce Subscription eklentisini kullanabilirsiniz. Bu eklenti ücretsiz olarak abonelik hizmeti sunuyor.
Ödeme tarafında ise Shopier bireysel hesap ile sanal pos hizmetini kullanabilirsiniz. Shopier’de modüllerden WooCommerce’i indirip sitenize ödeme geçidi olarak ekleyin.
Bu şekilde bireysel olarak ilerleyebileceğinizi düşünüyorum.
Teşekkür ederim hocam ama wordpress değil sitemiz, framer üzerinden yapmıştık. mecbur iyzico ile veya direkt stripe ile devam edeceğiz, uk şirketi açıp stripe bağladıktan sonra tekrar bi aracı sokmak saçma olur heralde
UK üzerinden parayı Türkiye’ye çekmek için yine bir aracıya ihtiyacınız olacaktır muhtemelen. Bunun için Wise kullanmanız gerekebilir. Burada TL hesabınız Türkiye’de Fibabank ile açılıyor ve yerel bankanıza alabilirsiniz. Fakat düzenli ve yüksek meblağda para gelirse vergi dairesine takılabilirsiniz. Birçok kişiye izahat daveti gidiyor ve tespit ettikleri kaynaklar için konuyu açıklamanızı istiyorlar. Wise kart var ama Türkiye lokasyonuna gönderim yapmıyorlar.