TR de boyle bir topluluğa rast geldiğim icin mutlu oldum.
Yeni bir projemiz var ve umarim çok yakında yayına cikacagiz. Bu islere çok yabancı insanlar olarak biz de yolda öğrenerek gidiyoruz su an.
Sitenin ilk yayınlama aşamalarında neler yapmalıyız bu konudu bir fikir sahibi degiliz?
Ilk asamada bir dijital pazarlama uzmani / ajansı ile calismali miyiz? Biz halledebilir miyiz?
Keywordleri nasıl belirliyoruz ve en doğru sonuca nasıl ulaşabiliriz gibi temel sorularımız var. :)
Özellikle bir projenin ilk yayın aşamalarındaki deneyimlerinizi ve izlediğiniz yolları çok merak ediyoruz.
Öncelikle başarılar dilerim Siteniz ilk yayınlandığında eğer bir lansman yapmayacaksanız aslında pek de kusursuz olmasına gerek yok.
Bizim dünyamızda MVP denilen bir kavram var.Yayına hızlı başlayıp, geliştirmeleri yolda yapmak demek diyebiliriz.O yüzden bu etapta bir ajans da gerekli olmayabilir.Çünkü neye ihtiyacınız olduğunu kestiremeyebilirsiniz henüz.
Keywordler, organik arama için soruyorsunuz sanırım.Aslında basitçe, insanların sizi nasıl aradığında görünmek istiyorsanız o kelimeleri öne çıkaracaksınız.Fakat burada rekabet ve hacim de önemli elbet.Bu durum seo’yu biraz anlamanızı gerektirecektir.
Birkaç projeden sonra şunu gördüm ki, profesyonel başlanmıyor hiçbir projeye.Zamanla ihtiyaçlar ortaya çıktıkça ve çözüldükçe profesyonelleşiyor gittikçe.
Daha spesifik sorularınız varsa da cevaplamak isteriz
Öncelikle yeni projeniz hayırlı olsun. Umarım hayal ettiğinizden daha güzel olur. Proje içeriği hakkında bilgilendirebilirseniz mutlaka çok faydalı tavsiyeler gelecektir.
Tesekkur ederim, yanitlariniz icin.
Proje konusunu su an ne yazık ki yayına cikmadigimiz icin anlatamıyorum.
Site yayindayken cikabilcek Yazilim hataları icin destek alabilcegim kimseler var mi bu grupta?
Uzun vadede bir yazilimci ile calismamiz gerektiğini düşünüyorum. Muhtemelen mevcut yazilimci ile ilerlemeyeceğiz.
Önerileriniz veya izlemem gereken bir yol var mi bunun icin?