AI destekli photoshop programları ile Print on Demand ürünü oluşturup satma fikriyle kafa yoruyorum. Etsy de hesap açma ve ödeme altyapılarını oluşturdum. Dijital ürünü en iyi şekilde yapabilen AI photoshop program isimleri ve komut yazımı ile görüşlerinizi almak istiyorum. Teşekkür ederim.
midjourney der susarım
Leonardo için de güzel şeyler okudum. Midjourney benim de ilk tercihim olacak gibi.
Karşılaştığımıza sevindim.
Sormak istediğim bir kaç konu var, ilginiz için de şimdiden teşekkür ederim.
Etsy de 2 yıllık kullanıcı hesabım var. Onun üzerinden mi satışa başlayayım yoksa Usa’da şirket açıp yeni bir hesapla mı? Hangisini önerirsiniz. Bir de POD işi yapan hangi işletme, platformu tavsiye edersiniz?
print on demand hep özendiğim ama bir türlü mantığıma oturtamadığım bir dijital ürün projesi oldu ya. orada çok ateşli bir rekabet dönüyor gibi. fakat gerçekten hacmi var mı emin olamıyorum değer mi değmez mi diye
Hacmi konusunda endişeniz olmasın. Çünkü ciddi bir tüketim alışkanlığına sahip ekonomi lerde ticareti yapılıyor. Pazarda konumlanırken özgünlüğünüz, reklam bütçeniz ve zaman maliyetinizden asgari destek alabileceğinizi planlayabilirseniz denemekte fayda var derim. Hele ki AI desteği ile bu iş sanat, teknoloji ve ticaretin dansı gibi sanki.
Bu işi Türkiye’de Yapanları aslında bu platformda buluşturabilsek güzel bir sinerji çıkacağını düşünüyorum.
Paylaşımınız için teşekkür ederim. Takıldığım yerde yazarım yine.
Ben kesinlikle usa’daki şirketiniz ile başlamanızı tavsiye ederim. Tr de olan hesabınız için de dijital ürün deneyebilirsiniz size ekstra pasif gelir olabilir.
Şu yüzden usa şirketi dedim; Genellikle müşteriler abd merkezli olduğu için ürünlerinizin o lokasyondaki insanlara çıkma ihtimali daha yüksek. Tek kriter değil tabiki ama usa şirketiniz var ise daha sağlıklı olur bu şekilde. Çünkü mağazanızın satışları oturduktan sonra devir vs. yapamıyorsunuz.
Etsy üzerinde yapay zeka ile üretilmiş görselleri print on demand (POD) ile satışını yapacaksanız Etsy’nin yayınladığı son güncellemeleri okumanızı tavsiye ederim.
Özetle Etsy yapay zeka ile üretilmiş görsellerin satışına izin veriyor ama ürün açıklama kısmında bunun yapay zeka ile üretildiğini belirten bir uyarı koymanız gerektiğini belirtiyor.
En popüler olan iki POD sitesi var biri Printify diğeri Printful. İkisinin de birbirinden üstün tarafları var. Printful kullandım baya memnun kalmıştım ama fiyatı Printify sitesine göre bir tık pahalı ama kendi logonu kullanma ve teşekkür kartı ekleme gibi ek özellikler vardı. Printify de yok diye biliyorum.
POD ürünlerde fiyat skalası çok çok önemli eğer üretilecek üründe boyutlandırmaya göre fiyat yoksa fiyat ayarlamasını iyi yapmalısınız yoksa zarar etme olasılığınız çok yüksek. Yeni başlayanlarda çok fazla zarar edenler var güzel para kazananlar POD sitelerinin sunduğu özel premium seviyede olanlar oluyor.
Yapay zeka programı olarak Midjourney kullanıyorum. Tavsiye ederim diğer programlarda falan sanki bir olmamışlık var hissine kapılıyorum. Topaz Gigapixel AI ile 4x 6x arası görselleri büyütüyorum sonrasında Photoshop ile ince işçilik gerektiren yerleri düzenliyorum PNG olarak transparent çıktı alıyorum. Artık görsle kullanıma hazır oluyor.
Midjourney kullanan arkadaşlar “Personalize” kişiselleştirme bölümünden 1000 tane görseli sizin beğendiğiniz şekilde seçerseniz size özgü komut kullanabiliyorsunuz. Seçim yağtığınız görsellerde prompt ile görsellerin uyumlu olmasına ve görsellerin kaliteli olmasına dikkat ederseniz sonrasında kendi ürettiğiniz çıktılarda çok güzel çıktılar alabiliyorsunuz.
altın değerinde bunlar
Bu işin nirvanası Midjourney’dir ama ilk etapta ücretsiz olan ai siteleriyle başlayabilirsin. Benim sana önerim önce nish kelime araştır çünkü wall art rekabeti çok yüksek bir alan öne çıkman zor olur.