Üniversite Hakkında Düşünceleriniz

Topluluktaki genç arkadaşlardan biriyim. Dallanıp budaklandırmadan düşüncem: Sağlam okullara (İTÜ, Bilkent, Boğaziçi vb.) gidebilmenin ve bir lisans derecesine sahip olmanın avantajlı olduğu yönünde. Olur ki, girişimcilikte işler istenildiği gibi olmazsa, bu yol seçilebilir. Tabii, bazen bu yol girişimcilikten de zor olabilir. Tecrübeleri, fikirleri dinlemek isterim.

1 Beğeni

hem öğrenci hem girişimci de olunabilir zannımca.bakıyoruz zuckerberg örneğin okurken attı aslında birçok temelini girişimcilikte.yada kurumsal işlerde çalışırken bile yan uğraşlarla ilerletenler var.aslında birbirine engel değiller diye düşünmekteyim

1 Beğeni

Evet, doğru kesinlikle beis yok.

1 Beğeni

Ben üniversite okumanın daha çok insan ilişkileri sosyal yetenekler vb şeyler kazandırması yönüyle avantajlı olduğunu düşünüyorum şu an çoğu üniversitenin kulüpleri etkin ve aktif olarak çalışıyorlar oralardan edinilen networkler iş hayatında ciddi manada pozitif etki olarak geri dönüyor.Akademik tarafta en azından benim bölümüm ve benim üniversitem için sıradan bir mezun olduğun sürece piyasada normal gelirde bir çalışan olursun.Kişinin kendini ciddi manada geliştirip piyasadaki diğer mezunlardan sıyrılması gerekir bunun aksi olduğu sürece monoton hayatı olan sıkıcı kişilere dönüşmek kaçınılmaz.

1 Beğeni

Evet, ancak o monotonluğu terk etmek gerçekten büyük bir meziyet. Kendi kendine proje atamayı, kaosu ve diğer bütün değişkenleri yönetmeyi gerektiriyor. Bunları göze alıp başaranların hayatları, elde ettikleri de o monoton hayatı yaşayanlar tarafından istenilen, hayali kurulan hayat. Biraz motivasyonel bir yorum yapmış olabilirim. Umarım öyle değildir. Her zaman gerçeğin konuşulmasını, kendimin de gerçeği konuşan biri olmasını isterim. Bu kadar birbirine bağlanmış bir dünyada, her insanın öyle ya da böyle değer ihracatı yapabileceğine inanan biriyim. Ancak, gerçekten bu yolu yürümek büyük bir duygusal güç ve ayakları yere sağlam basan çeşit çeşit beceriyi gerektiriyor.

1 Beğeni

Ben her insanın değer ihraç edebileceğine inanmıyorum.Çünkü bunu başarabilmek gerçekten zorlu ve yorucu bir süreç.Her insanda o çileyi göze alabilme cesareti olduğuna inanmıyorum ki olması da gerekmez herkes kendi istediği hayatı istediği şekilde yaşayabilir.Gerçekten değer ihraç edecek insanlar bazı şeylerin farkına varmış ve uyanmış olması gerekir. Çok başarılı ve gerçekten hayatta bir yerlere gelmiş,gelmek isteyen akranlarım fazlaca sayıda var fakat bundan daha fazla sayıda bunun tersi akranlarım var.

1 Beğeni