Twitter'da ücretsiz reklam nasıl yaparım?

Yazılımımı tanıtabileceğim en uygun ortamın X olduğunu düşünüyorum.Neden böyle düşünüyorum diye sorarsanız açıkcası instagram ve youtube filan görsel platformlar.

Bu tür içerikleri üretebilmek bana aşırı zor geliyor, sürekli yapabileceğim birşey değil diyebilirim :sweat_smile:Ancak twitterın hammaddesi text sonuçta.Bu da kolaylık sağlıyor birde diğerleriyle karşılaştırınca yazılımımla ilgilenebilecek müşterilerin burada daha çok olduğunu görüyorum.Fakat bilin bakalım ne eksik??Güzel tanıtıcı yazılar yazamıyorum :smiling_face_with_tear:

Yani bu kadar kolay olmasına rağmen o kadarda zor geliyor.Hülasa bişeyler yazsam bile pek gösterim almıyor.Nerede eksiğim var bilemiyorum diye yardımlarınızı istedim.

Twitterda nasıl ürünümüzü tanıtabiliriz yapanlar nasıl yapıyor???Artık söyleyin şunun sırrını afdsafda :joy_cat:

3 Beğeni
  1. yazılım ne ile ilgili? önce bunu bilmemiz lazım.

2. ayrıca satamadıktan sonra facebook’ u yazsak yine elimizde patlar. dolayısıyla her durumda satış kaslarımızı geliştirmemiz lazım, yaratıcılığı geliştirmek zaman alabilir ama sektördeki benzer firmalar insanlar neler yapıyor, onların başarılı/ başarısız yanları bizi temel seviyede bir noktaya kadar taşıyacaktır.

3. son olarak da twitter da bir ürün tanıtmak için yapacağın çalışmadan çok netice alamayabilirsin, bu çok uzun bir yol, ürettiğin içeriklerle önce insanların dikkatini çekmeli, etki alanını genişletmeli ve sonrasında yazılımını yada eğitimini satmaya çalışmalısın yoksa kendin çalar kendin oynarsın.

4. birinci maddede sorduğum yazılımın ne ile alakalı onu öğrendikten sonra da, işbirlikleri ile ilgili çalışmalar yapıp yapamayacağını düşünebiliriz, yani bir yazılımı sen bir seviyede satablirken başka biri yada birileri de bunun pazarlamasını yapabilir. bir gelir paylaşım modeli belirlersin. herkes ekmeğinin peşinden koşar. böylece satış fonksiyonunu başka birine delege etmiş olursun.

3 Beğeni

İçerik pazarlama için en zahmetsiz platformun twitter olduğuna katılıyorum.

Burada içerikler yayınlayıp, ürünlerinizi binler ve milyonlara ulaştırabilirsiniz. (bizzat yaşadım) Ama tahmin edersiniz ki, reklamlar bu kadar gösterim almazlar. Çünkü insanlar reklamları sevmezler. (ve hatta son x güncellemesinde twite link eklerseniz bile gösterimler düşüyor)

O yüzden burada kendi izlediğim stratejiyi detaylıca paylaşacağım.

Twitter kullanıcıları çoğunlukla bu 3 şeyi severler.

1- Gündemden haberdar olmak
2- Birşeyler öğrenmek, gelişmek
3- Tartışmalara dahil olmak, fikirlerini belirtmek

Mesela bir bakalım. Bu hesap ne yapıyor: Beyond Handmade

Kişisel bakım ipuçları paylaşıyor. Sattığı ürünler de bu kategoride çünkü. Ama bu sayfayı uzun zamandır takip ediyordum ve şimdi bir eleştiriyi hak ediyor.

Reklamın dozunu kaçırmayın!

Beyond Handmade önceleri çok daha fazla bilgilendirici içerik paylaşırdı.

Şuan girdiğinizde ürün tanıtım bombardımanı var. Bakın burası çok önemli. Bizzat bu hesabı takip ediyordum ve saçlarım için bir ürün bile satın almıştım.

Sonra takipten çıktım.

Çünkü bu “hep bana hep bana” yaklaşımına kimse tahammül edemez. Kural şu: 5-10 kere ver. 1 kere iste.

Sözün özü, reklama tahammülümüz, o twitter hesabının bize ne kadar değer kattığıyla doğru orantılı.

O zaman kimsenin canını sıkmadan, doğal olarak reklam nasıl yapılır?

Biriyle sohbetinizde konu işinize gelse nasıl anlatırsınız?

Bir reklamcı ağzıyla mı? Hayır. İşte bende bu işi yapıyorum veya bu ürünü satıyorum. Birkaç ufak detay, bitti. Konu uzamaz başka konuya geçilir.

Yapmanız gereken de budur.

Ürününüz dışındaki şeylerden bahsedin. Gündelik hayatta nasılsanız öyle olun işte. Hesabınızın bir işletme hesabı gibi görünmesine izin vermeyin. Kişisel olarak ordasınız, öyle olun yani.

Hobilerinizi, keşiflerinizi, fikirlerinizi, sorunlarınızı, hayallerinizi paylaşın.

Amacınız asla “ürünümü satmak için buradayım!” olmasın. İnsanlarla birlikte olmanın ve birşeyler paylaşmanın tadını çıkarırken konu doğal olarak işinize, ürününüze gelirse o zaman anlatın.

Ben ne yapıyorum twitter’da?

Zaten 5 yıldır çeşitli platformlarda birşeyler yazıp çiziyordum.

Yani yazmayı seviyorum. Keşfettiklerimi, düşüncelerimi, okuduğum kitapları falan not almanın farklı bir türü bu benim için. O yüzden bunu iş olarak görmüyorum.

Ama işime de muazzam derecede katkısı oluyor.

Geçmişte, twitterdan önce de böyleydi. Her gün birşey yazardım. Bu yazdıklarım bana maddi olarak da dönüş sağlardı. Ürün ve hizmetlerime müşteriler çekerdi.

Sonuç olarak, siz reklamdan önce içerik üretmeye koyulun. Sonra bir şeylerinizi tanıtmak için yeterince imkanınız olacak.

Daha sonra bu konuyu tekrar ve farklı yönlerinden detaylandırım. Umarım şimdilik yeterli olmuştur :slight_smile:

6 Beğeni

Bencede şu konuların biraz detaylandırılması gerekiyor yoksa genel geçer cevaplar vermek zorunda kalıyoruz

Yorumlarınız, tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim dikkate alacağım bundan sonra :pray:

1 Beğeni

@Melih_Cat bunları aldım bookmarka ekledim :clap: bu başlık sürekli olarak eklemelerle geliştirilebilir gibi.

örnek olarak işletme hesabı gibi dğeilde kişisel görünün önerisi bende şöyle yankılandı.bazı hesaplar ‘şu konuda içerikler paylaşıyorum’ benzeri şeyler yazınca açıklamaya bana biraz işletme kafasında geliyor bu hesaplar

buna benzeyen, tasvip etmediğim diğer olay da sürekli ‘müşterilerimiz buradaydı buraya getirdik’ türündeki reklam olmayan ama reklam kokan içerikler.bunlardan da sakınmamız gerekir fikrindeyim

1 Beğeni

Bunun gibi konular kesinlikle “sütun içerik” olmayı hak ediyor. :+1: @SEZER.AI

Ticari amaçlı olsalar bile profillerin daha doğal bir imaj oluşturmaları gerektiğine katılıyorum.

Gelelim Twitter profil açıklamaları ve içeriklerin reklam kokmasına.

Açıklamalar net olmalı ama…

Aslında “bu konu/sektör hakkında şunları anlatıyorum” yaygın kullanılan etkili kalıplardan biridir. Profili ziyaret eden kişiye o hesabı takip etmesi yada etmemesi için NET bir ipucu verir.

Ama gözlemlerime göre insanlar bu kalıbı biraz yapay buluyorlar.

Ticari beklenti veya kişisel markalaşma çabasında olduğunuz hissedilirse “Ethos” yani kimliğinize gölge düşebiliyor biraz. O yüzden ben şunu yapıyorum.

Profilimi açıklayan anahtar kelimeler kullanıyorum.

Benim dünyam bu ve kendi dünyasında bu tanımlara ilgili olan kişilerle bağlantı kurmak istediğimi belirtiyorum aslında.

Ama şu değil.

“+5 yıllık girişimcilik deneyimlerimden süzülen 3 SaaS projemin ışığında bilgiler paylaşıyorum falan filan” :sweat_smile:

Bunun gibi kalıplar veya iddaalı sloganlar yanlıştır demiyorum. Sadece herkes kullandığı için ve etkileme/ikna etme çabasında oldukları için samimiyeti zedelediğini düşünüyorum.

Reklam kokmayan şeyler yazabilmek

Aslında sadece reklam kokmayan değil, etkileşim çekebilen bir yazım stili gerek.

Profil ve içerik analizleri yapmayı sevdiğimden, bunu bir analizle devam ettireyim.

Bu twitter hesabı, içerik hazırlama ajansı useblog için dikkat çekmeye çalışıyor gibi görünüyor: :point_right:Örnek Profil

2021’den beri aktif ve 2.000’e yakın gönderi paylaşılmış ama ibreyi pek oynatamamış. Takipçi ve etkileşim sayılarının çok daha iyi yerde olması gerekirdi.

Ancak 2021’de ne yapıyorsa şuan da aynı şeyi yapıyor.

Nerede hata yapıyor? (benim gözlemim)

:x: Günlük konuşma dilinden uzak kurumsal bir dil kullanıyor
:x: Tweet stilinde değil, blog stilinde yazıyor
:x: Özne kullanımı az, fiiller edilgen ve çoğunlukla 3. şahıs üzerinden yazıyor. (bu havaya konuşmak olarak bilinir)
:x: Otorite ve ciddiliğe çok, samimiyete daha az odaklanıyor
:x: Tamamen ajansını tanıtma ekseninde kalıyor

Neyi iyi yapıyor?

:white_check_mark: Paylaşım istikrarı mükemmel, yıllardır devam ediyor
:white_check_mark: Sağladığı bilgiler değerli ve uygulanabilir
:white_check_mark: Giriş, gelişme ve sonuç gayet makul
:white_check_mark: Paragraflara ayırma ve emoji gibi biçimlendirmeler tam kıvamında

Tüm bunlar ne anlama geliyor?

Birkaç ufak dokunuşla Twitter gerçekten büyük bir güce dönüşebilir.

1.000 gösterimde max. tıklama 10 civarındadır. Ama yıllarca bu seviyede kalmamalıyız. Onbinler ve yüzbinler standartımız olmalı. Arada milyon gösterimlere oynamalıyız.

O yüzden şimdi profil açıklamaları ve içerik stilleri üzerine bu gözlemlerimi de paylaşayım dedim :slight_smile:

3 Beğeni

harika bir bakış açısı olmuş. teşekkür ederiz