İçerik pazarlama için en zahmetsiz platformun twitter olduğuna katılıyorum.
Burada içerikler yayınlayıp, ürünlerinizi binler ve milyonlara ulaştırabilirsiniz. (bizzat yaşadım) Ama tahmin edersiniz ki, reklamlar bu kadar gösterim almazlar. Çünkü insanlar reklamları sevmezler. (ve hatta son x güncellemesinde twite link eklerseniz bile gösterimler düşüyor)
O yüzden burada kendi izlediğim stratejiyi detaylıca paylaşacağım.
1- Gündemden haberdar olmak
2- Birşeyler öğrenmek, gelişmek
3- Tartışmalara dahil olmak, fikirlerini belirtmek
Mesela bir bakalım. Bu hesap ne yapıyor: Beyond Handmade
Kişisel bakım ipuçları paylaşıyor. Sattığı ürünler de bu kategoride çünkü. Ama bu sayfayı uzun zamandır takip ediyordum ve şimdi bir eleştiriyi hak ediyor.
Beyond Handmade önceleri çok daha fazla bilgilendirici içerik paylaşırdı.
Şuan girdiğinizde ürün tanıtım bombardımanı var. Bakın burası çok önemli. Bizzat bu hesabı takip ediyordum ve saçlarım için bir ürün bile satın almıştım.
Sonra takipten çıktım.
Çünkü bu “hep bana hep bana” yaklaşımına kimse tahammül edemez. Kural şu: 5-10 kere ver. 1 kere iste.
Sözün özü, reklama tahammülümüz, o twitter hesabının bize ne kadar değer kattığıyla doğru orantılı.
Biriyle sohbetinizde konu işinize gelse nasıl anlatırsınız?
Bir reklamcı ağzıyla mı? Hayır. İşte bende bu işi yapıyorum veya bu ürünü satıyorum. Birkaç ufak detay, bitti. Konu uzamaz başka konuya geçilir.
Yapmanız gereken de budur.
Ürününüz dışındaki şeylerden bahsedin. Gündelik hayatta nasılsanız öyle olun işte. Hesabınızın bir işletme hesabı gibi görünmesine izin vermeyin. Kişisel olarak ordasınız, öyle olun yani.
Hobilerinizi, keşiflerinizi, fikirlerinizi, sorunlarınızı, hayallerinizi paylaşın.
Amacınız asla “ürünümü satmak için buradayım!” olmasın. İnsanlarla birlikte olmanın ve birşeyler paylaşmanın tadını çıkarırken konu doğal olarak işinize, ürününüze gelirse o zaman anlatın.
Zaten 5 yıldır çeşitli platformlarda birşeyler yazıp çiziyordum.
Yani yazmayı seviyorum. Keşfettiklerimi, düşüncelerimi, okuduğum kitapları falan not almanın farklı bir türü bu benim için. O yüzden bunu iş olarak görmüyorum.
Ama işime de muazzam derecede katkısı oluyor.
Geçmişte, twitterdan önce de böyleydi. Her gün birşey yazardım. Bu yazdıklarım bana maddi olarak da dönüş sağlardı. Ürün ve hizmetlerime müşteriler çekerdi.
Sonuç olarak, siz reklamdan önce içerik üretmeye koyulun. Sonra bir şeylerinizi tanıtmak için yeterince imkanınız olacak.
Daha sonra bu konuyu tekrar ve farklı yönlerinden detaylandırım. Umarım şimdilik yeterli olmuştur