Soru basit, cevap kişiden kişiye göre değişir.Bu farklı cevapları merak ediyorum
Tamamen 0sınız bu arada tek kuruş olmadan hangi adımları yaparsınız?? @Melih_Cat senden de bekliyorum bişeyler
Soru basit, cevap kişiden kişiye göre değişir.Bu farklı cevapları merak ediyorum
Tamamen 0sınız bu arada tek kuruş olmadan hangi adımları yaparsınız?? @Melih_Cat senden de bekliyorum bişeyler
Geçen yıl 3 ortak e-ticareti deneyimlemek için lavanta yağı satma fikriyle başladık fakat hepimiz o dönem tam zamanlı başka işlerde çalıştığımız için süreç çok yavaş ilerledi ve başarılı olamamıştık.
Şimdi ben web site hizmetleriyle bireyselde devam ediyorum ama bir taraftan yine e-ticarete geri dönmeyi düşünüyorum
valla ben freelancer site hızlandırma hizmetleri vererek başladım ama dediğiniz gibi herkese göre değişebilir bu yol.
dijital ürün ticareti etkinliğimizde kapsamlıca anlatıyoruz. belki kısa özetler halinde de yayınlamak gerekebilir herkese. yani 2. seviye olan arkadaşlarımızla etkinliğimizde sıfırdan başlayıp ilerlemenin yolu üzerindeyiz zaten
Dijital pazarlama alanında farklı SaaS ürünleri geliştirmek. Pazar çok büyük ve dinamik. Her bir SaaS girişimi insana çok yeni şeyler katıyor, başarılı olsun olmasın.
Bu konuyu daha derin bir şekilde anlatabilir misiniz
En merak ettiğim konulardan birisi
Şu kaynakları takip etmenizi öneririm. Dijital pazarlamaya yönelik SaaS araçlarını tanımak için:
https://x.com/johnrushx
https://x.com/levelsio
Temel mantık şu:
Dijital pazarlama, hiç bitmeyen bir sektör. Mesela SEO eski bir alan. Bu alanda halihazırda dominant ürünler var. Normal bir sektör olsa doymuş bir pazara girmek tavsiye edilmez. Ama dijital pazarlama diğer sektörler gibi değil. Pazar geliştikçe, hiç adreslenmemiş yeni ürün ve ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. Bir yerinden girip, hem sektörü tanımak, hem de yeni ürünlere doğru geçiş yapmak lazım.
SaaS geliştirebilmek için ne bilmek gerekiyor hocam ?
Çok teşekkür ederim, iyi çalışmalar
Derin bilgi sahibi olduğun bir alanda 0 sermaye ile para kazanmaya başlayabilirsiniz, ama o alanda gerçekten derin bilgi sahibi olmalısınız.
SaaS kelime açılımı olarak Software-as-a-Service demek. Türkçesi, bildiğimiz web uygulamaları. Word, Excel gibi kurulum gerektirmediği için bunlara “service” deniyor. Dolayısıyla SaaS geliştirmek demek, web uygulaması geliştirmek demek. Yani yazılım geliştirmeyi öğrenmek lazım.
Anladım hocam. Peki NoCode SaaS yapmak mümkünmüdür peki ? Bubble ile mesela
Tabi elbette. Hem no-code veya low-code, hem de replit, v0 gibi web tabanlı yapay zeka uygulamalarıyla, çok az veya hiç kod yazmadan uygulama geliştirmek mümkün. Youtube’da sayısız örnek var bunlarla ilgili. Ama burada şu dengeyi iyi kurmalı:
Genelde bu tarz kolaylaştırıcı araçların bir teknik borcu bulunur. Bunların iyi olduğu bazı problemleri çok hızlıca çözebilirsiniz. Ama bunların zayıf olduğu problemleri çözmeniz, düz kodlamadan çok daha yavaş ve zor olur.
İkinci bir gizli maliyet de şu: Bu tip araçlar, kalıcı ve mantıksal öğrenmeyi yavaşlatır. Bir şeyler öğrenirsiniz. Ama bu bilgiyi yeni teknolojilere aktaramazsınız. Üstelik, yazılımların altında yatan mantıktan sizi soyutladıkları için, aslında mantık olarak çok basit olan mekanizmalar, size sihir gibi görünebilir. Başka bir deyişle, ezberciliğe sizi yönlendirir.
Kolaylıkları da var, bu tarz gizli maliyetleri de var. Bu ikisi arasındaki dengeyi iyi kurmak lazım.