Saas Projesi Başlangıç Adımları Ne Olmalı?

Merhaba arkadaşlar,

4 senedir, SEO kasan biriyim. Ancak Google’ın yaptırımları, teknik eksikliklerim ve negatif backlink saldırıları derken sitem aylık 600k organik trafikten 5k’ya kadar geriledi.

Yazılımdan bu zamana kadar hep kaçtım. Sitemide bir yazılımcıya yaptırmıştım. Dönemsel olarak kendimi geliştirdikçe seo altyapısını laravel altyapılı sitemde kendim geliştirdim. Teknik SEO’nun en dip noktasına kadar kendimi geliştirdim, ancak adsense beni üzdü ve motivasyonumu kırdı. Para kazanamamaya başladım, strese girdim. Ancak bişeyler üretmekten başka çarem olmadığınında farkındayım.

Hazır laravel kurulu bir sitem varken acaba bende böyle bir site yapabilir miyim diye düşündüm. Ve evet, yaptım. ChatGPT sayesinde 2 ayda bir yazılım projesi çıkardım. Laravel’i tam öğrendin mi diye sorarsanız, hayır tam olarak öğrenmedim. Ancak basit bir sistemi yapay zeka sayesinde 1 hafta da yapabileceğimi düşünüyorum.

Aynı sektörde laravel altyapılı bir SaaS projesini hayata geçirdim. Şimdi, hem bu hizmeti satmalıyım, hemde bilinirliğini artırmalıyım.

Evet, bundan sonra ne yapmalıyım, Saas projesi olanların tecrübelerinden yararlanmak istiyorum. Sektör eğitim sektörü.

Google ads mi?
Instagram veya Facebook mu?
Twitter mı?
Başka neler?

Anlatacak daha çok hikaye var, ama zaman zaman burada paylaşmayı düşünüyorum.

Şimdiden değerli görüşleriniz için teşekkür ederim.

3 Beğeni

google adsense üzerine son geliştirilen taktikler sanırım “web uygulamaları” üzerine.

yani yazılı falan içerik yerine bir uygulamanız oluyor ve insanlar sürekli ziyaret ettikleri için adsense daha iyi ivmeleniyormuş. bir arkadaşımız böyle bir konu açmıştı hatta Zahmetsiz Reklam Geliri Kazandıran Web Uygulamaları Yapıyorum - ADSAPP

şuan aktif mi bilmiyorum kendisine danışabilirsiniz adsense diyince o aklıma geldi

3 Beğeni

çok teşekkürler, detaylı olarak inceleyeceğim.

1 Beğeni

Hoşgeldiniz öncelikle

Çevremde çok yetenekli yazılımcı arkadaşlarım var. Ama öyle bir çelişki ki, pazarlamadan bir o kadar uzaklar. Uzatmayayım, SaaS’ın belkemiği yazılım değil pazarlamadır.

Eski ortaklarımdan biri mesela sürekli bir yazılım geliştiriyor ve nasıl satarım diye fikir alışverişi için pas atıyor bana. Ama yaptığın yazılımı satmak epeey zordur. O yüzden satılacak yazılımı yapmak gerekir.

Bu da bizi pazar analizine itiyor. Arzular ve ihtiyaçlar…

Demek istediğim, yapay zeka gerçekten yazılım noktasında mucizevi işler çıkarıyor. Ama pazarlama biraz mantıktan bağımsız çalıştığı için hayal gücüne yaslanmayı gerektiriyor. O yüzden hiçbir AI adam akıllı bir marketing asistan olarak iş görmüyor.

Şimdi hayal gücü diyince…

Google ads
Meta
Twitter

Hepsi bir SaaS’ı pazarlamak için elverişlidir aslında. Sektörüne göre daha dar bir odak olarak bir platform da seçilebilir sadece. Ama bunun dışında, reddit üzerinden pazarladığımız da oluyor niş bir forum sitesi üzerinden de.

Hatta öyle birşey ki, dijital platformlardan bağımsız olarak fiziki networkler içinde bile büyük paralar kazandıracak imkanlar var. Özellikle B2B tarzı bir çözümünüz varsa…

Genel bir cevap olarak bunları söyleyebilirim. Topluluğumuzda günden güne açılan konuların ışığında da, kafanızdaki planın daha iyi şekilleneceğinden eminim.

Tekrardan aramıza hoşgeldiniz.

4 Beğeni

Hoşbuldum, çok teşekkürler, söylediklerinizi tek tek detaylı olarak sorgulayacağım. Sürekli olarak burayı takip ediyor olacağım.

Son 1 yıldır kafam bunlarla sarsılıyor hocam; ama iyi de oluyor.Sürekli üstüne bir tuğla daha katarak büyütüyoruz bu şekilde işlerimizi.Bu arada twitter gibi reddit serisi de bekleriz o zaman senden @Melih_Cat :sunglasses:

2 Beğeni

reddit derya deniz ya :)

orda pazarlamadan pazarlamak önemli. yani bir tavsiye olarak sunabilirsin ürününü. hatta diğer ürünlerin arasında yer verdirebilirsin doğrudan kendi ürününün reklamını yaptığın anlaşılmasın diye. biliyorsunuzdur redditte reklam yasak.

hatta son zamanlarda kendi ürünümüz hakkında eleştiri/şikayet postu atarak kazanıyorduk saasımız için kullanıcı :smiley:

taktik çok. detaylı ve düzenlice anlatırız bi ara

1 Beğeni