Neden her şey çok zor?

Hayallerime ulaşmam için neden sürekli önüme engeller konuluyor ? Neden bir ürün satarken yarısı alınıyor sonra bu kazandığım parayla bir şey satın alırken iki tane birden almak zorundayım ? Neden genç bir girişimci olarak kazancımın kesin dahi olmadığı bir işe girmek için tonla paranın altına girmek zorundayım dijital olsa bile vergilerin ödemelerin şirket kurma sürecinin altına sıkışıp kalıyorum ?
Neden sistem köleliğe ya da ille~~~~ itiyor neden ?
YORULDUM
Sanırım motivasyon sayfası açıp eğitim satacağım iyi günler (!)

5 Beğeni

o zorlukların bitmeyeceğini anlayınca huzur geliyor.

kızıldereli der ki; bir dereden karşıya geçmek istediğinde, ilk başta ayağını suya sokmak zul gelir. ortasına kadar yürüdüğünde akıntının artan kuvvetine direnmek. karşıya geçtiğindeyse yeniden yürümen gerektiğini hatırlamak

yani hiç başlamadığımda başlamak zordu. sonra devam ettirmek. ve benim için en zoru düştüğünde, iflas ettiğinde tekrar kalkmak.

3 Beğeni

Katılıyorum. Her şey zor. Bir girişimci için bu ülke en zor seviyede oynamak gibi.

Bunu her düşündüğümde aklıma şu geliyor;
“Başka seçeneğin ne?”
Cevap genelde başka seçeneğim olmadığı oluyor.

Bu oyun sonsuz bir oyun.
Yani aylık 1 milyon kazanınca tüm sorunlar gitmeyecek.
Farklı şekilde, farklı zorluklarda sorunlar türeyecek.

En güzeli bunu benimsemek.
Hatta bir adım ileri gidip bu acıyı sürekli aramak.

Benim yanımdaki bir kağıtta şu yazıyor;
“Bana en çok acıyı verecek şey ne?”
O görevle başlıyorum güne.
O kafa yapısıyla saldırıyorum işlere.

Evet belki boş motivasyon gibi gelmiş olabilir.
Ana tekrar aynı soruya geliyorum;
“Başka seçeneğin var mı?”.

2 Beğeni

Hocam, zorluklar her zaman vardı. Eski kuşaklar bize göre çok daha dezavantajlı şartlarda yaşıyorlardı. Pozitif bir bakış açısı, girişimcilik için çok kritik. İnancınızı muhafaza edin. Farklı deneyler yapın. Eninde sonunda işler zaman içinde kolaylaşacaktır.

1 Beğeni