Uzaktan çalışmanın her ne kadar keyifli yanları olsa da, disiplini sağlamak ve motivasyonu diri tutmak zaman zaman zorlayıcı oluyor. Ben de bu konuda sıkıntı yaşayanlardan biri olabiliyorum.
Benzer süreçlerde neler yaşadığınızı ve nasıl aksiyonlar aldığınızı paylaşırsanız sevinirim.
bizim şirket sadece uzaktan çalışma olmaz diye hibrit modele geçmişti.oradan ayrıldığımdan beri kendim çalışıyorum zorlukları var ama ben alıştım ya.bazen bir kafeye falan gider orda çalışırım, bazen arkadaşlarla
Ben bu yüzden co-working hizmeti sunan bir ofiste küçük bir oda tuttum kendime. Evde veya kafede çalışıyormuşum hissiyatını yakalayamıyorum. Etrafta çalışan birilerini de görmek iyi geliyor.
Kafelerde çalışmak iyi geliyordu. Bir de sonradan teknopark şirketi olup ortak ofis kullandım ihtiyacım olmamasına rağmen. Insanlarla iç içe olmak iyi gelmisti
Uzaktan çalışmanın disiplini sağlama ve motivasyonu yüksek tutma konusunda zorlukları olabiliyor, bende de benzer durumlar oluyor. Kendi deneyimlerimden birkaç öneri paylaşayım:
1. Rutin Oluşturun: Her gün aynı saatte kalkıp işe hazırlanmak, zihinsel olarak odaklanmayı kolaylaştırıyor.
2. Çalışma Alanınızı Ayırın: Yatak veya kanepe yerine masa başında çalışmak verimliliği artırıyor.
3. Pomodoro Tekniği: 25 dakika odaklanıp 5 dakika ara vermek motivasyonu yüksek tutmada çok etkili.
4. Hedefler Belirleyin: Günlük küçük ve ulaşılabilir hedefler koymak hem işleri düzene sokuyor hem de motivasyon veriyor.
5. Ödüller ve Molalar: Zor bir işi bitirdikten sonra kendinizi sevdiğiniz bir şeyle ödüllendirin (ör. kahve molası veya yürüyüş).
Yaklaşık iki yıldır uzaktan çalışıyorum
Bence motivasyon ve disiplini sağlamak için sürece spor eklenmeli bir süredir sabahları erken kalkıp yürüyüş yapıyorum sonrasında günü planlayıp devam ediyorum kısa sürede olsa yaptığım yürüyüş çok iyi geliyor tavsiye ederim.
Her iki çalışma modelinin kendisine göre avantajları ve dezavantajları var. Uzaktan olunca genelde home office olarak geliyor akla ancak lokasyon serbestliğini daha dinamik bir şekilde kullanmakta mümkün aslında.
Spor gerçekten hem mental olarak hem de fiziksel olarak insanı toparlıyor. Uzunca bir süredir hayatımın bir parçası değil ama her gün pişmanlığını da yaşıyorum. En yakın zaman da tekrar eklemeye çalışacağım tavsiye için teşekkürler👍