Info Marketing için 12 adım

Adım Açıklama Örnek
Hook (Kanca) Dikkat çekici bir başlık, görsel veya soru ile hedef kitlenin ilgisini çekmek. “Dijital Ürünlerinizi 3 Kat Daha Fazla Satmanın Sırrını Öğrenin!”
Story (Hikaye) Sorunları ve çözümleri açıklayan, duygusal bağ kurmaya yönelik kişisel veya müşterilere dair hikaye. “Geçen yıl, dijital ürün satışı yapmaya çalışan bir girişimci sadece bir haftada kâr etmeye başladı…”
Offer (Teklif) Hedef kitlenin ihtiyaçlarına özel olarak tasarlanmış cazip bir çözüm paketi sunmak. “Bugün katılın, Dijital Ürün Satış Rehberini alın ve e-kitap şablonunu ücretsiz edinin!”
Lead Magnet Potansiyel müşterinin e-posta bilgilerini almak için ücretsiz bir kaynak sunmak. “Ücretsiz Rehber: Dijital Ürünlerinizi Başarıyla Pazarlamak İçin 5 Adım!”
Value Ladder Küçük bir tekliften başlayarak daha değerli ve pahalı ürünlere yönlendiren strateji. 1. Ücretsiz e-kitap → 2. Başlangıç seviyesi kurs → 3. Premium danışmanlık paketi
Tripwire Müşteriyi ödeme yapmaya alıştırmak için düşük fiyatlı bir teklif sunmak. “E-kitap tasarımı için hazır şablonlarımız sadece 29 TL’ye sizin olabilir!”
Epiphany Bridge Müşteriye kendi hikayenizle bir “aydınlanma anı” yaşatarak ürüne olan ihtiyacını fark ettirmek. “Ben de dijital ürün satmanın zor olduğunu sanıyordum, ama bu yöntemle tüm satışlarım arttı…”
Stacking the Value Teklifinize ek avantajlar ekleyerek algılanan değeri artırmak. “Rehberle birlikte satış şablonları, ücretsiz Canva tasarım kitleri ve özel topluluk erişimi!”
Scarcity (Kıtlık) Teklifin süresini veya miktarını sınırlayarak aciliyet yaratmak. “Sadece ilk 100 kişiye özel fiyat!”
Urgency (Aciliyet) Harekete geçmeleri için zaman baskısı yaratmak. “Bu indirim yarın sona eriyor, şimdi harekete geçin!”
Testimonial (Referans) Müşteri deneyimlerini veya başarı hikayelerini paylaşarak güven oluşturmak. “Bu rehber sayesinde ilk dijital kursumu bir hafta içinde hazırlayıp satışa sundum!”
Call to Action (CTA) Müşteriyi belirli bir adım atmaya teşvik eden net bir çağrı yapmak. “Hemen İndirin ve Dijital Ürün Satışına Başlayın!”
6 Beğeni

Bu faydalı paylaşım için teşekkürler :wave:t2:

1 Beğeni