Adım | Açıklama | Örnek |
---|---|---|
Hook (Kanca) | Dikkat çekici bir başlık, görsel veya soru ile hedef kitlenin ilgisini çekmek. | “Dijital Ürünlerinizi 3 Kat Daha Fazla Satmanın Sırrını Öğrenin!” |
Story (Hikaye) | Sorunları ve çözümleri açıklayan, duygusal bağ kurmaya yönelik kişisel veya müşterilere dair hikaye. | “Geçen yıl, dijital ürün satışı yapmaya çalışan bir girişimci sadece bir haftada kâr etmeye başladı…” |
Offer (Teklif) | Hedef kitlenin ihtiyaçlarına özel olarak tasarlanmış cazip bir çözüm paketi sunmak. | “Bugün katılın, Dijital Ürün Satış Rehberini alın ve e-kitap şablonunu ücretsiz edinin!” |
Lead Magnet | Potansiyel müşterinin e-posta bilgilerini almak için ücretsiz bir kaynak sunmak. | “Ücretsiz Rehber: Dijital Ürünlerinizi Başarıyla Pazarlamak İçin 5 Adım!” |
Value Ladder | Küçük bir tekliften başlayarak daha değerli ve pahalı ürünlere yönlendiren strateji. | 1. Ücretsiz e-kitap → 2. Başlangıç seviyesi kurs → 3. Premium danışmanlık paketi |
Tripwire | Müşteriyi ödeme yapmaya alıştırmak için düşük fiyatlı bir teklif sunmak. | “E-kitap tasarımı için hazır şablonlarımız sadece 29 TL’ye sizin olabilir!” |
Epiphany Bridge | Müşteriye kendi hikayenizle bir “aydınlanma anı” yaşatarak ürüne olan ihtiyacını fark ettirmek. | “Ben de dijital ürün satmanın zor olduğunu sanıyordum, ama bu yöntemle tüm satışlarım arttı…” |
Stacking the Value | Teklifinize ek avantajlar ekleyerek algılanan değeri artırmak. | “Rehberle birlikte satış şablonları, ücretsiz Canva tasarım kitleri ve özel topluluk erişimi!” |
Scarcity (Kıtlık) | Teklifin süresini veya miktarını sınırlayarak aciliyet yaratmak. | “Sadece ilk 100 kişiye özel fiyat!” |
Urgency (Aciliyet) | Harekete geçmeleri için zaman baskısı yaratmak. | “Bu indirim yarın sona eriyor, şimdi harekete geçin!” |
Testimonial (Referans) | Müşteri deneyimlerini veya başarı hikayelerini paylaşarak güven oluşturmak. | “Bu rehber sayesinde ilk dijital kursumu bir hafta içinde hazırlayıp satışa sundum!” |
Call to Action (CTA) | Müşteriyi belirli bir adım atmaya teşvik eden net bir çağrı yapmak. | “Hemen İndirin ve Dijital Ürün Satışına Başlayın!” |
6 Beğeni
Bu faydalı paylaşım için teşekkürler
1 Beğeni