İçerikler Hakkında Tavsiye İhtiyacı

Selamlar.

Son zamanlarda istatistikler, Türkçe içeriklerimin okunma oranlarının düşüşte olduğunu gösteriyor. Bu durum beni düşündürdü: İnsanların hızlı tüketim alışkanlıkları uzun yazılardan sıkılmalarına mı yol açıyor? Ya da belki de ben içeriklerimi doğru bir şekilde sunamıyorumdur.

Bu sorulara yanıt ararken, bir karar aldım: Türkçe içeriklere bir süre ara vererek İngilizce içerik üretmeye odaklanacağım.

Hedefim, global bir kitleye ulaşarak farklı deneyimler kazanmak. Ayrıca, görsel ve daha kısa içeriklerin tüketimi kolaylaştırdığını düşünüyorum. Belki bu süreçte kendimi geliştirme şansı da yakalarım.

Şimdilik sadece bir deneme süreci. Sonuçları görmek ve değerlendirmek istiyorum.

Sizce İngilizce içeriklere geçiş doğru bir adım mı? Deneyimleriniz veya önerileriniz varsa paylaşabilirseniz çok sevinirim.

2 Beğeni

WordPress ile ilgili bir çok eğitim satın aldım Türkçe olarak çoğu eğitim ya yarım ya yetersizdi eğitimin başında bir noktaya gelindiğinde ilerleyen süreçte daha detaylı inceleyeceğiz denir ama hiç bir zaman o detay kısmı gelmez yada çok hızlıdır çok hızlı ilerlerler örn: Elementor ayarları sayfasını tık tık açıp açıp geçer tamam açtın ama neden açtın neye yarıyor bir anlat be adam sonrasında bu eğitimlere para yatırmaktan sıkıldım çünkü karşılığını alamadım youtube üzerinden bir kaç kanal keşfettim (İngilizce ama paki ve hindu abiler) binlerce ₺ yatırıp alamadığım detaylı bilgileri adamlar gayet detaylı anlatıyorlar ve en önemlisi ücretsiz anlatıyorlar.

2 Beğeni

Hocam içerik üretmeye başladığın için tebrik ederim, en büyük adım bu zaten.

İngilizce mi türkçe mi konusunda kendi fikrimi söyleyim.

Evet ingilizce içerik tüketmek isteyen kitle çok daha büyük.

Fakat ingilizce arenada rekabet de hayli çekişmeli.

Bence buradaki cevaplanması gereken asıl soru şu olmalı;

“Ben kendimi hangi dilde daha iyi ifade edebiliyorum?”

Çünkü dediğiniz gibi işin özeti genelde “bizim ilgi alanlarımızı nasıl ilgi çekici hale getirebildiğimize” bağlanıyor.

1 Beğeni

Öncelikle çok teşekkürler. Bildiklerimi ve uzmanlıkları mi aktarma aşamasında daha fazla tatmin olduğumu ve memnuniyet duyacağımı farkettim ve doksan günlük bir MEYDAN OKUMA başlattım kendimce.

İlk başlarda WordPress/Elementor kısmında etkileşim fazla olmasına rağmen içerik geliştirme ve pazarlama konusuna geçince sanıyorum hedef kitlenin Türkçe kısmında tatminlik belirtisini göremedim.

Bu yüzden İngilizce olarak devam ediyorum 1 aydır ve üstelik linkedin’de paylaştığımda daha fazla etkileşim gelmekte. İlerleyen süreçte hem İngilizce hem Türkçe yapabilirim fakat, bu noktada sanıyorum zaman ayırma noktasında hedef kitlenin tokluğu aklıma gelecek ve getirisi olmayan her iş gibi kısa notlar olarak kalacak diye düşünmekteyim.

Umarım bir kitleye faydam olacak.

1 Beğeni

Selamlar, Elementor konusunda dersler de verdim, detay ve boğucu şeylerden ziyade genelde ipuçlarından sıkılıyor insanlar, derinlerde ve teoride kalmayı seviyorlar. O yüzden kazan-kazan yapmak istedim ve ingilizceyi daha profesyonel kullanma amacına yöneldim.

İngilizceyi herkesin geliştirmesi gerekiyor, bahsettiğiniz eğitim kıstası bu noktada belirleyici bir rol oynamakta.

Cengiz’e katılıyorum. Kendimizi en iyi ifade edebildiğimiz yerden başlayarak globale ölçeklemek, sadece içerik değil diğer alanlarda da en güvenilir strateji olarak tanımlanıyor.

3 Beğeni

Sanıyorum bu konuda doğru yoldayım. Teşekkürler.

1 Beğeni