Merhaba e ticarete başlamayı düşünüyorum, ürün olarak: giyim yada parfüm satacağım.E-ticaret altyapılarını araştırdıkça kafam karışıyor, karar veremıyorum ve süreç uzuyor!!
Başlangıç için maliyet açısından hangisini kullanmalıyım? wix ile shopıfy arasında kaldım.Siz hangisini kullanıyorsunuz, hangisini önerıyorsunuz
En iyi eticaret altyapısı diye birşey yok bence.Kişiden kişiye ve ihtiyaçlara göre değişir.
Wix i bilmiyorum fakat Shopify Woocommerce İkas Opencart gibi altyapılarda bilgim var.Şu altyapı daha iyi bu altyapı daha iyi tartışmasına girmeyeceğim.
En iyisi, net bir karar vermeden önce tüm bu altyapıları teker teker denemek.Demo sürümlerini kullanın, ücretsiz haliyle başlayın ve sizin için ne kadar uygun olduğunu kontrol edin
Ancak tabiki herşey bununla bitmiyor. Her altyapının farklı özellikleri mevcut. Siz eğer başlangıç düzeyinde max-500-1000 arasında ürününüz olacak ise Wordpress Woocommerce öneririm tabiki. İşinizi büyüttüğünüz zaman diğer altyapıları düşünebilirsiniz. Tamamen şahsi fikrim.
Valla arkadaşlar ikas sponsorumuz ama ben WordPress’çiyim
Çünkü esneklik ve derinlik açısından bana göre en kapsamlı altyapı bu.
Ama bugün başlayacak birinin bu belaya düşmesini de istemem.
Ben 5 yıl gece gündüz uğraşarak uzmanlaştım WP’de. Çünkü müşterilere bunun hizmetini vererek para kazanıyordum. Ama bugün e-ticaret yapacaksanız, bu kadar öğrenme eğrisine gerek yok.
O yüzden Woocommerce benim favorim olmasına rağmen zorlukları nedeniyle tavsiye edemiyorum. Bugün başlasaydım ikas veya Shopify kullanırdım kesinlikle.
Mesela WP’de günlerce uğraşarak kurabileceğiniz pazarlama sistemleri ikas’ta hazır olarak bulunuyor. Birde 3. parti geliştirmeleri getireceklerini duyurdular. Bu gelişmeler varken e-ticaret için ikas yerine sıfırdan WP ile başlamak tamamen enerji ve zaman kaybı diye düşünüyorum.
WordPress tercihim oluyor daima ama çok büyük operasyonları olan bir işe girişirsem, yükümü hafifletmek için İkas’ı tercih edebilirim. Çünkü WordPress evet özgürlük, istediğin an istediğini ekle veya çıkar. Fakat bununla oturup uğraşmak gerekiyor. İkas’ta ise bunlar hazır geliyor ve WP’de olduğu gibi vay efendim eklenti güncelle, yedek al… Böyle külfetler yok.
WordPress tercihim oluyor her zaman en büyük artısı bence Veritabanın senin elinde sağlam bir Hosting ve tema seçimi bir kaç optimizasyon @Melih_Cat Hocamın Uzay Performans’ı optimizasyonun ve altyapın sağlam olduğun sürece hiç bir sorun yaratmadan seni uzun süre götürebilir.
Ben de wordpressciyim Her zamanda özgür olmak isterim ya bu yüzden Her zaman kendi alt yapımı kurarım kurmaya çalışırım çünkü işler büyüdüğünde veya başka bir şey olduğunda sağlayıcılar ambargolardan dolayı pat diye hesabinizi kapatabiliyor bunu engellemek için her zaman kendi altyapıda ve ürününü büyütmek benim nazarımda iyidir çetrefillidir uğraştırır ama her zaman iyidir kontrolü en azından benim elimde birileri ambargo koydu diye hesabı kapatamazlar Benim şahsen mantı bu şekilde çalışıyor
Param varsa benim tercihim ikas olurdu çünkü kafam rahat olurdu çok yardımcı oluyorlar ve sürekli iletişim kurabiliyorsun.
Shopify da avantajlı bence şu an kampanyada ucuz ve öğrenmesi kolay elinin altında öğrenebileceğin çok fazla kaynak var hızlıca ticaretine başlayabilirsin
Tercih sana kalmış ama bence o kadar da önemli değil satışına tedariğine reklamlara odaklanman daha önemli bence birini seç ve başla ileride hangisinin daha iyi olduğuna kendin karar verirsin
Giyim satışları ağırlıklı olarak Trendyol üzerinde dönüyor. En büyük giyim markaları bile kendi e-ticaret siteleri olmasına rağmen Trendyol’da mağaza açıp buradaki müşteriye de ulaşmak istiyor.
Parfümde de birçok kişi orijinalliği konusunda ilk kez ziyaret ettiği siteye güven konusunda sorun yaşayabiliyor. Her ne kadar e-ticaret sitesi bazen fiyat olarak uygun olsa bile iade, müşteri hizmetleri desteği gibi konularda yine Trendyol gibi pazar yerlerine güveniyorlar.
Bu sebeple başlangıç olarak kendi sitenizde e-ticaret altyapısına düşük maliyetli WordPress gibi bir alt yapı ile başlayabilirsiniz. Yüksek hacimli satışlarda WordPress yine performans sağlar ve size zorluk çıkartmaz. İyi bir sunucu ile bu işi devam ettirebilirsiniz. E-fatura, ön muhasebe, pazar yeri gibi entegrasyonları yine WordPress ile çözebilirsiniz.
WordPress tarafında çok yetkin olmasınız bile bu tarz topluluklarda yada sözleşmeli olarak destek alacağınız kişiler mutlaka olacaktır. Tema yada eklenti tarafında sorun yaşadığınızda bunların kendi destekleri bulunuyor ve gerekli durumda panelinize erişip sorunun nedenini görüp çözüm üretiyorlar. İkas gibi 7/24 bir telefon kadar uzağınızda olmazlar ama genellikle birçoğu aynı gün yanıt verebiliyorlar. Acil durumları göz önünde bulundurmak için bir WordPress uzmanıyla anlaşma sağlarsanız size sadece ihtiyaç halinde saatlik destek olabilirler.
Çoğu firmanın özel tasarım için yüzbinlerce ₺ istediği ama benim de geçmişte çalıştığım Hipotenüs E-Ticaret Yazılımları şirketini incelemeni tavsiye ederim. Uludağ Ünv. Ulutek Teknoloji Merkezi’nde ofisleri.
Yazılımı kiralamak istersen firma sahibiyle iletişime geçmen konusunda sana yardımcı olabilirim. Herhangi bir komisyon almıyorum kendilerinden. Baştan belirtmekte fayda var.