Ekip yönetimini nasıl sürdürüyorsunuz?

Merhaba arkadaşlar,
malum böyle bir kategori görünce sizlerle fikir alışverişinde bulunmak istedim. Uzun zamandır bu konuda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Niş bir sektörde yer alıyorum; Farklı sektörlerde E-ticaret markalarım var. Grafiker, içerik üreticisi, reklam yöneticisi, müşteri temsilcisi istihdam ediyorum. En düşük maaş asgari ücret x3 ve prim sistemimiz ayrıca esnek çalışma saatlerimiz ve hibrit çalışma modelimiz var.

İlk işe başlangıçta hedefler belirliyoruz karşılıklı çok güzel anlaşıyoruz ancak iş akışına geldiğimizde maalesef aksiyon yok. Bilgi yetersizliği, işi tam olarak algılayamama, sorumsuzluk Sanırım işin ehli insanlar bulamıyorum.

Sırf takım yetersizliğinden hacim yapamadığım işlerim var. Yukarıda saydığım tüm alanlarda işime yetecek kadar bilgi sahibiyim ancak işlerimi delege edip daha fazla işe odaklanıp finans akışını kontrol etmem gerekiyor. Yukarıda ki yazdığım alanlarda (grafik tasarım, video edit, reklam yönetimi, v.b) hepsinde kendi işime yarayacak kadar teknik bilgi sahibiyim ancak benim gayem işleri delege edip kendime vakit kazandırmak ve bu vakitlerde ise dış kaynaklardan finans kaynaklar yaratarak işleri daha hacimli hale getirmek ve tüm takımın maddi özgürlüğünü sağlayabilmek.

Örnek vereyim:
X markamız için günde x TL harcayıp roiyi ise x tutarlarında tutma hedefimiz var.
Bu markaya atadığımız arkadaşımıza bırakıyorum bir yerde bir sorun çıkıyor ve bu sorunu çözmek yerine sorun sorun olarak kalıyor ve hedefin %10 unu tamamlayamıyoruz. Hal böyle olunca kontrolü ben alıyorum tekrardan hedefe uygun hale getirip arkadaşa teslim ediyorum ancak gene aynı. Bu anlattığım döngü tek bir kişi ile sınırlı değil 12 yıldır yaşadığım döngü.

Kariyer.net, bilinen webmaster siteleri v.b insan kaynakları danışmanlık firmaları çok arayış yaptım.
Maaş, yan haklar, hibrit çalışma özgürlüğü v.b imkanlarımızın iyi olduğunu düşünüyorum ancak ya sorumluluk alınmıyor yada bilgi yetersizliği var.

Acaba hayal mi kuruyorum? yani işlerimi delege hiçbir zaman edemeyecekmiyim? Tam olarak bu sorunu ne zaman kökten çözümlersem o zaman x10 olacağıma eminim.

Sizlerinde fikirlerini merak ediyorum doğrusu.

Selamlar

1 Beğeni

Benzer ihtiyaçları ben de kendi girişimimde çokça hissediyorum. Şöyle bir çözüm uygulamaya çalışıyorum.

Ekipte olmasını beklediğim yetkinliklerle ilgili özel testler geliştirdim. Örneğin, dijital pazarlamacılarda şu yetkinliklerin olmasını bekliyorum: Liderlik (kendi başına problem çözebilme), doğru tahmin edebilme (problemleri tespit etme), yaratıcılık.

Bu becerileri ölçümleyecek bazı testler geliştirdim. Örneğin, yaratıcılık için: Onlara uygulamanın temel isterlerini anlatan bir doküman ve taslak ekran çizimlerini veriyorum. Onlardan şunları istiyorum:

• Burada gözlemledikleri temel sorunlar neler?
  • Hangi özellik ve iyileştirmeleri önerirler?

Bu şekilde farklı yetkinlikleri ölçen 5-6 tane test dokümanım var. Adaylara bunları gönderiyorum. Her bir test yaklaşık 1-2 saatlik. Zaman sınırlamalı yapıyorlar testleri.

1 Beğeni

Evet bunu uygulayacağım, online mülakat gibi test çok mantıklıymış. Çok teşekkür ederim.

1 Beğeni