Değer Yığını ile müşteriye reddedemeyeceği bir teklif yapmak

‘‘Ona reddedemeyeceği bir teklif yapacağım.’’

The godfather filminde sıkça duyduğumuz bir sözdü.

Pazarlamadaki yeri ise değer yığını.

İlk defa duymuş olabilirsiniz.
Detaylandırayım,

Teklifinize rakiplerinizde olmayan ekstralar eklemeniz gerekiyor.

İhtiyaçlarının olduğu çeşitli ürün ve hizmetleri kombinleyerek sadece o anki satın alım kararını etkilersiniz. Ama bununla da bitmez, hediye olarak verdiğiniz ürünleri de bir nevi tanıtmış oluyorsunuz.

Değer yığınına örnekler:

-SEO Hizmeti
Hediyeler: SEO Eğitimi, Premium SEO Eklentisi, Performanslı Tema lisansı

-Kum Torbası
Hediyeler: Boks eldiveni, kaval koruyucu, online boks eğitimi kuponu

-Logo Tasarımı
Hediyeler: Mockup, kartvizit tasarımı, 3D logo Intro videosu

Saçma ama,
Benim gönlümü alan basit bir örnek,

-Elektrikli Cezve
Hediye: 2 paket menengiç kahvesi
Bana hep menengiç kahvesini övdüler ama aram olmadığı için zahmet edip almamıştım.

Ürünü ve yanında gelen kahveyi beğenince, verdim hemen 5 yıldızı, normalde uğraşmazdım. Ve bu değer yığını da sayılmaz, şunu anlatmaya çalışıyorum,

Eğer değer yığını yaratacak alanınız yoksa da,
ufak tefek şeylerle müşterinin gönlünü almaya çalışın.
Bunu mutlaka yapın.

Onlara reddedemeyecekleri teklifler yapın.

3 Beğeni

Ben fiziksel satış yapıyorum. Aslında acemiyim ama hoş deneyimlerim var. Mesela elimde patlayan bir ürün vardı. Depoda duracağına hediye edip müşterilere dağıtayım dedim. Sonra beklentim o olmamasına ragmen elimde patlayan ürünle ilgili sipariş gelmeye başladı :grinning: Öte yandan, ürünümü satın almak istemeyen müşteriye küçük bir hediye bırakıp 1 hafta sonra uğradığımda eli daha açık oluyor. Küçük, büyük farketmeden verilen hediyeler hoş bir etki bırakıyor

1 Beğeni

Harika bir örnek vermişsiniz konuya, teşekkürler :)

Hediyeler daima mutlu ediyor bilhassa beklenti yokken gelince…

Geçen gün kask sipariş etmiştim, kaskı uygun fiyatlı yakaladığım için zaten hediye beklentim yoktu, onu uygun fiyata almam yetmişti.

Ancak kutuyu açınca bandana hediyesini gördüm ki bu da kışın kaskla kullanılan bir ürün, çok mutlu oldum 5 bandanam daha olmasına rağmen :D

Hemen gittim verdim 5 yıldızı bir de satır satır detayları yazdım.

Yetmedi mağazaya girip arama kısmına ‘‘Bandana’’ yazdım, sonuç alamadım, alsaydım muhtemelen ihtiyacım olmamasına rağmen sipariş de edecektim.

Özetle insanlar sizin bu hediye işini karşılığını alma ihtimaliyle yaptığınızı bilse bile kendini borçlu hissedebiliyor.

1 Beğeni

Çok isabetli bir örnek olmuş, tebrikler :)

1 Beğeni