Danışmanlık ile nasıl para kazanılır, herkes kazanabilir mi?

Ek iş olarak gelir getirdiğini okudum @Melih_Cat 'ın twitinde.Herkesin yapabilecek kadar kolay olduğu meselesini anlayamadım açıkcası.

Ben mobil uygulama geliştiriyorum bunun için insanlar neden benden danışmanlık istesinlerki, zaten öğreteceklerimi kendileri de öğrenemezler mi??

Fikir fırtınası yapalım istedim. :smiling_imp:Ortaya güzel şeyler çıkabilir.

3 Beğeni

sanırım şöyle düşünmek gerek. bir emlakçı aslında ne yapıyor? müşterilerini yönlendiriyor bilgisiyle. bölgedeki deneyimiyle. mülk sahipleriyle olan bağlantısıyla.

danışmanlık bir anlamda böyledir bu açıdan bakmak gerek.

3 Beğeni

Çok isabetli :clap:

Arkadaşlar bilmediğimiz bir konuda hiç akıl danışmıyor muyuz başkalarına? Evet belki cevabı kendimiz de bulabiliriz. Ama o kadar vakit ve enerji harcamak istemiyorsak?

Şu meseleye de gelelim:

Usta-çırak ilişkisi aslında mentörlüktür diyebiliriz. Danışmanlığın böyle bir sürece gereksinimi yoktur. Tek cümlelik bir cevap için bile danışılabilir birine.

Mentör ve danışmanlık karıştırılmaması gerekir.

Bir örnek vereyim.

Bilgisayarıma bir türlü istediğim yazılımı, istediğim ayarlarda kuramıyordum. Sonra birilerinin bu kurulumu ücretle yapabileceğini duydum. Uzak masaüstü bağlantısıyla 10 dakikada kurulum tamam.

Şimdi saatlerce kurulum için çabalamaya ve sinirden küplere devam mı etmeliyim?

Yoksa ücreti mukabilinde işi bilene mi bırakmalıyım?

Her seferinde eğer bunu kestirmeden yapabilen biri varsa o kişiye danışırım ben.

Yani başkasının tecrübesinden faydalandığımız senaryolardır danışmanlık. Öyle çok büyük tecrübeler de olması gerekmez. Bahsettiğim yazılımı kuran arkadaş 15 yaşındaydı hatta yanlış hatırlamıyorsam. Ama o konuyu çözmüş işte.

Sonuç olarak, fikir olarak yol gösterebilecek, sizden sadece 1 adım bile olsa geride olanın elinden tutabilecekseniz… Tamam o konuda danışılan olabilirsiniz.

8 Beğeni

kazanılır kazanılmasına da, bunu nereden nasıl satacağız o da önemli biraz

Bunun sistemini kurma konusuna da değiniriz elbet.

Fakat buradaki önemli nokta şudur; gelirlerimizi çeşitlendirmek. Yaptığımız işten beslenen yeni kazanç seçenekleri eklemek.

Bir hizmet veriyorum. Yanında tecrübemle danışmanlık. Yanında kullandığım araçları ürünleştirip satabilirim. Yanında bu araçların nasıl kullanılacağını online eğitime dönüştürebilirim.

Yada başkalarının ürünlerini tavsiye edip satış ortaklığıyla kazanabilirim.

Bu çeşitliliği sağladığımda aynı işten 3-5-10 kat daha fazla gelir üretebilirim.

Meselenin özünü yakalayalım şimdilik diğer aşamaları da göstereceğiz.

3 Beğeni

Kendimden örnek vereyim danışmanlığı çok sık alan bir insanım sebebi ise bir DEHB(Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu) olmam mobil uygulama geliştirmeyi öğrenmek istiyorum önümde 2 yol var birinci senaryo ya girip araştıracağım DEHB olduğum için zor biraz ve bilgi kirliliği çok fazla yanlış bilgi öğrenme olasılığım çok yüksek ikinci senaryoya geçelim sizin sattığınız yada satacağınız Nasıl mobil geliştirici olunur yol haritası 100₺ ürününüzü satın alıp direkt öğrenmeye başlayabilirim.

Danışmanlık hizmetinin iki versiyonunu kendine uyarlayabilirsin;

-Verdiğin hizmeti daha fazla insanın karşısına çıkartmak için bireysel marka değeri yaratmak ve iş anlaşmaları yapmak.

-Senin kazandığın şekilde insanların kazanabileceğini göstermek ve onlara bu konuda eğitim vermek. (doğru bir funnel ile ölçeklenerek büyümek)

Eğer sadece Mobil uygulama yapan ve bundan gelir kazanan birisi isen,

Bu işin zorluklarını (fikir bulma, tasarım, proje çıkış sürecine kadar olan yol vb.) insanlara aktararak süreç hakkında bilgilendirmeli ve istekli, yatkın olan Türk gençlerinin bu alanda ilerlemeye teşvik etmelisin.

Tabii öncelikli tavsiyem her zaman adın ve soyadın ile markalaşma sürecine girmen.

Seni bilen ve gören insanlar olması (trafik) beklenmedik networkler oluşturacaktır.

Ayrıca insanlara gerekli özeni gösterdiğinde, yardımcı olan ve dijital imza yaratan bir insan olarak potansiyel birçok müşteri veya öğrenci kazanacaksındır.

Her işte olduğu gibi sadece kazanmayı göstermek insanların artık hoşuna giden bir şey değil,

İnsanlar yolun zorluğunu görmek, takıldıkları yerde bilir kişiye sorabilmenin mutluluğunu yaşamak istiyor.

Başarılar dilerim.